Selçuk KAZAN

Hilton Konya Satış Direktörü

Selçuk KAZAN

Selçuk  KAZAN

Hilton Konya Satış Direktörü

Selçuk KAZAN

 

1979 Almanya’da doğan Selçuk Kazan, ilk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği’ni bitirdi ve 2010 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halkla İlişkiler Yüksek Lisansına başladı.

Meslek hayatıma Merit Hotels & Resorts ‘da başlayan Kazan, Taksim Int. Hotels , Hilton UK, Rixos Hotels , Hilton Garden Inn gibi otel zincirlerinde görev yaptı. Muhasebe, Yiyecek İçecek, Satış & Pazarlama, Gelirler, Önbüro gibi departmanlarda en alt pozisyonlar dahil olmaz üzere çeşitli görevler üstlenen genç yönetici İngiltere’de Hilton UK Bournemouth’da banket ve yiyecek içecek departmanlarında çalıştıktan sonra Türkiye’de çalışma hayatına devam etti. Önbüro Müdürlüğü, Gelirler Müdürlüğü, Satış Müdürlüğü gibi yönetim görevlerini son 5 yıldır devam ettirmekte olduğunu ifade eden Selçuk Bey,  2011 yılından beri Hilton ailesine bağlı olarak Satış Direktörlüğü yapmakta. Sektöründe pek çok departmanda görev alan Selçuk Kazan’a başarısının sırrını sorduk:

 

Sizce başarı nedir?

Başarı herşeye rağmen gülebilmek ve sevebilmektir … Eğer aklıbaşında insanların takdirini kazanabiliyorsak , çocuklar seviyorsa bizi , budur işte başarı… dürüstçe eleştireni arkanıza almak , sırtınızdan vurana sonuna kadar direnmektir başarı. Zaten hayatta bir kişinin bile sizin varlığınızdan dolayı mutlu olduğunu bilmek , sırtınızdan vuran herkesi unutturur size. Benim hayatımda mutlu olan çok insan var , demek ki direnecek çokta gücüm …

Çok başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdiğimi söyleyemem belki ama sonra öğrendim bunları , hedeflerimi sonradan belirledim ama hep sadık kaldım planlarıma. Utanmayı , ahde vefayı bildim , attığım her adım öncesi ailemin onurunu düşündüm. Dürüstlüğü aldım babamdan , çalışkanlığı annemden …Her koşulda sevmeyi ağabeyimden. Yani kısacası unutmadım kim olduğumu ; başak gibi büyüdükçe başımı eğmeyi bildim.

İş hayatında kazanmak için samimi , dürüst ve çalışkan olmak gerek. Otelde kasiyer olarak başladığım meslek hayatımda çok zor ve ağır çalışma şartlarıyla karşılaştım ama bir gün dahi acaba başka meslek mi diye düşünmedim. Çok seviyorum bu mesleği ve umuyorum ki hedeflerime yine bu meslekte ulaşacağım.

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

Dürüst olmak

Bir işi yarıda bırakmamak

İnanmak

Hedef koymak

Dini ve ahlaki değerleri göz ardı etmemek

Add comment