Hasan KILIÇ

Terapist

Terapist Hasan KILIÇ

Terapist Hasan KILIÇ

Terapist
Hasan KILIÇ

 

Günümüzde onlarca masaj türü bulunuyor. Bunların her biri hayat iksiri ve insan yaşamının olmazsa olmazları arasında yerini almış durumda. Terapist Hasan Kılıç da vücut sağlığına organik bitki özlü yağlar ile yapılan uygulamalarla katkı sağlıyor. Kendisiyle özellikle organik bitki özlü ve ozonlu yağlarla uyguladığı terapileri konuştuk.

 

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
Asya terapileri ve uzak doğu terapileri üzerine eğitim aldım. Yaklaşık 25 yıldır doğal terapiler alanında ilkeli, seviyeli ve dürüstlükten ödün vermeden özverili bir çalışmayla, ağrıdan bunalmış insanlara rahat bir nefes ve ağrısız yaşamın kapılarını aralamak için çalışıyorum.

Bu alanı seçme sebebiniz nedir?
Bu alanı seçmemdeki başlıca sebep, insana olan sevgim ve insan yaşamına olan saygımdır. Çünkü en doğal hak, yaşama hakkıdır. İnsan vücudunun herhangi bir nedenden dolayı meydana gelen aksamaları yan etkisiz doğal yollardan çözümleyerek mekanizmayı tekrar normal işleyişine döndürmek kadar mutluluk veren başka bir iş olamaz.

Çoğunlukla hangi yaş aralığında hastanız oluyor?
Bize her yaş grubu başvurmakta. Ancak ileri yaştaki insanlarda yıpranmışlık daha çok olduğu için bu yaş grubu yoğunlukta. Ama rahatsızlıklarda maalesef yaş sınırı yok. Dolayısıyla da her yaş grubu üzerinde uygulamalarımız mevcut.

İşinizin zor yönleri ve keyifli anları nelerdir?
Kendi rahatsızlıklarının yanı sıra bilinçsiz müdahalelerle doku bütünlüğü iyice zedelenmiş kişilerde daha yorucu ve uzun bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu bizim içinde sıkıntıyı yaşayan kişi içinde sabır gerektiren bir süreç. İşimin zor yönü bu. Yaşadığı rahatsızlık ve ağrılardan dolayı başkasına bağımlı hale gelen insanları günlük aktivitelerini yapabilecek düzeye getirdikten sonra onların yüzünde gördüğümüz sevinç, memnuniyet ve minnetle edilen teşekkür bizim için hem en büyük ödül hem de en keyif verici andır.

Tecrübelerinizden yola çıkarak genç meslektaşlarınıza ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?
Benim temennim bu alanda sayıca daha çok genç arkadaşımızın azimli bir şekilde eğitim alarak insan sevgisiyle, şevkle çalışarak mesleği bizim bıraktığımız yerden daha ileri taşımalarıdır.

Add comment