METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

YUVAMIZ EĞİTİM KURUMLARI Macit Burak YILMAZ

YUVAMIZ EĞİTİM KURUMLARI Macit Burak YILMAZ

Bu sayımızda Yuvamız Eğitim Kurumlarını ziyaret ettik.

Kurumun güler yüzlü, donanımlı, dinamik kurucusu Macit Burak Yılmaz bir yandan kurumu tanıtırken sorularımıza da içtenlikle yanıt verdi. Bu bilgilendirici söyleşimizi keyifle okumanızı dileriz

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

 

Adım Macit Burak, 28 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Lisans eğitimimi tamamladım, KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelimi Bölümünde Yüksek Lisans yapıyorum. Ayrıca yine Selçuk Üniversitesinde İletişim Fakültesinde Çocuk Ve Ergen İletişimi konusunda da çalışmalarda bulundum. Mesleki anlamda ‘’Oyun Ve Resim Terapisti’’, ‘’İlişki Ve Evlilik Danışmanı’’ unvanlarına sahibim. Yine kendi alanımla ilgili olarak ‘’Adli Psikoloji Uzmanlığı’’ unvanına da sahibim. Sporun her branşını seviyorum, hayat boyu sporcu olmak gibi bir ilkem var, sporu en yoğun dönemlerimde bile bırakmadım. Okumak da insan olmanın ön koşulu gibi mesleki alanım başta olmak üzere yerli ve yabancı yayınları takip etmeyi seviyorum. Tabi benim için en önemlisi çocukları keşfetmek ve hayatlarına dokunabilmek.

 

Anaokulu için başlangıç yaşı çocuktan çocuğa değişim gösterir mi? Bu konuda veliler nasıl bir yol izlemeli?

 

Bence gösterir, ancak günümüzde bundan daha önemlisi çocukların okul öncesi çağlarda ihtiyaçlarını Okul Öncesi kurumlara emanet etmeden evvel evde ya da aile büyükleri ile giderebiliyor muyuz? Okul Öncesi kurumuna gitmeyen çocuk evde etkinlik yapabiliyorsa, akranlarıyla sosyalleşebiliyorsa, ekran bağımlılığı yoksa, günde 30 dakikadan fazla 3T’ye (TV, Telefon, Tablet) maruz kalmıyorsa, yeme içme konusunda sadece belirli yiyecekleri tüketmiyorsa evde kalabilir. Ama bu saydığımız maddelerden biri ve birkaçı sağlanamıyorsa çocuğun Okul Öncesi kuruma gitmesini önerebilirim.

 

Kreşler, Yuvalar, Özel Kurumlar derken birçok seçenek mevcut günümüzde, aileler seçim yaparken nelere dikkat etmeli?

 

Bu konuda birçok öneri yapılabilir ancak bence basit olarak aileler kurum seçimine giderken çocuklarla beraber gitmeli onların beğendiği kurumlara biraz daha sıcak bakmalılar. Bazı velilerin kurum ziyaretleri sırasında çocuklarını görmezsem mutlaka çocuklarını getirmeleri gerektiğini, çocuğun Yuvamız Eğitim Kurumunu beğenmesi üzerine bizim bir şeyler konuşabileceğimizi söylerim.

 

Sizi diğer kurumlardan farklı kılan özellikler neler?

 

4- Bizler Yuvamız çocuklarının keşfetme yönlerinin hiç bitmemesini ve tüm global firmaların en önemli personel özelliklerinden biri olarak gördüğü takım çalışmasının çocuklarımızda bulunmasını istiyoruz. Bu kapsamda okul öncesi genel müfredatının yanında çeşitli yaş gruplarımızda: Müzik & Orff ve Beden Perküsyon, İngilizce, Robotik Kodlama, Değerler Eğitimi, Spor ve Jimnastik derslerimiz mevcut. Çocuklarımız bu derslerimizi kendi alanında uzman hocalarımızdan almakta. Ayrıca Psikologumuzla çocuklarımızın ruhsal ve zihinsel gelişimlerini takip ediyoruz. Dünya’nın en büyük ‘’Çocuk Ve Fen Etkinliği’’ kurumlarından Nutty Scientists Türkiye’den eğitim ve ekipman danışmanlığı alıyoruz. Paydaşlarımızla amacımız Yuvamız çocuklarını en iyi noktaya taşıyabilmek.

 

Çocuğunu size emanet eden veliler gün içinde çocuklarını merak edip sizle iletişime geçiyorlar mı? Yemeğini yedi mi? Uyudu mu gibi sorular karşısında nasıl bir yol izliyorsunuz?

 

Aile iletişimi bizim için en önemli ve en gerekli süreçlerden birisi. Öncelikle çocukların hepsinin birbirinden farklı şahsiyetler olduğunu unutmamak lazım. Biz gün içinde ve gün sonunda velilerimize çocuklarımızın yaptıklarını şeffaf ve olduğu şekilde aktarmaya özen gösteririz. Güven bizim için esastır. Bazen nasıl ki bizim sabah uyandığımızda moralimiz düşük oluyorsa çocuklarımızda da bunlar olabiliyor. Yuvamız’ın tüm öğretmenleri çocuğumuzun moralini yükseltmek için çabalar ve çoğunlukla başarılı olurlar, biz bu durumu bu şekilde değerli ebeveynlerimize bildiririz.

 

 

Anne-babalara önerileriniz var mı?

 

Anne ve Babalar için özellikle 3T’den çocuklarının uzak tutmaya çalışmalarını bunu yaparken bu kavramların yerine farklı ve daha faydalı kavramlar koymalarını önerebilirim. Çocuğunuz telefonla aşırı ilgiliyse güzel bir 3 boyutlu kitapla bu durumu değiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra çocuklarımızla daha çok zaman geçirmeli ve geçirdiğimiz bu zamanları daha kaliteli hale getirmeye çalışmalıyız. Çocuğunuzla 30 dakika resim yaparsanız hem aile içi bağlarınız güçlenir hem de ortak paydalar oluşturmaya başlarsınız.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Yuvamız değerlerini birlikte oluşturduğumuz ve geliştirdiğimiz kıymetli çalışma arkadaşlarıma, başından beri bize destek veren velilerimize, beraber geçirdiğimiz her gün bir yeni bilgiyi ve sevginin saf halini öğreten çocuklarımıza teşekkür etmek isterim. Bu güzel röportaj için sizlere de teşekkür ediyorum.

 

 

Add comment