End. Müh. Necmiye TUROĞLU

Hanımeli Izgara İşletme Sahibi

Hanımeli Izgara İşletme Sahibi End. Müh. Necmiye TUROĞLU

Hanımeli Izgara İşletme Sahibi End. Müh. Necmiye TUROĞLU

Hanım eli ızgaraya ilk adımınızı attığınızda, sizi önce hayranlık uyandıracak bir ortam karşılıyor.Nereye, hangi köşeye baksanız çok zevkli ve mükemmel ötesi, insanı hayran bırakacak bir ambiyans. Ama daha da ötesi sıcacık bir ilgi ile sizi karşılayan Hanım Eli Izgara’nınkurucusu idealist ve iş aşkını hem tasarıma hem de yapmış olduğu yemeklere katan End. Müh. Necmiye Turoğlu doğru bir yerde olduğunuzu hissettiriyor. Röportajımız da Necmiye
Hanım’la…

Izgaraya hanım eli değerse…

Sizi tanıyabilirmiyiz?
Aslen Karadeniz kökenliyim asker çocuğuyum babamın mesleğinden dolayı çocukluğumu güzel yurdumun birçok şehrinde geçirdim. Son 20 yıldır da Konya’dayız. Çok küçük yaşlardan beri hayatın içinde oldum. Hem çalıştım, hem de okudum. Okulumu bitirdikten sonra eğitimini aldığım bölümün gereği olarak çalışma hayatımda benim için yeni bir dönem oldu. Çalıştığım iş yerlerini kendi işim gibi görüp gece gündüz demeden hep, durmadan koşturdum. Hem kendime hem de çalıştığım iş yerlerine değerler katmaya çalıştım. Bunları yaparken çocukluktan beri hayalim olan restoran işini de kafamdan bir türlü çıkaramadım ve şuan bulunmuş olduğunuz yerle çocukluktan beri beslediğim hayali gerçekleştirmeye, kendi işimi hayata geçirmeye adım attım.

İnsan kaynakları uzmanlığından farklı bir sektöre geçmeyi neden tercih ettiniz? Ve bu güzelliği nasıl ortaya koydunuz?
Güzel bir soru öncelikle iş yerimi ziyaret etmenizden dolayı teşekkür ederim. Demek ki fark edilecek kadar güzel şeyler ortaya koymuşum ve bunun fark edilmesi mutluluğunu yaşattınız. Sorunuzun cevabına gelince; benim için sevdiğim ve hayal ettiğim şeyleri yapmak önceliklerim arasındadır. Bir insan ne iş yaparsa yapsın severek yapmalı ki yaptığı işe saygı duyulsun ve fark yaratabilsin. Şu an bulunduğunuz ortama inanmış olmanın yansımalarını görüyorsunuz …

Neden bu iş” derseniz yaratılış gereği yemek yapma özellikleri yüce yaratıcı tarafından genlerimize işlenmiş. Fakat lokantacılık sektörüne bakınca işletme sahiplerinin erkeklerden teşkil olduğunu gördüm. Esasında bu işi kadınların yapması gerektiğine inandım ve severek yaptığım insan kaynakları uzmanlığı mesleğimi üzülerek de olsa ideallerimi gerçekleştirmek adına bıraktım. Burayı açtıktan sonra henüz bir yılımı bile doldurmadan beklediğim bir teveccühle karşılaştım. Bu durum ne kadar doğru bir adım attığımın bir yansıması. Artık hayallerimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Yapmış olduğunuz bu iş mesleğinizle örtüşüyor mu?
Mutlaka eğitimini almış olduğum ve yıllarca emek verdiğim mesleğimin de katkısı olmuştur. Ama bu şu demek değildir; Mühendislikle Restoran ne alaka. Şu gerçeği göz ardı etmemek lazım; zaten bu yeteneğin doğuştan tarafıma verilen bir yeti olduğunu düşünüyorum. Kadınların genlerine işlenmiş ve ona göre dizayn edilmiş. Ben sadece bu yeteneklerden yola çıktım. İdealim, hayalim olan bu işi yapmaya karar verdim ve bu kararımın ne kadar doğru olduğuna inancım da katlanarak artmakta. İş yerime gelen müşterilerimin göstermiş olduğu teveccüh de bu inanç ve kararlılığımı daha çok arttırıyor. Ben sizlerin aracılığı ile de Konya halkına kadın eli değince nelerin değiştiğini, nasıl bir lezzet katıldığını göstermek istiyorum. Konyalılara, nezih, sıcak bir atmosferde, kaliteli yemekleri yerinde tespit etmeleriniöneriyor, bunun bir bağımlılık, sürekliliksağlayacağını da iddialı bir söylem olarak ifade ediyorum. Kısacık yol yürüyüşümde bunun farklılığını yaşatanHanımeli müdavimlerine de şükranlarımı sunuyorum.