Mehmet İshak TELLİ

Siber Savaş Uzmanı

Siber Savaş Uzmanı Mehmet İshak TELLİ

Siber Savaş Uzmanı Mehmet İshak TELLİ

Türk Milleti’nin canını sıkan internet sitelerini hack’leyip üzerine Ayyıldız Tim logosunu yükleyerek, yüreklere adeta su serpen bir tim. Cedkan Bir Yafes’in önderliğinde dünyanın en iyi üniversitelerinde okumuş, 2, 3 yabancı dil bilen vatan, millet sevgisiyle dolu dört gencin oluşturduğu  tim, bugün Türkiye’nin gönüllü siber ordusu olarak 170 bin aktif üyeyle hizmet veriyor.  Onlar kendilerini aslında bir hacker grubu olarak değil siber savaş uzmanı olarak tanımlıyor.  Pentagon’u dünyaya kapatan, Fetullah Gülen’in malikhanesini ele geçiren, PKK’nın yüzlerce sitesini hack’leyen, kısacası Türkiye’ye karşı internet üzerinden karşıt güçler tarafından yapılan ve yapılacak olan siber saldırılara karşı gönüllü olarak lobi faaliyeti sürdüren bir organizasyon. Bu organizasyonu ve Ayyıldız Tim’i Siber Savaş Uzmanı Mehmet İshak Telli ile konuştuk.

500 binlik siber ordu geliyor

Ayyıldız Tim nasıl kuruldu?
Ayyıldız Tim 29 Ekim 2002 yılında Cedkan Bir Yafes önderliğinde kurulmuş bir organizasyon. Cedkan; Atasının kanını taşıyan demektir. Yafes ise Nuh Aleyhisselam’ın iman eden oğullarından birisidir. Türklerin soyunun başı, oğuzun babasıdır. Savaşçı bir insandır. Suda boğularak vefat etmiştir. Türklerin bütün soyu Yafes’ten gelir. Siber istihbarat, siber savaş, psikolojik savaş, PKK ve diğer terör örgütleriyle, Ermeni soykırımı yalanlarıyla mücadele amacıyla Cedkan Bir Yafes tarafından 4 kişilik bir ekip kuruluyor. Bu ekip 5, 10 kişi derken bugüne kadar geliyor. Ve bu gelişimde devletin en küçük bir desteği bile yok. Çünkü devlet içinde Fetö çok etkin ve Fetö bu adamlardan nefret ediyor. Hiçbir maddi yardım yapılmadığı gibi tam tersine engeller çıkarıyorlar. Daha sonra bu adamlar 2009 yılında küsüyor ve Türkiye’den gidiyorlar. Ellerine bir avuç toprak alıyorlar ve diyorlar ki; “Yurtdışında ben vatanımı sevmeye devam edeceğim”. Mücadeleye orada devam ediyorlar. Bu mücadele Ayyıldız Tim çatısı altında veriliyor.

Bu organizasyon nasıl şekilleniyor?
Ayyıldız.org diye bir siteleri var. Orada Genelkurmay’ın askeri sistemi şeklinde organize oluyorlar. Mesela Ayyıldız Tim’in Genelkurmay Başkanı Cedkan Bir Yafes. Onların altında tümgeneraller, bir altı ve bir altı. Böyle bir yapılanma. Yüzlerce insan görev yapıyor. Türkiye’ye karşı bir hakaret, bir saldırı olduğunda Cedkan Bir Yafes düğmeye basıyor. Bu emir yayılıyor. Emir de günlük olaylara göre geliyor. Örneğin gündem Katar’sa Arabistan’a siber saldırı ilan ediliyor. Bu 2008 yılında da yapıldı. Bir Türk idam edilecekti. Arabistan’ın tüm alt yapısı bozuldu ve idam durduruldu. Ayyıldız Tim’in yapısı Atatürkçü, milliyetçi, vatanını seven inançlı insanlar. İçlerinde Alevi, Sünni, Kürt, Laz, Türk, Çerkez hepsi var. Vatanını sev yeter. Siyasi düşünceleriniz sizi ilgilendirir. Bu ortamda siyasi düşünceleri konuşma hakkına sahip değilsiniz. Giren kişi bunu kabul ederek giriyor.

Time katılanlar nasıl bir eğitim görüyorlar?
Bu işler için bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok.2008 yılında Kanada’da rütbeli bir kız arkadaşımız Pentagon’u 12 saat dünyaya kapattı. İsmini Barbaros olarak kullanıyor. Vefat eden babasının ismiymiş. Gerçek ismi Alara. Fetö olayından sonra Cedkan’ın başına birçok olay geldi. Kendini biraz geri çekti. Onun yerine Ledün Abdal geldi. Herkesin kendine ait ayrı ayrı isimleri var. Yeni kadro örneklerinden size birkaç isim söyleyeyim. Sakallı Nurettin, Kuşçu Eşref, Nazır Enver, Şahin Şah. Bu isimlerin hepsi bir anlam taşıyor. Gerçek isimlerini bu şekilde saklıyorlar. Ayyıldız Tim’e ilk girdiğinizde er rütbesiyle giriyorsunuz.10 senede general oluyorsunuz. Bu basit bir olay değil. Kimse birbirini tanımıyor. Tanışması, görüşmesi yasak. Herkes kendi timinden sorumlu.

Ortada çok büyük bir ekip var. Hepsi kontrol zinciri içerisinde. Bu kontrol zincirinde çıkanlar oluyor mu?
Evet oluyor. Olduğu vakit de atılıyor.

Siber savaşı biraz açabilir misiniz?
Siber savaş elektriklerinizin kesilmesidir. Bankalarınızın çalışamamasıdır. Uçaklarınızın uçuşa geçememesidir. İnternet alt yapınızın tamamen yok edilmesidir. Nükleer santrallere ulaşıp onların patlatılmasıdır. Siber savaşın en küçük birimi bir siteyi hack’lemektir. İran’da bir tane hacker Amerika’nın 2 milyar dolarlık casus uçağını İran’a indirdi. Dünyada olay oldu. Siber savaşı tek hack’lemek üzerine düşünmemek gerek. Amacımız mazlumun yanında yer almak. Tek Türkiye için değil. Dünyanın her yerinde mazlumun yanında olmak. Bu yüzdendir ki; Filistin için de savaştık.

Bu dediklerinizi yapabilmek için ne kadar bilgi gerekiyor?
Özel bir eğitime gerek yok. Bu işle uğraşmanız gerekiyor. Hacker’larla bilgisayar bölümü okuyanların arasındaki fark şudur; öğretmenler size bildiklerini anlatır. Sizin bu işte ilginizi çeken bir şey yoksa o bilgiyle kalırsınız. Hacker sizin yapmış olduğunuz programı baştan sona inceler, 24 saat bilgisayar başındadır. Hayatı bilgisayardır. Sevgilisi, annesi, babası kodlardır. Bir devlet görevlisi saat 9.00’da işe başlar, akşam saat 5.00’te işini bırakır. Ama hacker’lar sabaha kadar uyumazlar. Sürekli çalışma halinde olurlar. Onlar için bir siteyi hack’lemek dünyanın en güzel şeyidir.

Her şey güzel giderken bir anda allak bullak olabilir mi?
Tabii anlık bir şeydir. Bir süre önce dünya genelinde bir siber saldırı oldu. Dünyanın birçok ülkesi bundan zarar gördü. Bir hacker, bir terör örgütünün vuracağı darbenin daha büyüğünü size vurabilir.

Add comment