Özge Öz Dilber

ScoreFitness&Spa’nın işletme müdürü

ScoreFitness&Spa’nın işletme müdürü Özge Öz Dilber

ScoreFitness&Spa’nın işletme müdürü Özge  Öz Dilber

Özge Öz Dilber

 

Şehrin başarılı simalarına yer verdiğimiz Başarının Sırrı köşemizin bu ay ki konuğu ScoreFitness&Spa’nın genç ve başarılı işletme müdürü Özge Öz Dilber. 

Özge Hanım’a başarısının sırrını sorduk.

 

 

ScoreFitness&Spa: 15 yıldır hizmet sektöründe faaliyet gösteren ScoreFitness&Spa bir İstanbul firmasıdır. Hacı Yılmaz, Özgür Balta ve Murat Akın tarafından kurulan ScoreFitness&Spa’nın İstanbul’da 2, Bursa’da 2, Ankara, Adana ve Konya’da  şubeleri bulunmaktadır. ScoreFitness&Spa Konya Kent Plaza’da Ocak 2012’de müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır. 5500 metrekarelik bir alanda hizmet veren Konya ScoreFitness&Spa’da bay, bayan ve unisex bölümleri mevcuttur.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1982 Konya doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliğini 2004 yılında tamamladıktan sonra Dedeman Konya Life Style Sağlık Kulübü Müdürlüğü görevini üstlendim. Aslında hayatımın üniversite bitimine kadarki kısmını aktif olarak spora adamış ve uzun yıllar voleybol oynamış biri olarak bendeki satış kapasitesini ve bu alandaki yeteneğimi genel müdürüm Sayın Emrullah Akçakaya sayesinde keşfettim. 2007 yılı itibari ile Dedeman Antalya’da Ziyafet Müdürü olarak görevime devam ettim. Şu anda ScoreFitness&Spa’da işletme müdürü olarak aktif çalışma hayatımı sürdürüyorum.

 

Sizce başarı nedir?

Bence başarı öncelikle yeteneklerimizin ne yönde işlediğini bilmek ve onları tam verimlilikle işlevsel kullanabilme adına neler yapabildiğimizdir, yani kendimizi tanımamızdır. Ben kendimi canım babamın inanılmaz desteği ile tanıdığıma inanıyorum. Beni çok küçük yaşlarda spora yönlendirerek aslında kendime olan güvenimi, zorluklarla mücadele etme kapasitemi ve engelleri aşma gücümü küçük yaşlarda kazanmamı sağladı. Ulaşmak istediğim en tepe noktaya varmak için gölgesini arkamda hissetmem yeter bana…

 

 

Hayatınızda size başarıyı getiren 7 prensibinizi paylaşır mısınız?

1- İnanmak: Başarılı olmanın ön şartı başaracağımıza olan inancımızdır.Başaracağımıza inanmak aslında hayata karşı bir yaklaşım,birtercih,bir duruştur.

2- Ruhu doyurmak: Bencekat,yat,araba,şöhret gibi egomuzu şişirecek istekler dilemek yerine,ruhumuzubesleyecek,yaşamdaki gerçek yerimize ulaşmamıza yardımcı olacak şeyler dilemek içimizdeki enerjinin hiç bitmeden ortaya çıkmasını sağlayacaktır.Zaten maddiyata dayanan şeyler sonrasında kendiliğinden gelir,önemli olan kendiliğinden gelmeyen şeylere sahip olmayı istemektir.

3- Çok yönlü olmak: Hem yaptığınız işi çok iyi yapmalı;hem de hayatın çeşitli alanlarını da tanımalıyız.İş yaşamı dışında da hayatı zenginleştirecek çeşitli hobilere ve ilgi alanlarına sahip olmalıyız.

4- İstemek: Başarıyı getiren en önemli ilkelerden birisi istemektir.Ama öylesine istemek değil,bedenimizle,ruhumuzla,aklımızla istemek.İstek varsa o yolun sonunda eninde sonunda başarı da var demektir.

5- Hedef belirlemek: Ancak hedefleri olan insanlar ne zaman nereye gitmek istediklerini bilirler.Hedefler tüm davranışlarımızı yönlendirir.Aslında tüm yapmamız gereken motivasyonumuzu ve sahip olduğumuz yetenekleri seçtiğimiz hedefe ve ona ulaşacak yollara odaklayabilmekve bunu gerektiği kadar sürdürebilmektir.Her hedef  aslında bir projedir ve bir proje gibi iyi planlanmalı ve yönetilmelidir.

6- Disiplin: Sabah erken kalkmaktan haftanın belirli günlerinde egzersiz yapmaya,her gün belirli bir şey için vakit ayırmaktan yeni bir beceri kazanmak için aylar boyunca kurslara gitmeye kadar pek çok eylem aslında bir disiplin meselesidir.Sporla uğraşan insanlarda disiplin ve öz denetim duygusu çok gelişmiştir.Uzun yıllar voleybol oynamamın bana kazandırdığı belki de en büyük fayda işte bu duygularımı sorunsuz yönetebilmemdir.

7- Cesaretli olmak: Cesaretelbette her zaman başarıyı,kazanmayı garanti etmez ama yarattığı muazzam hareket ve manevra kabiliyetiyle olası tüm sonuçları geliştirir.Mustafa Kemal’in günlük tuttuğu defterinde yazdığı gibi:’Korkan kalp daima mağluptur.’Daha başlarken kaybetmemenin önkoşulu,yaşama karşı inançlı ve karalı bir duruşla yolumuzda cesaretle ilerleyebilmektir.

Add comment