Mustafa Baloğlu

Konya Milletvekili

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu

Konya Milletvekili  Mustafa Baloğlu

 Konya Milletvekili

Mustafa Baloğlu

 

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, çalışmaları, duruşu ve kişiliği ile halkın saygı ve güvenini kazanmış bir vekilimiz. Sayın Mustafa Baloğlu ile Konya ziyareti esnasında görüşme fırsatı yakaladık ve kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

 Konya’mızı geleceğe taşımak ve dünya kenti yapmak için kamu kurumlarından STK’lara, iş çevrelerinden sanatçılara, medya mensuplarından bilim adamlarına, aydınlardan akademisyenlere, yerel yöneticilere, parti teşkilatlarımızdan milletvekillerine kadar geniş bir aktörler manzumesi bulunmaktadır. Konya ‘nin yükselen bir güç olması, bütün bu aktörlerin bu tarihi sürece yapıcı katkı vermesiyle mümkün olacaktır.

 

 Uzun süredir siyasetin içindesiniz, Belediye Başkanlığı yaptınız ve Milletvekili seçildiniz, Bir doktor olarak siyasete girme fikri nasıl oluştu?

Meslek hayatımda özveri ile gece gündüz çalışarak birçok hastanın şifaya kavuşmasına vesile oldum. Meslek hayatım boyunca binlerce ameliyat ve on binlerce hasta baktım bunların sonucunda hiçbir olumsuzluk görmedim. Çalıştığım dönemde bildiğim her şeyi ekibime aktardım. Çalıştığım ortamı sevgi kültürü ile iş performansından yüksek düzeyde verim alır hale getirdim. Bu hizmetlerimde duanın dışında hiçbir karşılık beklemedim. Meslek hayatımdaki bu başarı 2004 yerel seçimlerinde Ak Partimizden Akşehir Belediye Başkanlığı adaylığına layık görülmemi sağladı. Akşehir’in tüm kesimlerini kucaklayarak değişik siyasi partilerin başkanlık ve diğer görevlerinde bulunmuş bir çok kişiyi Ak Parti saflarına katarak deneyimli dürüst ve çalışkan bir ekip oluşturduk. Görev sürem boyunca tam bir uyum içerisinde sorunsuz bir biçimde Akşehir’in bir çok probleminin çözülmesini sağladık. Yüksek motivasyon ve ekip çalışması sayesinde üstün performans sergiledik. Belediyemizi borcu olmayan ve taahhütlerini yerine getiren güvenilir bir belediye haline getirdik. Yaptığımız tüm işlerde fayda ve verimlilik esasına göre hareket ettik. Zamanı, finansal kaynağı ve iş gücünü doğru kullanmayı esas aldık. Kaynaklarımızı hep öncelik sırasına göre kullandık. Kamu kurum ve kuruluşları, STK’ lar üniversite ve toplumun her kesimiyle işbirliği ve uyum içerisinde sorunsuz hizmet ettik.

Belediyemizdeki bürokrat arkadaşlarımın insiyatif alabilen, fikirlerini rahatlıkla söyleyebilen ve koltukta değil alanda çalışan bireyler olmasına katkı sağladık. Araştıran,  yenilikleri takip eden bir duruma getirmeye çalıştık. Bunun sonucunda tüm birimler proje üreten ve bunu en kısa sürede hayata geçiren bir yapıya büründürdük. Çok konuşarak değil çok iş yaparak hizmet ettik. Eylemlerimizi her zaman söylemlerimizin önüne geçirdik. Bütün varlığımla ülkeme katkı sağlamak amacı ile gelecek nesillere en iyisini bırakma hayalini kurduğumuz, bu güzel ülkemizde siyasi anlamda bir başka görev için Ak Parti Konya Milletvekilli Aday Adayı oldum ve seçildim. Bu görevde gücümüzün yettiği ölçüde çalışmaya devam ediyorum.

 

 – Milletvekili olarak birçok etkinliğe katılıyorsunuz. Siyasi yaşantınız aile hayatınızı etkiliyor mu?

Her şeyin temelinin aileye dayandığı bilincindeyim ve onlara mümkün olduğunca vakit ayırmaya çalışıyorum. İki kızım var bir tanesi 17 yaşında ve kritik bir dönemdeyiz üniversite sınavlarına hazırlanıyor, diğer kızım da 10 yaşında. Benim bu tempomun arasında eşime de çok ciddi bir görev yüklemiş oluyorum tabi ki. Ona da bana verdiği destek için teşekkür ediyorum.

 

– Boş zamanlarınızda neler yaparsınız? Hobileriniz nelerdir?

Boş zaman kavramını gerçekten yitirmiş durumdayım ama eskiden futbol oynardım ve bir dönem boks yaptım. Aynı zamanda koleksiyon merakım var, eski tespihlerden oluşan bir koleksiyonum var, bunun yanı sıra eski halı, peştamal, eski madeni eşyalar gibi pek çok antika eşyayı biriktirme merakım var. Hat sanatına çok büyük bir ilgim var eski yazmalar denk gelirse biriktiriyorum. Yine kendi evimde küçük bir tornam var burada kendim tespihler yapmaya çalışıyorum, çok düzgün olmasa da ortaya bir şeyler çıkartabiliyorum. Ceviz ve sedir ağacı bulursam onlardan da objeler yaptırıyorum. Koleksiyonerliğe ciddi ilgim var aslında ama bu ilgi oldukça maliyetli olması sebebi ile imkânlarım doğrultusunda bu merakımı gidermeye çalışıyorum. Ayrıca fırsat bulduğum zaman fotoğraf çekiyor ve bir şeyler karalamaya çalışıyorum.

