Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip ERDOĞAN

Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

Milletin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip ERDOĞAN

“Darbe başarılı olsaydı, bin yıldır bizim bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içinde sunulacağını hepimiz AK Partilisiyle, CHP’liyse, MHP’lisiyle, diğer partilere mensup vatandaşlarımızla millet olarak hep birlikte gördük. 79 milyon hep birlikte gördüğümüz için sokaklarda omuz omuza mücadele ettik. O gece insanlar partisini değil, hayat biçimini değil, meşrebini değil, kendi çıkarını değil, ülke ve millet olarak topyekûn istiklalimizi ve istikbalimizi düşünmek suretiyle mermilerin önünde kucak kucağa şehit oldu, gazi oldu.”

15 TEMMUZ
ÜLKEMİZİ İŞGAL GİRİŞİMİDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz ülkesine ve milletine ihanet eden bir silahlı güç eliyle ülkemizi işgal girişimidir” dedi
15 Temmuz’un, bir yönüyle ordu içine sızmış FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının başlattığı bir darbe girişimi olduğunu ancak hadisenin sadece bundan ibaret olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı zamanda PKK ve DAEŞ’in silahlı eylemleriyle elde edilmek istenen neticenin asker elbisesi giymiş teröristler eliyle yeni bir safhaya çıkartılma girişimidir. Yani bu girişim aynı zamanda bir terör eylemidir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, 15 Temmuz ülkesine ve milletine ihanet eden bir silahlı güç eliyle ülkemizi işgal girişimidir” yorumunda bulundu. “Şayet darbe başarılı olsaydı, bin yıldır bizim bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içinde sunulacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu değerlendirmelere yer verdi: “15 Temmuz gecesi işte tüm bu gerçekleri AK Partilisiyle, CHP’liyse, MHP’lisiyle, diğer partilere mensup vatandaşlarımızla millet olarak hep birlikte gördük. 15 Temmuz gecesi bu gerçeği Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Roman’ıyla, 79 milyon hep birlikte gördüğümüz için sokaklarda omuz omuza mücadele ettik. O gece insanlar partisini değil, hayat biçimini değil, meşrebini değil, kendi çıkarını değil, ülke ve millet olarak topyekûn istiklalimizi ve istikbalimizi düşünmek suretiyle mermilerin önünde kucak kucağa şehit oldu, gazi oldu. Minarelerimizden susturulmak istenen ezanlar yerine, tam aksine minarelerden ezan sesleri yükseldi, selalar yükseldi. Hiçbir çıkar insanın kendi canından daha önce değildir, daha tatlı değildir; o gece darbecilerin karşısına dikilenler şayet ülkesi bağımsızlığını kaybederse, milletinin geleceği kararırsa geride zaten hiçbir şey kalmayacağını çok iyi biliyordu.”

15 Temmuz darbe girişimine direnenlerin arasından 172’si sivil, 63’ü polis, 5’i asker olmak üzere 240 kişinin şehit olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbecilerin üzerine yürüyenlerin arasından 2 bin 195 kişinin yaralanarak gazilik rütbesine ulaştığını söyledi.
“Şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdı. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden, şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. 15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları dolduranların her birinin ülkenin, demokrasinin, vatanın ve özgürlüğün korunmasında katkısı ve payı var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için diyorum ki; 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun.’’ diye konuştu.

 

İstiklal Harbi İnancı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi ile ilgili konuşmasında “Süleyman Şah 1075 yılında, bu coğrafyadaki ilk devletimizi hangi vizyonla kurmuşsa, 15 Temmuz’da da ülkemize aynı vizyonla, aynı ufukla sahip çıktık. Osman Gazi, 1299’da tarihin en kudretli devletini hangi temeller üzerine bina ettiyse, biz de o gece Türkiye’yi aynı ilkeler etrafında müdafaa ettik. Ecdadımız 100 yıl önce hangi idrakle Çanakkale’de kanının son damlasına kadar mücadele ettiyse, 15 Temmuz’da da aynı iradeyle darbecileri geri püskürttük. Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbini başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz’da Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol geziyordu. 15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin, sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil; aynı zamanda askerî sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir.” dedi.

