İsa Çelik

Siyaset Akademisi Başkanı

SİYASET AKADEMİSİ

SİYASET  AKADEMİSİ

SİYASET AKADEMİSİ

 

Bu sayımızda siyasete merakı olan veya siyasete girmeyi düşünen okurlarımız için bir araştırma yaptık ve eğitim alabilecekleri bir akademi ile kısa bir röportaj yaptık. Siyaset Akademisi Başkanı İsa Çelik bize akademi hakkında bilgi verdi.

 

 

Derneğimiz, ideolojik düşünce empozesinden uzak, teknik siyasetin nasıl vuku olacağını telkin eder.

 

İsa Bey kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Konya ili Bozkır ilçesi Akkise kasabasında doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da, yüksek öğrenim hayatımı ise Eskişehir Anadolu Üniversitesinin İşletme Bölümünü bitirerek tamamladım.

Halen Konya 3. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kırmızıoğlu Gıda San. Ltd. Şti.’de şirket müdürü olarak çalışmaktayım.

Gençlik yıllarımdan itibaren faal olarak siyasi hareketlerin her safhasında görev aldım.Memleketin muasır seviyede seyretmesi için çalışacak şuurlu siyasetçilerin kafi sayıda olmadığını tecrübelerimle gözlemledim.Bu hal bizi 2009 yılında Siyaset Akademisi Derneğini kurmaya sevk etti.

 

 

Siyaset Akademisinin amaçlarından bahseder misiniz?

Amacımız: Dernek, AB (AVRUPA BİRLİĞİ) normları başta olmak üzere evrensel normlarda siyasetçi yetiştiren her türlü eğitim kurumları açmak ve açılan bu eğitim kurumlarının sürekli gelişimini sağlamak, bu eğitim kurumlarında mevcut ve muhtemel etik siyasetçiler yetiştirmek. Siyasi konu ve sorunlarda araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütmenin yanı sıra siyasi çalışmaları bir kültür olarak ele alıp geniş halk kitlelerine ulaştırmak ve kültürel mirası genç kuşaklara aktarmak ve geliştirmek amacı ile kurulmuştur.

Derneğimiz, ideolojik düşünce empozesinden uzak, teknik siyasetin nasıl vuku olacağını telkin eder.

Derneğimiz, bireyleri varoş siyasetinin primitifliğinden sıyırıp,akademik siyasete kanalize eder.

Derneğimiz, hiçbir siyasi oluşum ile organik bağ kurmaz.

Derneğimiz, ülke menfaatlerini menfi çıkarlarından üstün tutan, her karış vatan toprağını mukaddes bilen zihniyetle milli bilinç oluşturur.

 

 

 

Derneğiniz kaç yılında faaliyete geçti ve derneğe bağlı kaç üyeniz bulunmakta?

Derneğimiz 2009 yılında faaliyete geçti, 217 üyesi mevcuttur.

 

 

Vermiş olduğunuz kurslar hakkında bilgi alabilir miyiz ve kurslar kimler tarafından verilir?

Derneğimizde Verilen Kurslar:

1- Türkiye’nin İdari Yapısı

2-Ekonomi

3-Hukuk

4-Diksiyon

5-Vücut Dili

6-Siyasi Partiler Kanunu

7-Yerel Yönetimler

8-Dış Siyaset

9-Arap Baharı

Derneğimizde bu kurslar Selçuk Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Karatay Üniversitesindeki konusunda uzman akademisyenler tarafından verilir.

 

 

Akademinin vermiş olduğu kurslara kimler  iştirak edebilir ve alınan sertifikaların katılımcılara ne gibi faydalar sağlar?

Derneğimizdeki kurslara reşit olan mezuniyet hali gözetmeksizin her T.C. vatandaşı dahil olabilir.

Add comment