 

– Konya’da birçok etkin siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları var bu kuruluşları ve çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Konyalı hemşehrilerimiz siyaseti seviyor, biliyor ve yakından takip ediyor. Konya’da sivil toplum kuruluşları da oldukça aktif ve yönlendirici. Bu görüşmeye gelmeden önce mesela Sağlık Sen’in Konya şubesi yeni hizmet binası açılışına katıldım. Orada arkadaşların projeleri ve hedefleri üzerinde görüşmeler yaptık. Konya’da sivil toplum kuruluşları pek çok kente göre oldukça aktif ve etkin.

 

– Siyasetteki tecrübenize dayanarak Konya’nın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Cazibe merkezi denince İstanbul gelir akla ama İstanbul artık doymuş durumda. Şöyle bir çevreye baktığımız zaman artık yeni cazibe merkezleri oluşturmak lazım. Ve bu anlamda en avantajlı olan şehirlerden biri Konya, tüm yolların kesişme noktası Anadolu’nun ortasında, limana yakınlığı, lojistik avantajı v.s ile.

Karapınar’da şu an 1. 8 milyar ton’luk kömür rezerv tespit edildi. Orada yeni bir kömür madeni bulundu ve Afşin Elbistan’dan sonra Türkiye’nin en büyük rezervine sahip bir kömür madeni ve Afşin Elbistan’ın kömür kalorisi 1200 kalori bizim buradaki kömürün kalorisi 1350 kalori civarında. Güneş enerjisi verimliliği, yüzeye düşmesi bakımından Karapınar şu anda en elverişli bölge konumunda. Mesela dünyada şu anda Bavyera’da- Almanya’da var olan bu üretim ve oradaki oranın % 40 daha fazla üretimini yapabilecek potansiyele sahip Karapınar Bölgesi.

 

– Tahıl ambarı olarak bilinen Konya son yıllarda farklı sektörleriyle de atakta. Bu gelişime hızla ayak uyduran Konyamız için neler söylemek istersiniz?

Konya, Türkiye’nin yeni parlayan yıldızı, tarım alanları, turizm potansiyeli, tarihi ve son dönemdeki en büyük projesi KOP ile. KOP Projesi ile bu ambar daha da çeşitlenecek ve bu bölge geniş coğrafyası ile dünyanın güvenilir gıda kaynaklarından biri olacaktır. Yine Karapınar ciddi bir enerji kaynağı bölgesi, kömür rezervi, güneş enerjisi verimliliği için elverişli arazisi ile. Ve önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum: Verimli bir araziye güneş enerjisi paletleri yerleştirilmiyor tarımda daha önce kullanamadığımız arazilerimiz değerleniyor ve ciddi istihdam verileri ortaya çıkıyor. Türkiye’nin ilk Enerji Endüstri Bölgesi Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun girişimleri ile burada ilan edildi,  Konya’da oluşturuldu. Sadece Konya olarak ele almayalım Aksaray’ı ile Karaman’ı ile burası devasa bir coğrafya ve hem bizlerin hem de Ortadoğu’nun besin kaynağı aynı zamanda bu bölge. Bir Suriye’ye, bir İran’a, hatta Rusya’ya bir bakın… Tamam, petrolleri var ama bu kadar zengin bir ürün çeşitliliği yok. Bu yüzden bu bölge daha potansiyelini ortaya koymamışken bile bir yıldız.

 

– Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Twitter’i kullanmaya başlayarak sosyal medyada daha fazla yer alıyor. Sizin sosyal medya organlarına bakış açınız?

Sosyal medyaya çok zaman ayıramıyorum bir Facebook sayfam var ama onu danışman arkadaşlarım takip ediyor. Hızlı bir haber akışı sağlıyor tabi, bunun yanı sıra bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız oradan mesajlarını iletiyorlar onların dertlerine ortak olup yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun en güzel örneğini yakın zamanda yaşadık, zor durumda, sağlık problemleri olan bir arkadaşımız bize ulaştı ve sorunun çözümüne yardımcı olduk. Onun dışında Twitter’dan arada bir birşeyler yazayım diyorum ama fırsat bulamıyorum.

– Akşehir, Beyşehir ve Konya’da 2012 yılında uzun metrajlı bir sinema filmi çekildi, basında adından sıkça söz edilen bu film için 2013’ün filmi diyorlar ve Mart ayında galanın Akşehir’de yapılacağı söyleniyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

‘Meryem’ filmi, Atalay Taşdiken’in yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı bir film. ‘Mommo’ filminden de bildiğimiz gibi kendisi oldukça başarılı bir yönetmen. Bu bölgenin kültürü çok zengin sinema filminden, resme pek çok sanat dalına ilham verecek malzemeyi ihtiva etmekte bu filmin yeni yapımlara vesile olmasını diliyorum.

 

 – Zaman ayırıp sizleri tanıma imkânı sunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Son olarak Metropol Konya dergisi aracılığı ile Konya halkına iletmek istedikleriniz nelerdir?

Bu güzel röportaj için çok teşekkür ediyorum. Tüm Metropol Konya Dergisi çalışanlarına başarılar diliyorum. Konya’mızı geleceğe taşımak ve dünya kenti yapmak için kamu kurumlarından STK’lara, iş çevrelerinden sanatçılara, medya mensuplarından bilim adamlarına, aydınlardan akademisyenlere, yerel yöneticilere, parti teşkilatlarımızdan milletvekillerine kadar geniş bir aktörler manzumesi bulunmaktadır. Konya’nın yükselen bir güç olması, bütün bu aktörlerin bu tarihi sürece yapıcı katkı vermesiyle mümkün olacaktır. Bunu Cenab-ı Hak’kın yardımıyla hep birlikte başaracağız.

Add comment