Eyüpcan MEYDAN

Eyüpcan MEYDAN

Eyüpcan MEYDAN 1

Eyüpcan MEYDAN

 Eyüpcan MEYDAN

 

Genç, azimli, hırslı bir o kadar da başarılı Eyüpcan Meydan. Donanımlı bir eğitim geçmişi ve başırıları olan genç iş adamı aynı zamanda bir mucit.

Peki, kimdir Eyüpcan Meydan? Projeleri ile Türkiye ve dünyada tek olma yolunda emin adımlarla ilerleyen, ödül üstüne ödül kazanan bu gelecek vaad eden genç iş adamını hep beraber tanıyalım.

  

Eyüpcan Meydan kimdir, bize kendinizden bahseder misiniz?

6 Ocak 1983, Konya doğumluyum.İlkokulu Mümtaz  Koru  ilkokulunda, ortaokul ve liseyi  Meram Anadolu Lisesi’nde ve üniversiteyi de Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Üretim İmalat Anabilim Dalı bölümünde okudum. Şuan eğitim hayatıma  Selcuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı bölümünde yüksek lisans yaparak devam etmekteyim. Annemin öğretmen olması benim eğitimime verdiği dikkat ve önemi artırdı. İleri seviyede İngilizce konuşabiliyorum ayrıca Rusça ve Almanca dillerini de bilmekteyim. Şimdiye  kadar Fam otomotiv, Çelebi Holding, Hyundai Araç Fabrikası, DHL Express gibi sirketlerde cesitli pozisyonlarda çalıştım. 2011 senesi başında ise kendi şirketimi kurdum ve Tekno Vizyon markasıyla otomotiv sektöründe imalat yapmaktayız. Kendi  şirketimiz bünyesindeki  bütün üretim süreçlerini üstlenip,  plastik otomotiv yedek parça üretmekteyiz. Kendi iş yerimizde CAD çizimini, cam işlemesini, CNC dikişleme merkezi programlamayı, erezyon makinesinden ,enjeksiyon makinesine kadar her şeyi kendim kullanıyorum. İşyeri bünyesinde çalışanlarımızı ve stajyer arkadaşları da yetiştiriyoruz. Doğayı, müziği, sporu, futbolu ve yüzmeyi cok severim. Senede bir  veya iki defa yurtdışında ve yurtiçinde tatile giderim. Gezmek ve yeni yerler görmek, yeni kültürler tanımak ilgimi çeker. Beşiktaşlıyım. Kendimi birkaç kelimeyle tanıtmam gerekirse; çalışmayı seven, başarı odaklı, insanlara ve ülkesine faydalı olmaya çalışan, hırslı ve azimli bi insan olduğumu soyleyebilirim.

 

İlk ticari girişiminiz nasıl oldu?

İlk ticari girişimim   aldığımız krakerleri üzerlerine ufak bir kar marjı ekleyip Seyh Sadrettin Camii’nin sokağında  satmam  oldu. Şahsi ilk deneyimim ise;  Aktisad derneği  aracılığıyla mühendislik eğitimleri vermemdir. Organizasyonun ve planlanma aşamasında, eğitim seminerlerinin düzenlenmesinde rol aldık. Ayrıca CAD eğitim seminerinde de  eğitmenlik yaptım.

 

Bize ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Plastik otomotiv sektöründe yedek parça imalatı yapmaktayız. Özellikle de; panjur, tampon ızgarası gibi kaporta aksamları üretmekteyiz. Bununla birlikte  hayvancılık, turizm gibi sektörlerde  de plastik imalatı üzerine çalışmalarımız  olmaktadır. Bununla alakalı bir söz vardır ; ‘’Plastikte Otomotiv sektörü için  çalışıyorsanız her şeyi yapabilirsiniz.’’derler. Başta da söylediğim gibi ; şirketimizde tüm uretim proseslerini kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz.Yani; cad programında teknik resim ve katı modellemeyi, cam programında işleme programının yazılmasını yapmaktayız. CNC dik işleme merkezi ve erezyon makinemizle kalıbın hazırlanıp toplanmasına kadar ve oradan da plastik enjeksiyon makinesinde nihai ürün üretim süreci de dahil olmak üzere  plastik üretiminin  tamamı  fabrikamızda yapılmaktadır. Şirket dahilinde  plastikle alakalı tüm işlem aşamalarını  kendimiz gerçekleştirdiğimiz için dışarıya hiç bir bağımlılığımız bulunmamaktadır. Bütün bu işlem süreçlerinin  organizasyonunda ve de yürütülmesinde aktif rol almaktayım. Sektör olarak , dışarıdaki firmalara daha doğrusu özel müşterilerimize mühendislik hizmetleri de vermekteyiz. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi  üretim başlı başına uzun ve detaylı bir iştir. Çalışan elemanlarımız tabiki de var fakat ; müşteri memnuniyeti benim için çok önemlidir . Bu konudaki hassasiyetimden dolayı  key accountlarla her zaman birebir ben iletişim halindeyimdir.  Çalışan elemanlarımızın  mesaisi  ortalama 12 saattir. Ben ise;  gece mesaisindeki çalışanlarımızla birlikte de kısmen çalışıp günde ortalama 16 saate yakın çalışmaktayım. Haftasonları da ; cumartesi  normal mesai yapıyoruz. Haftanın genel değerlendirmesi  ve ekstra üretim yapmak için pazar günleri de genellikle işyerine gidiyorum. Buna rağmen zaman malesef yetmiyor. Çalışmanın yorgunluğu insanı ferahlatırmış bu yoğunluktan memnunum. Geleceğe dair gercekleştirmem gereken hedeflerim, ulaşmak istediğim birçok hayalim var.

