Fatma ÜRKMEZ

Rengarenk Mobilya

Rengarenk Mobilya Fatma ÜRKMEZ

Rengarenk Mobilya Fatma ÜRKMEZ

Bir kadın girişimci olarak öncelikle sizi tanımak isteriz. Fatma Ürkmez kimdir?

Konya’da dünyaya geldim. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü’nü bitirdim. Daha sonra uzun yıllar özel sektörde çeşitli departmanlarda görev aldım. Mobilya sektöründe bizim tarzımızda hizmet veren bir firmanın eksikliğini gördüğüm için de mobilya sektörüne adım attım.

 

Rengarenk Genç Mobilyası’nı da tanımak isteriz, marka hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gökmenler Grup bünyesinde bulunan Rengarenk Genç Mobilya’nın bugün bayiliğini yapıyoruz. Gökmenler Grup, 1976 yılında dayanıklı tüketim malları satışı ile başladığı ticaret hayatına, bugün farklı sektörleri de ilave ederek yoluna devam ediyor. Gökmenler Grup’un tecrübelerinin birikimi olan Rengarenk markasını biz de bayisi olarak daha iyi yerlere taşımak için uğraşıyoruz.

 

Rengarenk Genç Mobilyası ürün gamı hakkında neler söylersiniz?

Genç mobilyası başta olmak üzere çocuk mobilyası, bebek mobilyası ve aksuarlar mağamızda yer buluyor. Tabii biz bilhassa genç mobilyasında iddialıyız. Ürün gamı olarak çok fazla alternatifimiz var. Kalite, bütün ürünlerimizde aynıdır. Zaten kalite, ürüne baktığınız zaman bir şekilde kendini göstermeli. Ürünü işletmeciler olarak biz pazarlamayız. Ürün, zaten kendisini gerektiği şekilde gösteriyor. Her ürünümüz için 10 yıl garanti sunuyoruz.

 

Bir tasarımcı olmanız münasebetiyle mobilya üretiminde hangi hususlar göz önünde bulundurulur?

Bir kere kullanılan hammaddenin gerçekten kaliteli olması gerekir. Bizim ana malzemelerimizin hepsinin ana maddesi Sunta Lam. Mobilya tedariği konusunda büyük sektörde adından söz ettirmiş firmalarla çalışıyoruz. Bir ürünü gösteren aksesuardır. Aksesuarda da daha çok Alman ürünlerine yer veriyoruz.

 

Peki, tasarımcı birinin mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor olmasının müşterilerinize artısı nedir?

Mesela siz buraya geldiniz. Çocuğunuz için oda takımı alacaksınız. Ben alacağınız oda takımının evinizde nasıl duracağını 3 boyutlu bir şekilde size gösterebiliyorum. Yine siz 3 kapaklı bir dolap istiyorsunuz ancak evinize yerleştirmek istediğiniz kısma uyumlu gelmiyor. Biz burada bu durumu müşteriy gösterip, evine uygun ürünlere yönlendiriyoruz.

 

Rengarenk olarak Konya’daki mobilya sektöründe pazar hedefiniz nedir?   

Genç mobilyasında bizim hedefimiz satışlarda yüzde 65’i yakalamak ve bunun üzerine çıkmak. Bu hususta diğer rakiplerimiz arasında ciddi markalar da var. Bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Fiyatlarımız diğer markalara göre oldukça hesaplı.

 

Kişiye özel tasarım hizmetiniz var mı?

Şöyle; bizim belli bir ürün standardımız var. Ama onlar kendi içinde modüler. Örneğin gardırobun 2 kapaklısı ve 3 kapaklısı var. Yatakta 90’lık ve 100’lük var. Bunları mekâna göre müşteriye alternatif sunabiliyoruz. Aksi durumda müşteri bizden özel bir beşik istiyor işte bunu tasarlayamıyoruz. Ürün gamımız çok geniş. 25 takım ürünümüz var bizim. Bu konuda da açıkçası rakiplerimizde bir adım öndeyiz.

 

Konya’daki mobilya sektörünü nasıl değerlendirirsiniz?

Konya’nın, mobilya sektöründe çok ciddi bir konumda olduğunu söyleyebilirim. Dünya mobilya fuarlarında da Konyalı markaları görmek insanı onurlandırıyor. Mobilyada tüm dünyaya hitap ediliyor. Çok ciddi bayilik ağları var.

 

Türkiye genelinde Rengarenk’in kaç bayisi var?

Yanlış hatırlamıyorsam 40’ın üzerinde bayisi var.

 

Satış sonrası hizmetleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Mobilyanın kenar bantlarına 10 yıl garanti süresi veriyoruz. Ürünün kendi garanti süresi ise 2 yıl. Tabii ürünü sattıktan sonra yetkili arkadaşlarımız tarafından müşterilerimiz aranıyor. Ürün memnuniyeti hususunda bir şikâyetleri olup olmadıkları soruluyor. Sadece satışı yaptık, ürünü kurduk diye müşterilerimizle irtibatı koparmıyoruz, zaman zaman indirimlerle alâkalı da sürekli onları haberdar ediyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz hususlar varsa lütfen buyurun.

Mobilya sektörü Konya’da gerçekten çok ciddi bir konuma doğru gidiyor. Biz de Rengarenk Mobilya olarak dünya markaları arasında sayılmayı çok arzuluyoruz. Bu yönden de çalışmalarımız mevcut.

Add comment