HİLMİ ÜNLÜ

This is the default single post custom subtitle

Ünlü Group Medya Firma Sahibi Hilmi Ünlü

Ünlü Group Medya Firma Sahibi Hilmi Ünlü

Konya’nın eğlence anlayışına yeni bir boyut kazandıran Ünlü Group, düzenlediği önemli etkinliklerle adından sıkça söz ettiriyor. Şirket,  özellikle ailelerin bir araya gelip eğlenmeleri, güzel saatler geçirmeleri için ciddi bir hazırlık süreci ve kurumsal kimlik yapısıyla farklı işlere imza atıyor. Ünlü Group’u ve Konya’nın eğlence anlayışını, şirketin sahipleri Hilmi Ünlü ve Tunahan Ünlü ile konuştuk.

Konya’nın eğlence anlayışına yepyeni bir soluk, Ünlü Group

 

Ünlü Group hangi faaliyetlerde bulunuyor?
Ünlü Group olarak eğlence, etkinlik, konser, Festival, Sıra Geceleri ve tüm eğlenceli faaliyetlerin organizasyonlarına imza atıyoruz. Kısacası kaliteli eğlendirmek bizim işimiz diyebiliriz. Bu çerçevede özellikle Gala Geceleri, Sanatçılı Düğünler, civar il ve ilçeleri de kapsayan bayi toplantıları başlıca hizmetlerimiz. Yine civar il ve ilçelerin (Antalya, Alanya, Muğla, Bodrum) otellerinde gençlik festivalleri düzenleyerek 3 günlük mini programramlarla çok sayıda üniversiteliyi bir araya getiriyoruz. Tüm kesime hitap ederek Konya’da farklı ve kaliteli bir eğlence hizmetiyle bu konuda kurumsal bir kimlik oluşturmayı amaçlıyoruz.

Bu faaliyetleri ne zamandır sürdürüyorsunuz?
Yaklaşık 6 yıldır organizasyon işiyle uğraşıyoruz. Farklı illerde birçok organizasyon düzenlendikten sonra çok sevdiğimiz bu organizasyon işine kurumsal olarak Konya’da girdik. Önce küçük çaplı organizasyonlarla başlayarak bugün binlerce kişiyi bir araya getiren programlara imza atmaya başladık.

Konya özellikle aile boyu gidilip eğlenilebilecek organizasyonlarda eksikliğe mi sahipti?
Kesinlikle, bu konuda ciddi bir eksiklik vardı. Mekânların yetersizliğinden dolayı sıkıntılarımız vardı. İnsanların aileleriyle gidebileceği yerler yok denecek kadar azdı. Olan yerlerde de ulusal sanatçı ile bu konsept buluşmuyordu. Bizim organizasyonlarımıza herkes ailesiyle geliyor. Bizim çoğu organizasyonumuz aile organizasyonudur.

Konya’nın ailece eğlenmeye yatkın bir yapısı var mı?
Var tabii. Yeter ki o organizasyona ve organizasyonu düzenleyen kişiye güvensin. O güveni verdiğimize inanıyoruz. Biz sevdiğimiz işi, heyecanla ve güler yüzle yapıyoruz. Dolayısıyla güvenliğinden, sahnesine; misafirlerin karşılamasından, ikram hizmetlerine varıncaya kadar en ince ayrıntıları düşünüyoruz. Sanatçılarla buna göre konuşuyor ve anlaşıyoruz. Bu da misafirlerimizi tatmin ediyor. Konya’da daha önce böyle organizasyonlar yapılmadı. Bu bizimle gelen bir proje. Sanatçının insanlara karşı daha samimi olmasını istiyoruz. Mesela sanatçı bizim organizasyonlarımızın başarısına göre sahnede daha çok kalabiliyor. Örneğin sanatçı ile 2 saate anlaşmışızdır ama sanatçı gördüğü ilgi karşısında o kadar mutlu ki 3 saat sahneden inmiyor. Hakan Altun konseri bunun en güzel örneğidir. Sahne süresi 2 saat iken, bizim organizasyonumuzda sahnede 3 saatten fazla durdu. Dolayısıyla kendisi de misafirlerimizde çok eğlendi.

