Muhammed Emin Kabbani

Konya Rixos Hotel Genel Müdürü

Muhammed Emin Kabbani Konya Rixos Hotel Genel Müdürü

Muhammed Emin Kabbani  Konya Rixos Hotel Genel Müdürü

 

Muhammed Emin Kabbani

Konya, Rixos Hotel ve Turizm…

 

Muhammed Emin Kabbani, Konya’ya geldiği günden beri Konya için çalışan, kente ve insanlarına kaliteli, güvenilir ve güler yüzlü hizmet sunma ilkeleri ile çalışan bir Genel Müdür. Emin Bey, Rixos Konya’ya geldiği andan itibaren sektördeki tecrübesini fark ettirmiş ve Rixos markasının Konya’da tercih edilmesine ciddi katkı sağlamıştır. Muhammed Emin Kabbani ile Rixos Konya’nın hizmet anlayışı ve Konya’nın turizmdeki yeri hakkında gerçekleştirdiğimiz bu keyifli söyleşiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

 

Merhaba Emin Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba, 24.07.1968 Üsküdar/İstanbul doğumluyum. İlköğretim ve Lise hayatını 1986 yılında İstanbul’da tamamladım. Turizme olan ilgim ve hedeflerim beni bu yönde eğitim almaya yöneltti. Çukurova Üniversitesi Mersin Turizm 92 yılı mezunuyum. Üniversite yıllarından itibaren turizmin her alanında çeşitli görevlerde bulundum. Turizm hayatına ilk olarak; 90-94 yıllarında Ramada Hotel/Mersin’de Satış Pazarlama departmanı ile başladım. 94-96 yılları arası Merit Hotel /Mersin’de Satış Müdürü olarak görev aldım. 96- 98 yıllarında Olcar Tur / Mersin’ de Operasyon Müdürü görevine getirildim. 98 – 2002 yıllarında Ölüdeniz Resort Hotel / Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. Rixos Hoteller grubuna 2002 yılında Rixos Labada Hotel / Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladım. Rixos Labada ’da 2007 yılına kadar Genel Müdür olarak görev yaptım. Rixos Labada Hotelin Barut grubuna geçmesi ile birlikte 2009 yılına kadar Barut oteller grubunda;  Barut Labada Hotel / Genel Müdürlüğü görevini yürütüm. Kısa bir ayrılığın ardından tekrar 2009 yılında Rixos Hotel Oteller grubuna geri döndüm. 2009 yılında Rixos Beldibi / Genel Müdürü olarak, 2010 yılında Rixos Türkmenistan Aşkabat Genel Müdürü olarak, 2010 Haziran ayı itibaren Rixos Konya / Genel Müdürlüğü görevine getirildim.

 

Konya’da otel işletmeciliği ile ilgili yaşanan sıkıntılar? Eksikler nelerdir?

Konya en önemli sıkıntımız insan kaynağıdır. Hem deneyimli kadro bulmakta zorlanıyoruz. Hem de yetiştirmek üzere deneyimsiz ana istekli adaylar bulamamaktayız.

 

Konya’da sizce otel sayısı yeterli mi?

 Konya’da otel sayısı yeterli değil. Çünkü Konya’nın sanayi olarak hızla ilerleyen yapısı daha çok misafir ve organizasyonu beraberinde getirmektedir. Hali hazırda projesi bitmiş ve inşaatına başlanmış Kongre Merkezinin bitimi ile Konya’daki Kongre turizmi artacak olup, çok sayıda otele ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Ayrıca; Konya şehrine gelen misafirler Fuar dönemlerinde, Mevlana haftasında ve yılın yoğun geçen diğer aylarında yer bulamıyorlar. Bu nedenle ya konaklamalarını iptal ediyorlar ya da Konya’ya en yakın il veya ilçelerde konaklama yapıyorlar.

 

Şehirdeki otellerin, tatil beldelerindeki otellerden farklı sunulması için neler yapılmalıdır?

Resortlerden farklı olarak bulunduğumuz bölgenin kültürünü ve tarihini kullanmamız gerekiyor. Örneğin; Rixos Konya olarak bizler bunun ilk örneğini şu şekilde gerçekleştirdik. Her akşam otelimizde sema gösterileri düzenliyoruz. Yerli ve yabancı birçok turist bu gösteriyi izleyebiliyor ve oldukça memnun oluyorlar. Bu tip örnekler artırılabilir.

 

Yine otellerimiz iş dünyasını göz ardı etmemeli ve firmalara farklı etkinlik imkânları sunmalı. Konya’da faaliyet gösteren ya da Konya çevresinde çalışma yapan firma ve kuruluşların iş streslerini atacağı, ertesi güne taptaze bir beyin ile başlayacağı bir ortamı onlara hazırlamalıyız.

