Yakup YILDIRIM

Askon Konya Şube Başkanı

Askon Konya Şube Başkanı Yakup YILDIRIM

Askon Konya Şube Başkanı Yakup YILDIRIM

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım:
UMUDUMUZ TAM BAĞIMSIZ GÜÇLÜ TÜRKİYE

Askon Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihinde karanlık darbeler yaşadığını, demokrasi adına ciddi darbeler aldığını belirterek, “Devlet ve millete kast edenler bu coğrafyalarda hep var olmuştur. ” Dedi.

Yıldırım, “ Geldiğimiz son noktada ekonomisi, sanayisi, gelişmişlik düzeyi ile Ortadoğu’nun parlayan yıldızı olan Türkiye, yine çekemeyenlerin kanlı oyunları ile karşı karşıya kalmıştır. Nitekim 15 Temmuz kanlı darbe girişimi de bunun örneğidir. Devlet içinde yapılanan batı kuklası FETÖ, milli irade ve devletin bekasına kast etmiştir. Ama halkımız canını ortaya koyarak hainlere geçit vermedi.” İfadelerini kullandı.

Yıldırım şunları söyledi, “Bugün yine hain batı ve taşeronları ekonomik manipülasyon ve içerdeki kuklaları ile üzerimize gelmektedir. Bunların da üstesinden geleceğimize inancımız sonsuzdur. Türkiye’de son 15 yılda çok şey değişti. Sanayi, ülke ekonomisi çok iyi yerlere geldi. Darbe anayasasının uygulamada olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde, tüm engellemelere rağmen kritik reformlar yapıldı. Fakat görüyoruz ki artık özgür ve sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, TBMM’de bunun için örnek bir mücadele göstermiştir. Kanun taslağı TBMM’den geçmiş ve Nisan ayında referandum öngörülmektedir.”

Ülke menfaatleri açısından olumlu

ASKON Başkanı Yıldırım, “Değişecek maddelere baktığımız zaman, ülke menfaatleri açısından olumlu olduğu aşikar. Nitekim meclisin daha nitelikli hale gelmesi noktasında umut veriyor. Kamuoyunda oluşturulan algının aksine; ülke cumhurbaşkanına teslim edilir hale gelmiyor. Meclis nitelik kazanıyor ve yönetim kurumsallaşıyor. “ diyerek bununla birlikte bazı eksikliklerin de bulunduğuna dikkat çekti. Yıldırım şöyle konuştu, “ Tamamen sivil bir anayasa, muasır medeniyetlerin üstüne çıkaracak bir yönetim sistemi, milli ve manevi değerlerimizi garanti altına alan bir anlayış, hainlere geçit vermeyecek bir zırh görevi üstlenen kanunlar hepimizin hayalidir. Umudumuz tam bağımsız, güçlü bir Türkiye’dir. Biz ASKON olarak devletimiz ve milletimiz adına faydalı her karara destek verdik. Eksikleri olsa da yeni sistemde de milli iradenin yanında olacağız ve ülkemiz için ‘evet’ diyeceğiz.”

Add comment