Emrah AKER

Künefezade Firma Sahibi

Künefezade Firma Sahibi Emrah AKER

Künefezade Firma Sahibi Emrah AKER

Künefezade, bildiğimiz tüm künefeleri unutturarak bambaşka bir lezzetle damaklara sunuyor. 20 çeşit künefenin yanında süt, öncesinde meyve ikramı var. Tatlı restaurantı tanımı da belki Konya’yla ilk kez buluşuyor. Size sadece Künefezade’ye gidip bu lezzetleri tatmak, tatlı restaurantıyla tanışmak kalıyor. Künefezade’yi biraz daha yakından tanımak isterseniz röportajımız Emrah Aker’le…

Künefeniz nasıl olsun?

Künefezade markası nasıl oluştu?
Künefezade 13 ay önce oluşturduğumuz bir marka. Daha önce 20 yıl Alanya, Antalya’da kafe, restaurant işiyle uğraştık. Tüm iş birikimimizi ve deneyimimizi Künefezade ile ortaya koyduk.

Tatlı işinin restaurant ve kafe işinden farkı nedir?
Özen isteyen bir iş. Mesela kafe ufak tefek hataları kaldırıyor. Ama tatlı öyle değil. En küçük bir hata size çok pahalıya mal olabiliyor. Biz de her ürünümüzde, her sunumumuzda hassas, dikkatli, özenli davranıyoruz.

Künefe Konya’nın yeni yeni alıştığı bir tat. Bu tadı doğru yerde yediği zaman belki de bu ayrımı yapabiliyor. Sizin tatlınızın diğer künefelerden farkı nedir?
Ustalarımız özel. Gaziantep’ten buraya geldiler. Artı kullandığımız ürünler çok taze ve birinci sınıf. Konya’da pek çok künefe dondurulmuş olarak hazırlanıyor. Bizimki taze yapılıyor. Glikoz şurubu hiç kullanmıyoruz. Tamamen doğal şerbet kullanıyoruz.

Müşterinin buraya her geldiğinde aynı lezzeti alması da çok önemli değil mi?
Bizim en çok önemsediğimiz konulardan birisi budur. Aldığımız güzel tepkiler zaten bizi bu işe teşvik etti. Güzel tepkiler bizi alanımızda şubeleşmeye yönlendirdi. Bu kadar şubeleşme fikrimiz yoktu. İlk şubemizi Meram Yeni Yol üzerinde açmıştık. Devamında Selçuklu Şubemiz ve İzmir Şubemizi de peş peşe hizmete sunduk. Ramazan sonrasında da imalathanemizi açarak daha büyük çapta üretim yapmayı planlıyoruz. Şu anda tüm ürünler şubelerimizin kendi bünyesinde yapılıyor. Ama fabrika kurulduğu zaman oradan yapılıp gönderilecek. Lezzet ve ürün kalitesi olarak şu anda da hiçbir fark yok. Tat, ürün, menü her şey aynı. İmalathane yaptığımızda da dondurulmuş olmayacak. Yine taze olacak. Ürünlerimizin 3 günlük raf ömrü vardır. 3 güne bir giriş yapılacak.

Künefe deyince akla gelen görüntü; arasında peynir , üzerinde fıstık olan bir tatlı . Sizin menünüze baktığımızda çok çeşitli künefeler var. Bunlar sizin tarifleriniz mı?
20 çeşit künefemiz var. Sizin az önce anlattığınız klasik künefe. Kendi buluşlarımız ve bizden önce Gaziantep’te bu işi yapan arkadaşlarımızın buluşları var. Bunun 11 tanesi Gaziantep’teki arkadaşlarımızın yaptıkları çeşitte. Diğerleri ise bizim buluşlarımız. Hammaddeler aynı ama kimisinin içi farklı kimisinin dışı . İnce hamurlu olan var, kalın hamurlu olan var. Tatlı gelene kadar müşterilere süt meyve ikram ediyoruz. Sütü ikram etmemizdeki neden mideyi rahatlatması ve tatlının ağırlığını alması. Bu yüzden sütü tatlının yanında içmelerini tavsiye ediyoruz.