 

Kahırla uyandılar

15 Temmuz gecesi Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanların ertesi güne, bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandığını söyleyen Erdoğan, “ Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz görüntüyle üzmüştür, kahretmiştir. İşte onun için her zaman bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1920 yılında, ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu günlerde Gazi Mustafa Kemal’in “Milletimiz çok büyüktür, hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez.” Dediğini anımsatarak, “Bu millete kimse esareti getiremeyecektir” dedi.

“MECLİS’TEN GELEN İDAM KARARINI ONARIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yaptı: “Meclisimiz idam kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. Meclis’ten gelen böyle bir kararı ben onarım. Vatan Caddesi’nde vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman kalkıp da bunu kenara koymak mümkün mü? Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaktan F16’ların yağdırdığı bomba ile başı vücudundan ayrılmış olan hanım kardeşimin başı Kongre Merkezi’nin çatısına uçmuştu. Bunu gördükten sonra biz kalkıp da, efendim Avrupa Birliği’nde idam yokmuş, Konsey’de yokmuş, şurada yokmuş, burada yokmuş… demeyiz. Amerika’da var, Japonya’da var, Çin’de var, bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Burada zaten 84’e kadar vardı, ondan sonra kaldırıldı. Bu millet böyle bir kararı veriyorsa, öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da imansız olanların imanlı olanların karşısında dayanamadığını, pek çok sinsiliği hesap eden FETÖ’nün milleti hesap edemediğini söyledi ve ekledi: “Bu milletin imanını, bu milletin inancını, bu milletin dirayetini o hiç hesaba katmadı.

 

ASKERÎ LİSELERİN KAPATILMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Askeri Liselerde yetiştirilmiş olan o tek tip FETÖ’cüler bu olayı yaptılar. Harp okullarımız duracak, tüm liselerimizden yetişenler rahatlıkla buraya girecek. “ diye konuştu.

İyi analiz edilmeli!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet ve milletin, 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz etmesi gerektiğinin, sadece bu ihaneti gerçekleştirenleri değil, onların arkalarındaki güçleri ve onları harekete geçiren saikleri de çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Fettullahçı terör örgütü mensuplarının adını ağzına almaktan çekinenler var. Çekinmeyelim, muktedir olanlar bunların isimlerini aynen ifade etsinler ki bilmeyenler, bu FETÖ’cüleri FETÖ kimdir öğrensin. Ülkemize yönelik tehdidin görünürdeki maşalarıdır. Biliyoruz ki bu oyun, bu senaryo onların boylarını çok aşar. Elbette bu örgütü tüm mensuplarıyla ortaya çıkarmak ve hukuk dairesinde imha etmek mecburiyetindeyiz. Ama sadece bununla yetinirsek, devlet ve millet olarak bünyemizi benzer virüslere karşı yine savunma noktasında zayıf bırakmış oluruz. Silahlı Kuvvetlerimizden yargımıza, Polis Teşkilatımızdan istihbarat kuruluşlarımıza, okullarımızdan hastanelerimize kadar her yere sızabilen ihanet şebekelerine karşı kendimizi güçlendirmeliyiz. Bu ihanet şebekesinin adı PKK da olsa, FETÖ de olsa, DAEŞ de olsa, başka örgüt de olsa fark etmez. Örgütlerin isimleri değişebilir, kadroları değişebilir, söylemleri değişebilir, ama hepsinin de Türk milletinin, Türk Devletinin düşmanları olduğu gerçeği asla değişmez.”

 

“ARKALARINDAKİ GÜÇLERİ İYİ BİLİYORUZ”

Terör örgütlerinin ve onların arkasındaki karanlık güçlerin iyi bilindiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vakti, saati geldiğinde hesaplarını önlerine koyacağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakalanan bu birlik ve beraberlik ruhunun en iyi şekilde değerlendirilerek 15 Temmuz’u daha güçlü, daha büyük ve daha müreffeh bir Türkiye’nin inşası için bir milat hâline dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Yakın tarihimizin vicdanları kanatan, kafalarda soru işaretleri oluşturan tüm sorunlu, sıkıntılı olaylarını yeniden masaya yatırarak eksikleri, yanlışları ortaya koymalıyız” sözlerine yer verdi.

