METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

HGS Firma Genel Müdürü Adnan Şahin

HGS Firma Genel Müdürü Adnan Şahin

Kahvenin adı damakların tadı…

Kimi zaman hatır için kimi zaman huzur bulmak için yudumlarız kahvelerimizi. Damaklarımızda eşsiz bir lezzet bırakmasının yanı sıra her anımızda bizlere eşlik eder. Bol köpüklü kahvelerimizi karşılıklı yudumlarken, Türk kahvesinin bilinen markası olan Has Kahve’yi HGS Firması Genel Müdürü Adnan Şahin’le konuştuk.Türk kahvesinde bilinenin dışında yeni lezzetler sunan ve sunmaya devam edeceklerini belirten Adnan Bey, müşterilerine yeni lezzetler sunmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 

Okuyucularımız için biraz kendinizi anlatır mısınız?

1967 yılında Karaman Kazım Karabekir’de doğdum. İlkokul ve Ortaokulu Kazım Karabekir’de Liseyi Bursa Işıklar Askeri Lisesinde okudum. 1989’da Kara Harp Okulunu tamamladıktan sonra Muhabere subayı olarak mezun oldum. Artvin’de ve Eğirdir Dağ Komando okulunda görev yaptım.

1997 yılında Kombassan’ın bünyesinde işe başladım. 1997-2004 yılları arasında Afra’nın genel müdürlüğünü, 2004-2007 yılları arasında ise Kombassan Holding yönetim kurulu başkan vekilliği yaptım.

2008 yılında kahve sektörüne ilk adımlarımı attım. O yıldan beri bu sektörün içerisindeyim.Bunla beraber Has kahve markasının doğuş yeri olan Aziziye bölgesinde fabrika satış mağazamız ve Yeni Şekerciler ’de imalat tesisimiz mevcut.

Kaliteli bir kahvenin özellikleri nelerdir ve iyi bir kahveyi nasıl anlarız?

Kahve Türkiye’ye yurtdışından gelen ülkemizde üretimi olmayan bir bitkidir. Modern yaşamın en sevilen içeceklerinden biri olan kahve, kahve meyvesinin çekirdeklerinden üretilir ve ülkemize çekirdek halinde gelir.

Kahvenin kalitesini çekirdeğinin büyüklüğüne, rengine ve nemini kontrol ederek anlayabiliriz. İyi bir kahve iri taneli olmalı ve çekirdek içerisinde nem olmalıdır. Ayrıca her gelen kahve çekirdeği partisinde çekirdeği makinemizde kavurarak kalitesini kontrol ederiz.

Bölgesinde kahve çekirdeklerimizi orta derecede kavurup kahve severlere bu şekilde sunarız. Çünkü bölge olarak kahveyi içerken ağzımızda acı bir tat bırakmasını sevmez yumuşak içimli kahveleri tercih ederiz. Bunu bildiğimiz için bizlerde orta derecede kahvelerimizi kavurup bu şekilde müşterilerimize sunarız.

Kahve çeşitlerinizden bahseder misiniz? Bizleri farklı tatlarla buluşturmak için sürprizleriniz var mı?

Sadece Türk kahvesi ve türevlerini üretiyoruz.Has Kahve 1952 yılından beri Türkiye’de bilinen en eski kahve markalarından birtanesidir.Uzun yıllar klasik Türk kahvesi ürettikten sonra toplumuzdaki gençlerin instantcoffee’ye yönelmesi ile Türk kahvesini çeşitlendirmek ve insanlara farklı tatlar sunmak için çalışmalarımız başladı.

Has kahve olarak Türk kahvesinde müşterilerimize 8 çeşit seçenek sunmanın yanı sıra bu çeşitlerin her geçen gün artacağının haberini verebilirim. Şuanda Müşterilerimize klasik has Türk kahvesinin yanında;

  • Menengiç Kahvesi
  • Has Special Osmanlı Kahvesi
  • Damla Sakızlı Türk Kahvesi
  • Çikolatalı Kahve
  • Fındıklı Kahve
  • Kakuleli Kahve
  • Sütlü Kahve
  • Dibek Kahvesi

Türk kahvesi çeşitlerimiz mevcut. Ayrıca Türk kahvesi haricinde filtre kahve seçeneğimizle de hizmet vermekteyiz. Has Kahve olarak Türk kahvesi için kahve çekirdeğimizi Brezilya’dan filtre kahvemizi Kolombiya’dan getirerek hizmete sunuyoruz.

Güllü kahve,Portakallı kahve ve hurmalı kahve yakın zamanda müşterilerimize sunacağımız yeni tatlar arasında.Şuanda bu konuda Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor.Gıda teknisyenlerimiz ile laboratuvar ortamında damak tatlarımıza en uygun en lezzet verici kahve çeşitlerini müşterilerimize sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu aralar en çok tercih edilen kahve çeşidiniz hangisi?

Ebetteki en çok tercih edilen kahve çeşidimiz Klasik Türk kahvesidir. Sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de en fazla tüketilen kahvedir.Bunun dışında Konya’daHas Special Osmanlı Kahvesi çeşidimiz sunmuş olduğu lezzetten dolayı tercih edilen diğer bir kahve çeşidimizdir. İçerisinde menengiç, kakao, süt tozu, sıcak çikolata, damla sakızı, keçiboynuzu var. Lezzetinin bozulmaması, damaklarda eşsiz bir tat bırakabilmesi için içindeki mevcut ürünlerin oranlarını iyi analiz etmek gerekir.

Sizin kahve tercihiniz hangisi ve kahvenizi nasıl alırsınız?

Biz kahve sektörünün içerisinde olduğumuz için elbette ki kahvemi sade tercih ederim. Sade içilen kahve de lezzeti ve kalitesi daha net anlaşılır. Ayrıca çekirdek halinde gelen kahveler kavrulurken ve çekilirken de lezzetlerini test etmek için tadına bakarım. Anlayacağınız kahveyi hem yerim hem de içerim.

İyi kahve nasıl pişirilir?

İyi bir kahveyi pişirmenin püf noktaları elbette var.Buz gibi suya kahvemizi kaç kişilik kahve yapacaksak o ölçüde ekleyerek kısık ateşte köpürünceye kadar pişirmek gerekmektedir.Kahve köpürdükten sonra karıştırıp tekrar köpürünce üzerindeki köpük alınarak tekrar kaynatılarak servis edilmesi gerekir.Tek kişilik bir kahve yapacaksak 7 gr kahve yeterli olacaktır. Kahvenin 40 yıllık hatırı var derler ya, Has kahvenin hatırı ömürlüktür.