METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

STORKLIFT Asansör firmasının genç ve başarılı firma sahibi Hassna El Kholdi ile markasının kuruluşu ve hedefleri hakkında konuştuk.

STORKLIFT Asansör firmasının genç ve başarılı firma sahibi Hassna El Kholdi ile markasının kuruluşu ve hedefleri hakkında konuştuk.

– Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

 

Adım Hassna El Kholdi, 1993 doğumluyum, 2014- Fas’ta HASSAN II Üniversitesi İktisat bölümü Lisans mezunuyum, 2015 yılında asansör üreticisi bir firmada Dış Ticaret departmanında çalışmaya başladım. 2019 yılına kadar asansör ve yürüyen merdiven imalatı yapan bir firma ile ilk ihracat firmamızı kurarak iş hayatıma devam ettim. 2020 yılından itibaren STORKLIFT ASANSÖR İthalat İhracat İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. isminde kendi şirketimi kurdum ve işletmeye devam ediyorum.

 

– Asansör sektörüne adım atışınız nasıl oldu?

Ticaret tutkum vardı zaten, daha önce de belirttiğim gibi ekonomi ve işletme mezunuyum, çocukluğumdan beri iş kadını olmak istiyordum. Çalışmalarımda her zaman iyiydim ve kitap okumayı o kadar çok sevdim ki bir süre sonra bunlar farklı dilleri konuşmak gibi bazı alanlarda beceri kazanmam için iyi bir motivasyon oldu. Şimdi akıcı bir şekilde Fransızca, Arapça (farklı lehçeler), İngilizce, Türkçe ve biraz da İspanyolca konuşabiliyorum. Dilleri çok iyi konuşabildiğim için, Türkiye’nin en büyük şehirlerinde bulunan ve Türkiye’de çok bilinen bir Uluslararası İngilizce okulunda İngilizce öğretmenliği için iyi bir adaydım. Bir gün tesadüfen bu okulun müşterilerinden biri, kendi Asansör Şirketinde ihracat departmanında çalışmak üzere farklı dilleri bilen bir satış elemanı arıyordu ve o kişi bendim, asansörler ve uluslararası ticaretle ilgili hikayem oradan başladı.

 

STORKLIFT Asansör kuruluş hikâyesini bizimle paylaşır mısınız?

Farklı şirketlerde çalıştıktan sonra, 3 yıl süren zor ve farklı bir ortaklık deneyiminin ardından kendi şirketimi bağımsız olarak STORKLIFT Asansör’ü kurmaya karar verdim. Bu şirket, benim için çok zengin, iyi ve zorlu yaşam anlarından oluşan bir deneyimin sonucu, bu zor yaşam mücadelemin simgesi diyebilirim.

Sizce asansör sektörü 2022 yılını nasıl geçirdi? 2023 yılına ilişkin öngörüleriniz nelerdir?

2022’nin sadece asansör sektörü için değil tüm sektörler için kritik bir yıl olduğunu düşünüyorum, son aylarda bir miktar istikrar yakaladık. Bu yıl daha zorlu geçecek ama inşaat sektörü daha hızlı büyümeye devam ederse sektörümüzün iyi bir büyüme yakalayacağını düşünüyoruz. Biz umutluyuz.

– Firmanızın 2023 yılı hedefleri hakkında neler söylersiniz?

Genel, olarak %80 asansör ihracatı ve %20 iç pazar odaklıyız, bu yıl %50 ihracat ve %50 iç odaklılık marjı elde etmeyi düşünmüyoruz. Yerel pazardaki marjımızı genişletmek için çalışıyoruz.

– Sektörünüzün olumlu ve olumsuz özellikleri neler?

  • Sektörümüzün bir dezavantajı var, sektörümüz inşaat sektörünün büyümesine bağlı.
  • Avantajları, rekabetçi bir sektör olması, yenilikçi bir sektör olmasıdır.

– Yapı Malzemeleri firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Asansör firmamız STORKLIFT Asansör’ün yanı sıra TBEMSTORK markasıyla inşaat malzemeleri, uygulama, boya ve diğer aksesuarların toptan satışını yapan bir firmamız daha bulunmaktadır. STORKLIFT Asansör firmamız ağırlıklı olarak ihracat yapan, yurt dışı pazarında talep edilen, tanınan bir markamız. Çok yakında Türkiye’de de sektörümüzde ilk olmayı hedefliyoruz.

– Son olarak eklemek istedikleriniz?

Net bir hedefiniz ve çalışkan bir tavrınız varsa, her şeyi başarabileceğinizi söylemek isterim. Asansör tedariği ve montajında her iki sektörde de lider olmayı ve aynı zamanda İnşaat malzemeleri tedariğinde de lider olmayı hedefliyoruz, ulusal ve uluslararası ortaklarımıza en iyi ve doğru hizmeti sunmak için elimizden gelen her türlü çabayı esirgememeye kararlıyız.

 

 

Add comment