 

 

Bu sektörde birçok dalda mesleğinizi sürdürmektesiniz. Bu yoğunluk sizi ve özel hayatınızı nasıl etkiliyor?

Kendime çok fazla zaman ayırabildiğimi söyleyemem. Özel hayatım yok denecek kadar azdır. Zaman buldukça yurtiçi ve yurtdışı seyahatlere çıkıyorum. Bu tatlı yoğunluktan dolayı iş odaklı yaşadığım da söylenebilir. Fakat bir özel otelde spor uyeliğim bulunuyor zaman buldukça gidiyorum. Ayrıca haftanın 2 akşamını da kendime ayırıyorum ve canlı muzik dinlemeye gidiyorum. Ayrıca doğa ağırlıklı İzmir’e, Marmaris tarafına, Antalya’ya, İstanbul’a geziler yapıyorum. Senede 2 defa yurtdışına çıkıyorum.

 

Teknovizyon olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Teknovizyon olarak gelecekteki hedefimize ulaşmak için en büyük adımlardan birini  atmış bulunmaktayız. Şu an tamamı hi – tech makinelerde üretim yapmaktayız lakin yeni hedeflere ulaşmak için makine parkurumuzu genişletmeye karar verdik ve 1 adet 5 eksenli en ust teknoloji cnc dikişleme merkezi ve plastik enjeksiyon makinesi için de anlaşma yapmış bulunuyoruz. Bu sene sonunda, makinelerin üretilip teslim edilmesinin ardından organize sanayide 1.000 metrelik yeni yerimize taşınmayı planlıyoruz. Ford ile olan hali hazırdaki görüşmelerimiz de devam ediyor. Şu anda  sertifikasyon aşamasındayız ve Ford’un OEM tedarikçisi olma yolunda ilerliyoruz. İstanbul’daki müşterilerimizden gelen talep üzerine de  iki sene içerisinde İstanbul Tuzla Organize Sanayide de  fabrikamızın bir kolunu  açmayı  hedefliyoruz. Böylelikle  yeni istihdam olanakları sağlamış olacağız. Önümüzdeki beş  sene içinde Allah’ın izniyle  otomotiv sektöründe innovative ürünlerle ve büyük markaların OEM tedarikçisi de olarak, ülkemizin değil dünyanın sektöre yön veren en büyük üreticilerinden biri olmayı istiyoruz. Sonrasındaysa önce Çin’e sonra Orta Asya ülkelerinden birine kendi üretim tesisimizi açmayı hedefliyoruz. Bunu başarabilecek güce ve zekaya da sahip olduğumuza inanıyoruz. İlerleyen dönemlerde de enerji sektörüyle ilgili projelerde yer alacağız. Böylelikle dünyanın daha temiz enerji kaynaklarıyla beslenmesini katkıda bulunmuş  olacağız.

 

Makine Mühendisliği fikri sizde nasıl gelişti, neden bu mesleğe yöneldiniz?

Makine mühendisliği küçüklüğümden beri merak ettiğim ve ilgi duyduğum mesleklerden biriydi.Babamın da  makine mühendisi olması ve uzun sure Makine Mühendisleri Odasında Genel Sekreterlik görevini icra etmiş olması beni bu mesleğe yaklaştırdı. Hep birşeyler üretmeyi hayal ettim. Kafamda hep tüketimden ziyade üretim vardı. Bizim çocukluk dönemlerimizde Türkiyede ve Müslüman ülkelerde hemen herşey ithal ediliyordu ve neden kendi ülkemde üretilmiyor diye düşünüyordum. 16 yaşımdayken kesin olarak otomotiv yedek parça üretmeye karar verdim. Benim hedefim, Türk malı ibaresinin dünyada kalite algısıyla beraber anılması ve bunu başaran firmalardan biri olmaktır.

 

Sizin ödül almış bazı projeleriniz olduğunu bilmekteyiz. Bu projelerden biraz bahseder misiniz?

Türkiye Cumhuriyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açmış olduğu Tekno Girişim Sermayesi Desteğini kazandım. Bu projeye sadece üniversite mezunları innovative ürünlerle başvurabilmektedir ve şu ana kadar toplamda takribi 280 arkadaşımızın projesi onaylanmıştır. Teknik resimlerden üretim satış ve bütün konulara kadar detaylı dosyaların hazırlanması 1 seneyi buldu. Ardından 12 ay süren projemiz 4 ayrı zamanlı denetim geçirdi ve bu denetimler sonucunda başarı belgesi almaya hak kazandım. Ardından Kosgeb ve Tübitak’ ta da başka projelerim onaylandı ve bu projelerde uygulandı.

 

Bu mesleği seçmeyi düşünenlere tavsiyeleriniz ve de iletmek istediğiniz mesajlarınız  nelerdir?

Bu soruyu geçenlerde genç iş adamlarının davet edildiği TRT için yapılan çekimlerde de bana sormuşlardı. Öncelikle makine mühendisi olmayı düşünen birisinin kesinlikle sabırlı olmalıdır. Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip, matematik ve fizik konularına ilgili ve bu alanlarda başarılı, makineler üzerinde çalışmaktan hoşlanan, tasarım gücü yüksek, yaratıcı kimseler olmaları gerekir. Çalışma ortamları da göz önünde bulundurulduğunda bu meslek gerçekten özveri isteyen bir meslektir. Vizyonlarını genişletmeli ve dünyayı takip etmeliler.

Eyüpcan Meydan’a bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

 

Add comment