İnş. Müh. Berdan AKTAN

Tümsiad Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Tümsiad Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Berdan AKTAN

Tümsiad Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Berdan AKTAN

TÜMSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Berdan AKTAN
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ZİNCİRLERİ KIRACAK

Dünyada ve yakın coğrafyamızda siyasî, askerî, ekonomik gelişmelerin  kaygı verici duruma geldiğini belirten  TÜMSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İnş. Müh. Berdan AKTAN “Mekanizmamızın işlerliğinin mevcut şartlara göre yeniden tanzim edilmesinin önem arz ettiğini açık olarak görmekteyiz.” Dedi.

Aktan, “Güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemelere mevcut anayasamızdan başlanılması gerekliliği de bütün toplum kesimleri tarafından kabul edilen bir durumdur.Bu anayasa değişikliği, toplumun her katmanını ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirmektedir. Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona erdirilmesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi, iş adamları için hayatî derecede önem taşımaktadır.” Diye konuştu.

Aktan şunları söyledi, “Dünya 5 ten büyüktür sloganıyla” adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, Dünya’da en büyük 20, Avrupa’da ise (Rusya dâhil) ilk 8 ekonomiden biri haline gelmiştir. Bu büyümeyi hazmedemeyenler, geçen yıl darbe kalkışması planlamaya çalışmışlar, ancak bu kalkışma milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olmuştur. Bunun üzerine döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik olarak ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya devam etmektedirler. Gereken cevap yine millet iradesiyle bizlerin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve diğer bütün kesimler tarafından birlik ve beraberlik içerisinde anında verilmiş, ekonomi ve kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devamı tesis edilmiştir.

YENİ DÖNEM
Aktan, içeride ve dışarıda bütün bu olumsuz şartlara rağmen güçlü duruşunu sürdüren Türkiye’nin artık yeni anayasa ve yönetim sistemi ile gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlılığında olduğuna dikkat çekti.

Aktan şu görüşlere yer verdi, “Anayasa değişikliği ile Ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, Yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, Yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, Devletin millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, Sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimin değil toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturacağına ve vesayet sistemine son verileceğine, Sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine,Artık koalisyonlara mahkûm olunmayacağına, Her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine, Ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz.”

TÜMSİAD Başkanı Akman “Yine Anayasa değişikliği ile birlikte siyasi ayrışmalardan uzak, kardeşlik duygularımızı zedelemeyecek bir şekilde sandığa gidilmesini, Bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve basın – yayın organlarımızın birlik ve beraberliğimizi tesis edecek bir dil kullanmasını, Çıkarılacak yeni kanun ve tamamlayıcı düzenlemeler ile sistemin garanti altına alınacağını, Alınacak önlemler ile devlet içerisinde şer odaklarının kadrolaşmasının engelleneceğini ümit ediyoruz. “ dedi
Anayasa Değişikliği Paketini desteklediklerini vurgulayan Aktan halkoylamasının daha güçlü bir Türkiye’nin gerçekleşmesine vesile olmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Add comment