Girişimci Liderler Topluluğu

BEYZA TAŞDELEN, ALİ İHSAN YAMAN, ZEYNEP DEREBAĞ, ÖMER ÖZCAN DEMİR

Girişimci Liderler Topluluğu

Girişimci Liderler Topluluğu

Karatay Üniversitesi’nin girişimci gençleri Girişimci Liderler Topluluğu’nda bir araya geldi. Güzel işlere imza atmaya başlayan topluluk dergimizin konuğu oldu. İşte bu güzel toplulukla ilgili merak edilenler…

GİRİŞİMCİ GENÇLER BİR ARADA

Girişimci Liderler Topluluğu’nun kuruluş hikayesi nedir? Kısaca bahseder misiniz?
Okula başladığımız sene bölüm olarak yaptığımız etkinlikler bizi oldukça teşvik etti ve hocalarımızın tavsiyesiyle kulüp açmaya karar verdik. Bunun çalışmalarını 2. Dönem başlangıcında uygulamaya geçirdik. Gerek hocalar gerekse başka kulüplerle iletişime geçerek 2. Sınıfın başında çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde ilerletebilmek için yeni bir kulüp açmak yerine okulumuzda kapanmak üzere olan Girişimci Liderler Topluluğu’nu devralmaya karar verdik.

Topluluğunuzu tanımak isteriz. Ekibinizin üye yapısı hakkında neler söylersiniz?
7 ana departmandan oluşan kulübümüz;
Başkan: Ömer Özcan Demir
Başkan Yardımcıları: Ali
İhsan Yaman, Mert Sezgin
Genel Sekreterler: Beyza Nur Taşdelen, Esra Uslu, Hacer Torus
Organizasyon: Zeynep Derebağ, Bengüsu Okur, Hayrani Kesgin
Sosyal Medya: Şeyma Kaşıkçı, Ahmet Çolak
Mali İşler: Gökhan Gök, Nazım Bayav
Öğrenci İşler Sorumlusu: Ravza Yetgin, Nimet Nur Sevinç şeklinde bir üye yapısına sahiptir.

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden?
650 üyemiz bulunmaktadır. Bunların çoğunluğu mühendislikten olmak üzere hukuk, sağlık bilimleri, işletme ve yönetim bilimleri, sosyal bilimler ve güzel sanatlar fakültelerinden de üyelerimiz mevcut.

Ekibe katılmak isteyenler için herhangi bir şartınız var mı?
Üye olurken resmi herhangi bir şartımız yok ama; kulübümüze katılacak olan öğrencilerin kulübümüzde aktif, kulübümüze yararlı ve kulübümüzü geliştirecek yönde fikirlere sahip olmasına önem veriyoruz.

Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?
Kendini her alanda geliştirmiş girişimci kişileri okulumuza davet ederek onları üyelerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bunlar dışında sosyal sorumluluk projeleri ve firma/fabrika gezileri düzenleyerek öğrencilerin bakış açılarını genişleterek her alanda fikir sahibi olmalarını amaçlamaktayız.

Topluluk olarak sizi en çok heyecanlandıran etkinliğiniz hangisiydi?
Şu anda üzerinde çalıştığımız sosyal sorumluluk projesi, çocukları gülümsetebileceğimiz ve onların yaşamlarında küçük de olsa bir katkımız olabileceği için; bizi en çok heyecanlandıran etkinliktir.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden Erbakan Malkoç’u Karataylılarla buluşturdunuz. Bu etkinlik hakkında neler söylersiniz?
Bu bizim en büyük ve aynı zamanda okulda en çok ses getiren etkinliklerimizden biriydi. Kendisini okulumuzda ağırlamaktan büyük onur duyduk.

Katılımcılarımıza yol gösterecek ve onların gelişimlerine katkı sağlayacak hayat hikayesini bizlerle paylaştı ve katılımcılarımızdan büyük ilgi topladı.

Etkinlik takviminizden bahsedebilir misiniz?
Şu anda bir sosyal sorumluluk projesi, iki fabrika gezisi, iki panel ve bir de söyleşi üzerine çalışmalarımız devam etmektedir.

Son olarak Girişimci Liderler Topluluğu’nun hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?
Topluluğumuzun amacı; katılımcılarımızın sosyal, kültürel ve mesleki gelişimleri sağlamak, onlara bir girişimcide bulunması gereken nitelikleri kazandırmak ve hayatın her alanında yaratıcı çözümler üreten ve fark yaratan girişimciler olmaları konusunda yardımcı olmaktır.

İnovasyon ve Ar-Ge’ye büyük önem veren topluluğumuz, sadece teknoloji alanındaki gelişmeleri değil sosyal alandaki gelişmeleri de takip ederek her alanda girişimci yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Add comment