 

Rixos olarak misafirlere sunduğunuz hizmetlere biraz değinebilir miyiz?

Konya’nın Hz. Mevlana’nın şehri olması, Mevlana’nın yaşam felsefesi bize ayrı bir heyecan veriyor, bu vesile ile daha farklı tasarımlar yapmayı ve Konya halkına kendimizi daha yakın hissettirmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca; Şirketler ve kurumların toplantı ve kongre organizasyonları, düğün, nişan, kına, sünnet gibi ailelerimizin özel gün organizasyonları, sağlık kulübü hizmetimiz. Dünya mutfağının ve yöresel Konya mutfağımızdan sunumlar, Konya’da yaşayan öğrenci ve halkımız için çeşitli eğlence alternatifleri, Mevleviliğinin en önemli sembolü olan Sema gösterilerinin yurtiçi ve yurtdışı misafirlerimize her gün taktimi için tüm ekibimiz var gücümüz ile çalışıyor.

Otelle ilgili yapmayı düşündüğünüz yenilik ve değişiklikler?

Rixos Konya, gelişime odaklı tasarım ve çözümler üretip misafirlerinin hayallerinde ve yaşamlarında fark yaratan ve Konya’da en çok sevilen beğenilen yöresel anlayış ve hizmet yaklaşımı, Türkiye’de ve dünyada markamızdan bahsettiren çok değerli bir otel olma hedefi içerisindedir. Türkiye’deki Şehir Otelciliğine yeni heyecanlar ve fark getirmeliyiz düşüncesiyle kendimizi sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz.

 

Konyalıların sizi tercih etmesinin sebebi nedir?

Misafir odaklı yönetim anlayışı… Misafirlerimizden aldığımız bilgileri, önerileri ve teşekkürleri derhal paylaşıyor, geri dönüyor ve misafirimiz otelimizdeyken şikâyet veya isteklerini memnuniyetle yerine getiriyoruz. Otelimizde sizin fikirlerinize değer veriyoruz. Bunun yanı sıra; Marka bilinirliliği önemli faktörler arasında, 5 yıldızlı hizmet kalitesi, yapılan organizasyonlarda verilen iyi hizmetler sonucu insanların birbirine verdiği iyi referanslar, en önemlisi de misafirlerin kendisinin evinde gibi hissetmeleridir.

İstedikleri her türlü hizmeti, servisi istedikleri şekilde yani AVM mantığı gibi her şeyi bir arada bulup alabiliyorlar. Misafirlerimiz; Konaklamadan toplantı organizasyonuna, Düğün organizasyonundan özel yemek organizasyonlarına, Sağlık kulübü imkânlarından eğlence imkânlarına vs. birçok hizmeti bir arada kolaylıkla alabiliyorlar.

 

 Konya’da turizm potansiyeli olmasına rağmen konaklayan turist sayısının az olmasının sebepleri nelerdir sizce?

İnsanların büyük bölümü tatil için resort otelleri tercih etmekte, kültür turizmi daha az tercih edilmektedir. En büyük etki bu tabi ki. Ancak var olan bu potansiyel yeni açılacak olan 5 yıldızlı kaliteli oteller ve bölgenin daha iyi tanıtılması ile artırılabilir. Yeni 5 yıldızlı otellerin açılması halinde Konya hem daha çok tercih edilecek hem de kaliteli turist sayısı da artacaktır.

Ayrıca; yurtdışındaki misafirlere sadece Mevlana’nın tanıtımı yapılmakta, Mevlana haricinde Konya’nın kültürel zenginliğinin tanıtımı yapılmadığı için turistler sadece Mevlana ziyareti yapılmakta ve Konya’yı diğer bölgelerimize geçiş için transit bölge olarak kullanmakta.

 

Konya’da turizm geliştirmek adına neler yapılabilir?

Konya’nın tüm Dünya’da tanınan ve bilinen bir marka olmasını istiyoruz…

Hoşgörü ve gönül insanı Hz. Mevlana’nın yaşadığı ve Mevlevi Kültürünün gelişmesine ev sahipliği yapan Konya’ nın markalaşma ve tanınma sürecinde konumlandırmasını bu önemli kişilikle birleştirmesi ve tüm Dünya ya anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca; Mevlana haricinde diğer unsurlarında ortaya çıkarılması marka oluşturulması gerekmektedir.

 

Muhammed Emin Kabbani’ye bu keyifli söyleşi için teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

Add comment