Zor bir iş değil mi?
Çok zor bir işe ve ciddi riskleri var. Mesela tüm kurumsal kimliğiniz 2 saate bağlı. Sanatçıyı ve misafirlerimizi memnun etmek lazım. Sanatçının ekibi de geliyor. Dolayısıyla herkesi ayrı ayrı memnun etmek gibi keyifli bir zorunluluk var.

İlk organizasyonunuz neydi?
Biz ilk etapta farklı illerde (İzmir, Antalya, Isparta vb.) lokal ve butik organizasyonlarla işe başladık. Konya’da ise, Şanlıurfa’nın en meşhur ekibi olan Kazım Çiriş’i getirerek ilk ciddi sınavımızı verdik. Sıra gecesi deyip geçmeyin, organizasyonu tüm il kapsamında ele aldığınızda ciddi bir kişi sayısı ortaya çıkıyor. Sonraları ise ulusal sanatçılarla çalışma yaparak bugünlere geldik. Şimdi Hakan Altun, Cengiz Kurtoğlu gibi dev isimlerle yolumuza devam ediyoruz. 2017 yılında en az 7 sanatçı ile organizasyon düzenlemeyi hedefliyoruz. Konya’da Ekim ayında ilk organizasyonumuzu yapmayı planlıyoruz. Yazın genelde Alanya, Antalya bölgesinde oluyoruz.

Bayi toplantılarında genelde Alanya, Antalya bölgesinde yapılıyor. Konya bu alanda iyi bir potansiyel oluşturmuyor mu sizce?
Konya’da ciddi ve kurumsal kimliğe sahip birçok otel var. Hizmet konusunda adeta birbirileri ile yarışıyorlar. Ancak bunlar tek başına yeterli değil. Ulusal firmalara Konya’yı anlatmakta yetersiz kalınmış. Burada bizim gibi organizasyon şirketlerine ciddi görevler düşüyor. Dışarıdan gelen firmalar, sosyal aktivitesi, denizi, kaplıcası olan yerlere daha sıcak bakıyor. Fakat burada Mevlana faktörü atlanıyor. Küresel çapta ziyaretçisi olan, manevi değerlere sahip bu olguyu mutlaka değerlendirmeli ve firmalara bunu daha doğru anlatabilmeliyiz. Bizim uğraşlarımızda tam olarak bu yönde. Bayi toplantılarının organizasyonları genellikle firmaların istekleri doğrultusunda oluyor. Biz ağırlıklı olarak bayi toplantısının sanatçı kısmıyla ilgileniyoruz. Tabi birde işin rakamsal boyutları var. Bir bayi toplantısı en düşük 500 kişiyle yapılıyor. Konya otelleri bu rakama cevap verebilecek oda sayısına sahip olsa da doluluk oranları nedeniyle gelen talebe cevap veremiyorlar. Biz Ünlü Group olarak tüm bunları değerlendirip, en iyisini ve en kalitelisini yapmak için çabalıyoruz.

Önümüzdeki dönemde 7 sanatçı gelecek dediniz. Var mı sürpriz isimler?
Birçok ünlü sanatçı ile görüşmemiz devam ediyor. İsim verme konusunda aceleci olmak istemiyoruz. Son anda değişebilen o kadar fazla program oluyor ki. Ancak şunu belirteyim, çok sürpriz isimler var. Daha önce Konya da görülmemiş birçok sanatçı olacak.

Normalde kaç sanatçıyla bağlantıdasınız?
Sanatçı tercihi konusunda da çok seçiciyiz. Seçeceğimiz sanatçılar öncelikle Konya bölgesine hitap etmeli. Bistro tarzı organizasyonları pek yapmıyoruz.

