Mehmet Ali Görgülü

Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Görgülü

Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Görgülü

Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Ali Görgülü

 

‘‘Görgülü Grup bugüne kadar gerçekleştirdiği taahhütlerinin tamamını öz sermayesiyle gerçekleştirmiş, hızlı büyümek yerine yavaş ama güvenilir adımlarla büyüme prensibini benimsemiştir’’

 

Görgülü Grup;  Konya’da lüks konut projeleriyle adını duyuran şirket 35 yıldır sektörün aktif oyuncularından.

Birçok prestijli projeye imza atan Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Görgülü ile inşaat sektörünün durumunu, Antalya’da hayata geçirecekleri dev yatırımı konuştuk ve konut almak isteyenlere yönelik tavsiyelerini aldık…

 

 

Kısaca Görgülü Grup’dan bahsedebilir misiniz?

 

İnşaat sektörünün çeşitli iş kollarında 35 yıldır hizmet vermekteyiz. Burada edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi 2010 Yılı itibariyle kendi yaptığımız binalara aktararak geleceğin yaşam alanlarını oluşturmak üzere yola çıkmış bulunmaktayız. Kurulduğu günden bugüne kadar sektöründe birçok projeye imza atan firmamız ürettiği konutlarda kaliteli malzeme kullanma prensibinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Müşteri memnuniyetini en önemli ticari sermaye olarak kabul eden firmamız satmış olduğu konutların alıcıları ile ilişkilerini her zaman iyi tutmuştur.

 

İnşaat sektörü ile ilgili var olan sıkıntıları firma olarak aşmayı nasıl başarıyorsunuz?

Görgülü Grup bugüne kadar gerçekleştirdiği taahhütlerinin tamamını öz sermayesiyle gerçekleştirmiş, hızlı büyümek yerine yavaş ama güvenilir adımlarla büyüme prensibini benimsemiştir.

Sektör bugün öyle bir hale geldi ki; verimlilik ve karı düşünmeden meslekten olmayan inşaat sektörünü bilip bilmeden gözü kapalı dalan insanlar inşaat sektörüne girip zor durumda kalmışlardır.

 

Türkiye’de inşaat sektörü içerisinde olmanın avantajları neler?

İnşaat sektörü o denli geniş ve kapsamlı bir sektör ki ülke dinamizmini bire bir etkileyen, şehirlerin ticaret hacmine her daim canlılık getiren bir sektör. Yüzlerce iş kolunu içinde barındıran, ülkelerin ekonomilerini yönlendiren çok geniş kapsamlı bir sektördür. Onun için sektör içinde her koşulda yaşamınızı idame ettirebilirsiniz. Ayrıca ben mesleğimi ve yaptığım işi seviyorum.

 

Sizce teknolojik gelişmelerin sektör üzerinde ki etkileri neler?

 

Geçmişten de almış olduğumuz tecrübe sayesinde bizler Görgülü Grup olarak biliyoruz ki bilgi ve tecrübenin yanı sıra konut sektöründe ki değişimi de yakından takip etmek gerekmektedir. Teknoloji, yeniliklere açık olan ve hızla adapte olan ülkemiz insanı için konut alımında bir tercih unsuru olmuştur.

Görgülü Grup teknolojiyi ürettiği konutlarda kullanarak, gelişmelere açık olarak kadrosunun sürekli kendini yenilemesine ve ilerlemesine yönelik destek vererek sektörünün öncü ve vazgeçilmez firmalarından biri olmak için çalışmaktadır. Konya’da Görgülü markası tercih sebebidir, kısa vadede bu güveni Antalya’da da sağlayacağımız inancındayım.

 

Antalya Yatırımınız hakkında neler söylersiniz?

Görgülü Grup bugüne kadar hayata geçirdiği projelerde doğru yatırım planlaması, doğru lokasyon tercihini her zaman önemsemiştir. Bu da kısa vadede tercih edilen marka olmasını sağlamıştır. Dünya’nın marka şehirlerinden Antalya’da Görgülü Grup olarak var olma isteğimiz bu yatırımımızın her aşamasında ayrı bir özen ve titizlik göstermemize vesile oldu. İnanıyoruz ki kısa bir süre içerisinde Antalya’da da tercih edilen markalar arasında yerimizi alacağız.

 

Görgülü Grup olarak orta ve uzun vadedeki hedefleriniz nelerdir?

Her geçen gün marka değerimizi artıracak projelere imzamızı atacağız. Kısaca yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Bunun yanı sıra Görgülü Grup kendi öz sermaye gücüne dayanarak en kaliteli malzemeyi kullanarak en iyi işçilikle üretmiş olduğu konutları alıcısına en uygun fiyatla ulaştırmaktadır. Bunu yaparken hedefi ticaret yaptığı tedarikçileri ve müşterisi olan konut alıcıları ile kısa süreli bir ticaret değil, karşılıklı güven ilişkisine dayanan uzun soluklu bir ticaret ve bu ticaretle gelişen dostluk bağı kurmaktır.

Bir diğer hedefimiz ise değişen hayat şartlarına uygun olarak insanların yaşamını kolaylaştıran, hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri konutlarını en işlevsel şekilde tasarlayarak gerçekten mutlu olabilecekleri yaşam alanları oluşturmaktır.

 

Lüks ve markalı projelerde son yıllarda ciddi bir artış var, tercih konusunda size artı sağlayan nedir?

Son yıllarda konut piyasasındaki hareketlilik, özellikle büyükşehirlerde inşa edilen markalı konut projeleriyle büyük artış gösteriyor. Klasik ev anlayışı değişirken, lüks projelerden konut sahibi olmak isteyenler, birçok konut projesi arasından tercih yapıyor.

Sektördeki tecrübemiz ve pazar analizlerimizle sektörün nabzını tutarak projelerimizi şekillendiriyoruz. Konut projelerimizi planlarken biz de konut alıcıları gibi ilk sırada yatırım değerine önem veriyoruz. Bu da fark yaratmamızı sağlıyor.

Hedefimiz her zaman işyeri, konut veya yaşam alanı fark etmeksizin modern kent yaşam konforunu ve altyapısını sunan, değer yaratan ve içerisinde kendi oturmak isteyeceğimiz projelere imza atmak. Biz Görgülü Grup olarak her projemizde lüks ve konfor tanımında seviye atlatmayı hedefledik. Gerek kullandığımız malzeme kalitesi, gerek detaylı işçilik gerekse ergonomisi ile bölgedeki gelişime paralel inşa edilen çok özel konutlarımızla konforda yeni bir döneme imza atıyoruz.

 

Peki, gayrimenkule yatırım yapmak isteyen kişilere tavsiyeleriniz neler?

 

Yatırım amaçlı konut satın alanlar, bu süreçte bir müddet daha faizlerin düşmesini bekleyebilir. Oturmak için konut almak isteyenlerin talebi devam edecektir. Belki daha küçük metrekareli bir konutu tercih etmek durumunda kalacaklar, belki de farklı lokasyonda daha uygun fiyatlı bir konuta yöneleceklerdir.

Kira insanlar için yüksek bir gider. Özellikle kira öder gibi uygun vade ve faizlerle kredi alabildikleri takdirde konut taleplerini artırıyorlar. Tüketiciler konut tercihini genelde sıfır daireden yana kullanıyor.  Bu da yatırımların değerini artıran bir unsur. Dolayısıyla tüm bu faktörler ortaya çıktığında konut almayı düşünenler faiz oranlarının artmasıyla konut alım kararını erteliyor.

Add comment