Ercan MUTLU

Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ercan MUTLU

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ercan MUTLU

 

ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Ercan MUTLU

 

Kısaca Ercan Mutlu kimdir?

5 Nisan 1966 Antalya doğumluyum… İlk, orta ve lise eğitimimi Antalya’da tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümünden 1988 yılında mezun oldum… Aynı yıl  Toprak Holding bünyesinde bir firmanın Antalya şubesinde göreve başladım. Yedek subay olarak askerliğimi Alanya’da askerlik şubesinde yaptıktan sonra 1992 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında göreve başladım… Değişik departmanlarda görev aldığım kurumda şuan Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmaktayım… Evli 2 çocuk babasıyım… Sporun içinden geldiğim için Antalya’da ki bir ASKF, TAFF gibi spor cemiyetlerinde yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra, Antalya’nın ilk spor kulübü 1960 Sümer Spor Kulübü’nün sahibi Kepez Belediye Spor Kulübünün de yöneticiliğini yapmaktayım…

 

Antalya ekonomisinin Türkiye açısından önemi nedir?

Antalya ülke ekonomisine aldığından daha çok veren 11 ilden bir tanesi. Turizm ve tarımı ile ülke ekonomisine net katma değer üretiyoruz. Özellikle Antalya’nın turizmdeki yüksek marka değeri ülkemizin bilinirliği ve algısı açısından oldukça önemli.

 

 Antalya’nın lokomotif sektörleri ve bu sektörlerde gösterdiği performanstan bahseder misiniz?

Türkiye’nin turizm başkenti.. Türkiye’ye gelen her 3 turistten birisini Antalya konuk ediyor. Türkiye’de yapılan gecelemenin %64’ü yine Antalya’da.

Antalya aynı zamanda tarımın da başkenti. Türkiye’de ki örtüaltı üretim alanlarının yarısı Antalya’da ve ürün üretim miktarı olarak da yarısı Antalya’da üretilmekte.

 

Gelecekte Antalya ekonomisine hangi sektörler yön verecek?

Antalya ekonomisi turizm ve tarım odaklı büyümeye devam edecek. Hâlihazırda turizmde bir çeşitlenme sağlanamadı. Turizmi on iki aya yayacak spor, kültür, sağlık, fuar turizmi ve kırsal turizm alanlarında ilerleme kaydedilmesi gerekiyor.

 

Antalya’nın sanayi ve ekonomisine yön verecek en önemli yatırımlar nelerdir?

Antalya’nın en büyük problemi ulaşım. Her yıl 13 milyonun üzerinde turiste ev sahipliği yapan Antalya bugün demiryolu ağına bağlı değil. İlçelerle karayolu bağlantıları çok zayıf. İl merkezinde çevreyolları halen tamamlanamadı. Limanın tüm bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modernize edilmesi ve kapasitesinin artırılması gerekiyor. Kurvaziyer limanından inen turistler yük taşıyan TIR’larla yan yana şehre iniyorlar. Antalya’ya yapılacak ulaşım ve lojistik yatırımları kente ve ülke ekonomisine değer katacak yatırımlar olacaktır.

 

KOBİ’lerin gelişimine katkı sağlayan projeleriniz var mı?

Avrupa işletmeler ağı projesi ile KOBİ’leri eşleştiriyoruz. ATSO akademi eğitimleri. KOBİ danışmanlığı. İhracat yapmamış işletmeleri yurtdışı pazarlara açıyoruz.

 

Son yıllarda ki Antalya sanayisinde gözlenen değişimden bahseder misiniz?

Antalya ekonomisi turizm ve tarım lokomotifliğinde gelişiyor. Sanayi de ağırlıklı olarak turizm ve tarım odaklı bir büyüme kaydediyor.  Bu özel durumdan dolayı Antalya’da ağır sanayinin gelişmesi mümkün değil. Ancak buna rağmen Antalya OSB büyümeye devam ediyor. ASBAŞ yat üretiminde markalaşma yolunda ivme kaydediyor.

 

Add comment