Musa ÖZKAN

Dersiad Konya Şube Başkanı

Dersiad Konya Şube Başkanı Musa ÖZKAN

Dersiad Konya Şube Başkanı Musa ÖZKAN

DERSİAD Konya Şube Başkanı Musa Özkan:
ÇİFT BAŞLILIK KALKSIN

Türkiye’nin son birkaç yıldır tarihinin en zorlu süreçlerinden birini yaşadığını söyleyen DERSİAD Konya Şube Başkanı Musa Özkan, “Gezi olayları ile 17-25 Aralık yargı ve polis darbesinin ardından 7 Haziran 2015’te yapılan seçim sonrası başlayan yoğun terör saldırılarınTürkiye’nin birliğini hedef alanların oyunlarını gözler önüne sermiştir.” Dedi.

Özkan, “Bu saldırılar karşısında metanetini yitirmeyen devletimiz ve milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünün üniformalı teröristleri tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, Cumhurbaşkanımızın cesareti kararlılığından da güç alarak tankları ve mermilerin karşısında durmuş ve bu büyük saldırıyı püskürtmeyi başarmıştır.

Türkiye’nin dış güçler tarafından parçalanması ve ele geçirilmesi projesinin halen siyasi, ekonomik, alana ve silahlı terör faaliyetleri ile desteklenerek sürdürüldüğünde şahit olmaktayız. Şu an ordumuz hem yurt içinde hem de Suriye’deki terör yuvalarında milletimizin varlığı için savaş yürütmektedir. Bu ortamda milletten aldığı yetkiyi kullanacak güçlü bir iradenin varlığı kaçınılmazdır.” Diye konuştu.

En doğru karar verilecek
Özkan, şunları dile getirdi, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iki önemli partinin Hükümet sisteminin değiştirilmesine yönelik hazırladığı anayasa değişikliği paketi, ülkemizin bu zorlu süreçte daha etkin bir şekilde yönetilmesi adına olumlu bir adımdır. Bu sürecin en önemli yanı, değişikliğin ferasetiyle her zaman örnek olmuş Türk milletine referandum yoluyla sorulacak olmasıdır. İradesine ve ülkesine ne pahasına olursa olsun sahip çıkan halkımız bu konuda da en doğru kararı verecektir.”

Anayasa değişikliğini destekliyoruz
DERSİAD Konya Şubesi Başkanı Özkan, dernek olarak, yönetimde çift başlılığın kaldırılması, yasamanın etkinliğinin artırılması, yürütmenin halkın sorunlarının çözülmesi adına daha hızlı kararlar alması amacıyla halkoyuna sunulacak olan Anayasa değişikliğini desteklediklerini vurguladı. Özkan, “Başkan Meclis’e değil sadece halka karşı sorumlu olacak. Bu nedenle güvenoyu ve gensoru uygulamaları kaldırılacak. Bu yolla başkan ve kabinenin düşürülmesi imkânı da olmayacak. Başkan kabinesini parlamento içinden seçmeyecek. Milletvekili olanlar bakan olamayacak. Amerikan sistemin farklı olarak büyükelçi gibi üst düzey bürokratlar başkan tarafından atanacak. Meclis onayı aranmayacak. Bütçeyi başkan hazırlayacak, Meclis’in bütçeyi attırma ya da eksiltme yetkisi olacak.

Bu Modele göre başkan, cumhurbaşkanının halen sahip olduğu yetkilerin yanı sıra bakanları da atayacak. Buna göre ülkemiz daha ferah ve rahat bir gelişime girecektir. Siyaset tarihimizin koalisyonlar ve kavgalar tarihidir. Kısa süreli hükümetler istikrara hep sekte vurmuş ve iş dünyası da bu yaşananlardan olumsuz etkilemiştir. Tüm bu nedenlerden dolayı, istikrarlı yönetim, terörle daha etkin mücadele, hızlı kararlar alan bir yönetim ve daha güçlü ve tam bağımsız bir Türkiye için referanduma ‘’EVET’’ diyoruz “ ifadelerini kullandı.

Add comment