 

Davalar yeni baştan

FETÖ ihanet çetesinin TSK’daki etkinliğinin önünü açan davaların yeni baştan incelenmesi, şaibeli tüm sınavların ve tüm işlemlerin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu örgütün gayrimeşru şekilde elde ettiği güçle dizayn etmek istediği siyasetin, medyanın ve iş dünyasının yeniden kendi tabii seyrine oturtulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yurt içinde milletimizin dini hassasiyetini, merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm imkânları milletimizin emrine vermeliyiz. Hiç kimse kapatılan yurtlardan, okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın, gerek devletimizin ilgili kurumları, gerekse aynı alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız çok daha iyisiyle, çok daha fazlasıyla bu boşluğu dolduracaklardır. Yurt dışında ülkemizin adını ve itibarını da kullanarak elde ettikleri imkânları da asli sahibine, yani devletimize ve milletimize kazandırmalıyız. Hükümetimiz olağanüstü hâl ilanı sonrasında sahip olduğu yetkiyle tüm bu alanlarda çok önemli adımlar attı, atmaya devam ediyor. Gazi Meclisimiz de bu konuda üzerine düşenleri yapıyor, yapmayı sürdürecektir. Siyasi partilerimizin ve medyamızın da bu süreci çok iyi değerlendirerek inanıyorum ki desteğini verecek ve bu yasalar, Anayasa değişikliği, yasa değişikliği veya yeni yasalar, bunlar hızla hazırlanacaktır. 15 Temmuz gecesinden beri atılan her adımda 79 milyon tek yürek oldu, tek ses oldu. Hepimiz ay-yıldızlı bayrağımızın, al bayrağımızın birleştiriciliği altında buluştuk. Daha güçlü, daha müreffeh bir ülke içinde devletin yeniden yapılandırılması sürecini, bu yönde bir siyaset inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

“BU MİLLETİN
MAYASI SAĞLAMDIR”

Millî iradenin, 15 Temmuz’da şehit ve gazi olanlara güç kazandığını, milletin özgür iradesi ile verdiği kararlara teslim olup boyun eğmek gerektiğinin belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz o muazzam irfanıyla daima en doğruyu, en hayırlıyı, en faydalıyı bulmuştur, bulacaktır. Bu millete, 79 milyon vatandaşımıza bakıp, ‘eğitimsiz, pısırık, işe yaramaz bir insan yığını’ gördüklerini söyleyenler, 15 Temmuz’da hayatlarının en büyük şokunu, en büyük mahcubiyetini yaşamışlardır. Artık şu gerçeği herkesin kabul etme zamanı gelmiştir: Bu milletin mayası sağlamdır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayalım ki, bu millet ülkemiz sınırları içinde yaşayanlarla birlikte geniş bir coğrafyada yüz milyonlarca mazlumun, masumun da duasını arkasına alan bir millettir. Evet, bizim gönül sınırlarımız bizi kardeşi ve dostu olarak gören her toplumu, her coğrafyayı kapsayacak kadar geniştir. İnşallah önümüzdeki dönemde hem kendi insanımızın, hem umudunu bize bağlamış dünyanın tüm mazlumlarının yüzünün güleceği bir dönem olacaktır.” dedi.

 

“ÖMER HALİSDEMİR’İ UNUTAMAYIZ”

‘AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım’a, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye, Emniyet Teşkilatı’na, TSK’nın darbe girişimine karşı cesaretle kendini ortaya koyan birimlerine, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabi ki Ömer Halisdemir’i unutamayız. O ki Özel Kuvvetler’e saldırı düzenlendiği zaman o bir astsubay edasıyla komutanının verdiği talimatı anında yerine getirmek suretiyle onu alnından vurarak öldürdü, kendisi de şahadete yürüdü” diye ekledi.

 

Add comment