Yrd. Doç. Dr. İmran UĞUR

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi

Yrd. Doç. Dr. İmran UĞUR Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi

Yrd. Doç. Dr. İmran UĞUR Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi

BAŞARININ SIRRI

 

Yrd. Doç. Dr. İmran UĞUR

Bu sayımızda da Metropol Konya dergisi olarak kentimizin başarılı kişilerine başarının sırrını sormaya devam ediyoruz. Her biri kendi alanında başarı kazanmış, kendini kanıtlamış, kişiliği ile pek çok kimseye örnek olmuş bu başarılı simalar siz okurlarımız için başarının tarifini ve kendi hayatlarında onlara başarı getiren en önemli ilkelerini yayınımız aracılığı ile paylaşmaya devam ediyorlar.

Bu sayımızda Yrd. Doç. Dr. İmran Uğur‘u tanıyalım ve kendisinden başarının tarifini alalım istedik.  Kastamonu’da doğup büyüyen İmran Hanım, eğitimi için geldiği Konya’dan kopamadığını uzun zamandır Konya’da yaşadığı için de kendini Konyalı olarak görmeye başladığını dile getiriyor. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü kazanarak Konya’ya geldiğini akabinde de 1999 yılında araştırma görevlisi olarak Fakültede kaldığını ifade eden İmran Hanım, Konya’yı kendi memleketinden daha iyi bildiğini söylemeden geçemiyor.

Hala Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Yrd. Doç. Dr. İmran Uğur’u yoğun bir dönemde yakaladık ve başarı ile ilgili görüşlerini aldık.

 

İmran Hanım size göre başarı nedir?

Başarı, kişinin ulaşmak istediği hedeflere varmak için doğru kararlar vererek o yolda ilerlemesi ve sonuca ulaşmasıdır.  Her zaman amaca ulaşmada sonuç olumlu olmayabilir. Kişinin karşısına çıkan sorunların çözümünde elde ettiği tecrübeler de kazanımdır. Bu nedenle sonuç istenildiği gibi gerçekleşmese bile, elde edilen tecrübeler de başarı olarak görülebilir.

 

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

 Gerçekleşebilir bir hedef ortaya koymak

Pozitif olmak

Kararlı olmak

Risk alabilmek

Sorunlar karşısında yılmamak

Karşımıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmek

Sabretmeyi bilmek

Add comment