Mümtaz KULLUK

Yılmaz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı

Yılmaz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz KULLUK

Yılmaz Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz KULLUK

Akaryakıt istasyonundan çok öte;
Yılmaz Petrol

Akaryakıt sektöründeKonya’da yaklaşık bir asırdır hizmet veren Yılmaz Petrol,istasyonlarında verdiği kaliteli ve geniş hizmetiyle ayrıcalığını ortaya koyuyor.LUKOIL çatısı altında dört bayisiyle standart hizmet kalitesiyleadından söz ettiren Yılmaz Petrol’ü Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Kulluk ile konuştuk. 

 

İstasyonlarınız insanlara adeta bir yaşam alanı sunuyor. Yaptığınız işi farklı kılan nedir?
Bu sorunun tek bir cevabı var; bir asırdan uzun bir süredir müşteriyi anlamak ve müşteriyi dinlemek. Elde ettiğimiz tecrübeyi kuşaklar arasında aktarıp, çağın gereklerine ve teknolojik yeniliklere en kısa sürede adapte olmak yanında global bilgi birikimini yereldeki tecrübemiz ile harmanlayıp sunmak, başarımızın en önemli anahtarı ve Yılmaz Petrolü rakiplerinden ayıran en önemli özelliktir. İstasyonlarımızda farklı hizmetlerimiz mevcut. Bu hizmetlerimiz müşterilerimizin diğer ihtiyaçlarını da karşılamaya yönelik hizmetler.

İnsanlar sizi neden tercih ediyor?
Yılmaz Petrol’ün tüm istasyonları Lukoil markası altında hizmet vermektedir. 4 istasyonumuz lokasyon ve büyüklük olarak birbirinden farklı olsalar da hizmet kalitesi ve işletme standardı tümünde aynıdır. Neden müşteri bizi tercih ediyor sorusunun kaçınılmaz olarak ilk cevabı asla ödün vermediğimiz ürün kalitesidir. Bundan sonra; tüm istasyonlarımızda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan müşterilerimize sunduğumuz üstün hizmet standartları, akaryakıt sektöründeki tüm yenilikleri anında uygulamaktaki titizliğimiz ve Yılmaz Petrol’ün 100 yıllık tecrübesi ve şeffaf yönetiminin yarattığı birikim gelmektedir.

Lukoil istasyonlarınızda akaryakıt satmak dışındaki yeni projeleriniz nelerdir?
Günümüzde akaryakıt istasyonları müşterilerin akaryakıt hizmeti aldıkları bir yer olmak yanında müşterinin diğer ihtiyaçlarını da karşılayacağı merkezler olmak durumundadır. Yılmaz Petrol olarak en yeni projemiz gıda sektöründe QURME Döner restoranları projesidir. Bunu “QURME – Etten daha fazlası” sloganı ile Ankara Yolu Çimento Fabrikası karşısındaki akaryakıt istasyonumuzdaki A la Carte restoranımız ile başlattık. Türkiye’nin en büyük Et Süt Entegre Tesisi olan TORKU firmasıyla beraber yürüttüğümüz bu projede şu an 2 si AVM ve 2 tanesi Ala Carte olarak 4 hizmet noktasında müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Lukoil bayilerine, istasyonlarında akaryakıt dışında bir hizmet alternatifi olarak restoran işini önerir misiniz?
Akaryakıt sektöründeki istasyonların karlılığı düşük. Bu da sektörün içerisindeki tüm oyuncuların farkında olduğu bir gerçektir. Bu noktadan hareketle akaryakıt işi yapan bayilerin kesinlikle istasyonlarında gelir getirecek ek işler yapmalarını öneriyorum. Bunlardan bir tanesi gıda işi, diğeri ise çok ihmal edildiğini düşündüğüm istasyon marketleri. Bu iki iş üzerine eğilir ve ticari alanlarındaki müşterilerin beklentilerini doğru tespit edip ona göre tedbir alırlarsa gelirlerinin arttığını görüp işlerini daha çok seveceklerinden şüphem yok.

Yılmaz Petrol bünyesinde yer alan QURME Dönerin Ala Carte restoran dışında farklı alternatifleri var mı?
Ben araştırmayı seven birisiyim. Hayatım hep farklı şeyleri denemekle geçti. Denediğim işlerden başarılı olanları devam ettirdim ve başarısız olanlardan hemen uzaklaştım. Gıda sektörüne girdiğimizden beri farklı olanı yapmaya çalışmaktayız. Konya’da 2 tane Ala Carte restoranımız ve 2 tane Alışveriş Merkezi olarak 4 restoranda hizmet vermekteyiz. Ayrıca bir de mobil gıda aracımız var. Bu araç her türlü organizasyonlarda bin500 kişiye kadar hizmet verebilecek şekilde tasarlanmıştır.

İstasyon içinde yer alan Döner Restoranı ne kadar zamandır faaliyette? Restoran faaliyete geçtikten bu yana istasyonunuza olan katkıları nelerdir?
Döner işine başlayalı 1.5 sene oldu, istasyona Döner restoran koyduktan sonra sadık müşteri oranımızda artış yaşadık ve almış olduğumuz müşteri takdiri sayısı arttı. Mevcut müşterilerimiz dışında, potansiyel çevre yolu müşterileri de yine bu avantajlı durum ile istasyonumuzu tercih etmeye başlamıştır . Tur Operatörleri ile istasyonumuzun konaklama noktası olarak belirlenmesi adına görüşmelerimiz devam etmektedir. Profesyonel kadro ile yürüttüğümüz bu işin devamını hedeflenmekteyiz.

Yılmaz Petrol markasının hedefleri nedir?
Yılmaz Petrol akaryakıt sektöründe 100 yıllık bir firmadır. LUKOIL ile beraber çok daha ileriye gitmeyi hedeflemektedir. Lukoil markasının sahip olduğu uluslararası bilgi birikimini ve Lukoil markasının gücünü Yılmaz Petrol’ün Konya özelindeki perakende tecrübesi ile birleştirip mükemmel müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı sürdürülebilir bir büyüme trendi yakalamaktır. Ankara Yolu Lukoil Akaryakıt istasyonumuz bünyesinde halizarıda yer alan akaryakıt, araç yıkama,market hizmetlerine, QURME restaurant hizmetinin eklenmesi ile, müşterilerimiz ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri tek noktadan karşılayabilmektedir. Mevcut müşterilerimiz dışında, potansiyel çevre yolu müşterileri de yine bu avantajlı durum ile istasyonumuzu tercih etmeye başlamıştır. Tur Operatörleri ile istasyonumuzun konaklama noktası olarak belirlenmesi adına görüşmelerimiz devam etmektedir.