Künefe Türk tatlısı mı?
Osmanlı zamanında askerler Arap ülkelerine gitmişler, orada öğrenmişler. Aslında Arapların tatlısıdır. Sonra Türkiye’ye geldiklerinde burada yapmaya devam etmişler. Damak tadımıza uygun hale getirmişler. Türkiye’de asıl yayıldığı yer ise Hatay’dır. Orada peynirli ve peynirsiz olmak üzere 2 çeşidi vardır. Bölgelerin ayrı ayrı künefe çeşitleri vardır. Bizimki Gaziantep, Urfa yöresine ait. Ürünlerimiz de zaten oradan geliyor.

İnsanlar iyi bir künefe yediğini nasıl anlarlar. Bunun bir inceliği var mıdır?
Tabi damak tadına bağlı ama künefede en önemli şey yağdır. Biz 4 tane yağın karışımından yapıyoruz. Bazı tatlılar yendikten birkaç saat sonra insanı rahatsız eder. Bu da kullanılan yağdan kaynaklanır. Bizim tatlılarımız hafif olur.

Tel kadayıfı nereden temin ediyorsunuz?
Burada biz döküyoruz.

Künefe deyince akla hep yüksek fiyatta bir tatlı geliyor. Sizin menünüzdeki rakamlar nasıl?
Restaurantlarda hazır dondurulmuş künefeler var. Bunlar 8 -10 TL. Bizim fiyatlarımız onlara göre %20 daha yüksek. Bizim kullandığımız fıstık birinci sınıf. Kullandığımız tüm malzemeler de öyle. Ürünlerimizde iddialıyız.

Künefe Konyalıların damak tadına hitap eden bir tatlı mı?
Gelen tepkiler şu anda çok iyi. Konya büyükşehir ve her geçen gün gelişen bir şehir. Künefe kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Ziyaretlere giderken götürülebilen, kutlamalarda akla gelecek bir tatlı olması için uğraşıyoruz. Paket ambalajlarımız var. Tepsiyle birlikte paket yapıyoruz. Paket satışlarımız da çok yoğun. Eğer uzun yola gidecekseniz 5 dakika ısıtmalısınız diye izahını yapıyoruz. Şerbetini de veriyoruz. Hiçbir sıkıntı olmuyor.

Şubeleşme yönünde çalışmalarınız var. Künefezade’yi başka illerde ne zaman göreceğiz?
Tahmin ediyoruz ki 3 ay içinde fabrikamızı işleve geçireceğiz. Şu anda bayilik isteyenler var. Bunları bekletiyoruz. 3 ay sonra bayilik vermeye başlayacağız. Kendi bünyemizde de iş yerleri açacağız. Tahmin ediyoruz yılbaşına kadar bunların hepsi tamamlanmış olacak. Ondan sonra da yurtdışına yoğunlaşmak istiyoruz. Çünkü yurtdışında da bayilik isteyenler sözkonusu. Hızla büyümeyi planlıyoruz. Yaptığımız yatırımlar bunun üzerine.

Usta bulmakta sıkıntı yaşıyor musunuz?
Ustalarımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Biz 7 kardeşiz. Kendimiz de restaurant sektöründen geldiğimiz için eski elemanlarımız var. Dolayısıyla bu sorunu çözmekte zorlanmıyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Selçuklu Şubemiz diğer şubemize göre çok farklı. 3 katlı büyük bir alan. Özel toplantılar için üst katımız var. Burada toplu organizasyonlara da yer veriyoruz. Künefe eşliğinde toplantılar yapılıyor, sohbetler ediliyor. Misafirlerimizin ibadetlerini yapabilmeleri için mescidimiz var. Otopark sıkıntımız da yok. Dolayısıyla Selçuklu Künefezade’de konsept ailenizle, eşinizle, dostunuzla gelip uzun zaman geçirebileceğiniz bir Tatlı restaurant olarak belirlendi.

Add comment