“Bu iş Konya’da tutmaz” gibi bir korkunuz oldu mu?
“ Benim param var, şu sanatçıyı getirip iş yapacağım” diyen o işten zarar eder. Sanatçı ve organizasyon işi risk işidir. Biz ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Her birisi işinde profesyonel kişiler. Aile şirketi olmamız, isabetli ve olumlu kararlar almamızda çok etkili. 15 yıllık kurumsal şirket yöneticiliği yapmış olan ve şirketimize değer katan abim var örneğin. Tüm kararları onunla birlikte alırız. Tabi birde Sanatçı camiasına verilen güven çok önemli. Sanatçının da düzenlenen organizasyondan memnun ayrılması gerekiyor. Gelen sanatçıları, ekibi ve misafirlerimizi burada memnun etmeye çalışıyoruz.

Neden bu işi tercih ettiniz? Hem de çok genç yaşta.
Eğlenmeyi, eğlendirmeyi ve hareketli yaşamı seviyorum. Gözümü kararttıysam ve inandıysam sonucu ne olursa olsun yaparım. Bir işte kendi logomuzu kullandıysam o iş bitmiştir, en iyi şekilde hazırlanır ve o işi bitiririm. Benim durmadan sahada aktif olmam lazım. Bir de şu var; Konya bir insanı sevdiği zaman bırakmıyor. Beni ve şirketimizi de sevdiklerini düşünüyorum

İleride kendi işletmenizi açma düşünceniz var mı?
Böyle bir projemiz var. Konya’ya Türkiye çapında isim yapmış bir markayla görüşmemiz devam ediyor. O da Ramazan Ayı’ndan sonra netleşecek. Şu an etüt çalışması devam ediyor.

Konya’da aynı işletmede bir ay program yapacak sanatçı ayarlamak çok mu zor?
Biz de bu sebepten dolayı Franchising firmasıyla anlaşıp sanatçıları daha uygun fiyata Konya’ya getirmek istiyoruz. Bizim aldığımız fiyat 5’se işletmenin aldığı fiyat 2 oluyor. Sanatçı senede 20 anlaşma yapıyor. İşletme düşüncemizin olmasının en büyük sebebi bu.

Sanatçılar Konya’da program yaptıktan sonra nasıl bir yorumda bulunuyorlar?
Geri bildirimleri menajerlerden alıyoruz. Çünkü sanatçı sahneye çıkmadan önce menajere sahneyi kontrol et diyor. En çok duyduğumuz şey, böyle bir kalabalık beklemiyorduk oluyor. Organizasyonlarımızın çoğunda ister istemez salonun yetmezliğinden müşteriyi geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Buda tabi ki hem sanatçının, hem organizasyon yaptığımız işletmenin çok hoşuna gidiyor. Herkes işletmesinde bizim organizasyon yapmamızı istiyor. Buda hem referansımız hem gurur kaynağımız.

Sizin programınızı diğer organizasyonlarından ayıran fark nedir?
Konsepte göre müşteriler ayrılıyor. Bizim konseptimiz gala yemekli ve limitsiz içecekli. Taverna tarzı, masalı organizasyonları tercih ediyoruz. Konya’da gerçekleşen organizasyonların çoğu, konser tarzında ve ayakta gerçekleşiyor. Biz daha çok aileleri dâhil ediyoruz. 70 günde Konya’ya 27 sanatçı geldi. Konya aynı günde çok önemli sanatçıları ağırlıyor. Konya önümüzdeki dönemde Ünlü Gruop sayesinde eğlenceye doyacak diyebiliriz. Biz işimizi profesyonel bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Konseptimizi hiç bozmuyoruz. İnsanlar bir sanatçı çıktığında konseptin o yönde ilerlediğini biliyor. Dolayısıyla da bir sonraki programınız için referans kendiliğinden oluşuyor.

Add comment