Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

Antalya Serik Belediye Başkanı

Antalya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

Antalya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr.  Ramazan ÇALIK

 Antalya Serik Belediye Başkanı

Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

 

 Projelerini hayata geçirmeye başlayan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Gebiz Ziraat Bankası İnşaatı, Sağlık Merkezi, DSİ Bahçesi ve İşler Caddesi hizmetlerinde sona yaklaştı.

18 Mayıs’ta yapılacak olan toplu açılışa  konser ile  start verecek olan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Mayıs ayında ilk projelerini tamamlamış olacaklarını  ve hazır olan projeler için durmadan dinlenmeden  hizmete devam edeceklerini belirtti.  

 

Serik’ i Türk ve Dünya platformlarında tanıtmak için nasıl bir yol izliyorsunuz?

Başkan Çalık “Pek çok farklı platformda Serik’i turizm, tarım ve ticaret şehri olarak farklı yönleriyle anlatıyor, tanıtıyoruz. Tüm bu farklı özellikleriyle Serik, bölgenin ve dünyanın yükselen gücü olan Türkiye için de kendini geliştirmek zorundadır. Geçmişten bu yana ilçemize kalkınmaya dair gerçekleştirilen her hamle, sadece Serik özelinde fayda sağlamamış, bölge ve ülke ölçeğinde de değer yaratmıştır. Ancak bu hizmetler çağımıza ve gelişmişliğe ayak uyduramamış ve Serik bölgesinde adeta küçülmüştür. Sloganlarla Serik yönetilmiştir. Ziya Gökalp’in dediği gibi “Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur”

 

Serik için gelecek planlarınız var mı, neler ?

Biz Serik’e proje üretmeye geldik. Dedikodu yapmaya, boş vakit geçirmeye, insanlarla uğraşmaya, siyasi rekabet yapmaya gelmedik. Konfiçyus ne diyor küçük insanlar insanlarla, orta insanlar olaylarla ama büyük insanlar fikirlerle uğraşır diyor. Bizimde tek hedefimiz projelerle uğraşmak. Serik’e ve Serik halkına bu yakışır. Sadece projelerle uğraşacağız. Biz projelerde ve yatırımlarda rekabet yapalım. Serik’i nasıl bir iki adım yukarı kaldırabiliriz, yukarı çekebiliriz onlarla mücadele edelim.

 

Gelecek planlarınızda Serik’in hangi yönünü ön plana çıkartmayı hedefliyorsunuz?

Serik, turizm, tarım, ticaret ve eğitim şehri olarak farklı yönleriyle birlikte Akdeniz incisi olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Tüm bu farklı özellikleriyle Serik, bölgenin ve dünyanın yükselen gücü olan Türkiye için de kendini geliştirmek zorundadır.

Huzur, güven ve değişim dedik yola çıktık. Serik, artık eskisi gibi olmayacak dedik ve önce projelerimizi hazırladık kafa yorduk. Şimdi ise artık uygulama zamanı dedik Serik’i şantiye alanına dönüştürdük.

 

Projelerinizi hayata geçirirken halkın nabzını tutuyor musunuz?

Hizmetlerimize devam ederken sizden gelen isteklere kayıtsız kalmadık. Sosyal Belediyecilik dedik Okul, Cami, Muhtarlık hepsinde taşın altımıza elimizi koyduk.

Biten Projelerimiz;

İŞLER CADDESİ

Her kentin, huzur içinde gezilebileceği, vakit geçirilebileceği örnek bir caddesi vardır. Şimdi Serik’imizin de böyle bir caddesi için tüm çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Örnek bir cadde olacak ama tek olmayacak. Serik her caddesiyle güzelleşecek. Serik’imize hayırlı olsun.

ZİRAAT BANKASI İNŞAATI

Seçimlerden önce verdiğim sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşıyorum. Gebizli vatandaşlarımıza hayırlı olsun.  

DSİ BAHÇESİ

İlk önce DSİ’den bahçenin tahsisini Belediyemize sağladık. Başladığımız proje ile Serik nefes alacak.  Kafelerin, yemek yiyecek alanların olacağı, çocuklarımız için oyun alanı, gölet, kaykay pistleri, koşu bantları, spor kortları ve otoparkıyla büyük bir projeyi tamamlıyoruz. Serik’imize hayırlı olsun.

SAĞLIK MERKEZİ  

Cumhuriyet ve Yeni Mahallemize kazandırdığımız Dr. Yusuf Aydın Aile Sağlık Merkezi tüm Serik’imize hayırlı olsun.

 

22/A KADASTRO ÇALIŞMASI

Tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere Serik için 22/A çalışması yaptırdık. Serik’imize hayırlı olsun.

 

ÜNİVERSİTE

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanıp Resmi Gazetede yayınlanan Antalya Üniversitemiz ve Akdeniz Üniversitesi’nin yeni Fakülteleri Serik’imize hayırlı olsun.

Projelerimiz de ilk adımı tamamladık. Kavşaklarımız yapılıyor. Kız deresi ve arıtma tesisi projeleri Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak devam ediyor. Serik şantiye alanına döndü.

 

Size göre Serik için çözülmesi gereken en önemli sorun nedir?

En büyük hizmetimiz Tapu sorununu çözmek olacak. Net olarak belirtmek isterim ki Serik bu sorunundan kurtulmadıktan sonra vizyonuna sahip olamayacaktır. Serik’i Akdeniz’in incisi yapmak ve gelişmesini sağlamak için aralıksız hizmet gereklidir. Hizmet etmek için attığımız adımlarda Tapu ve imar sorunu karşımıza çıkıyor. Bu sorunun kaldırılması için gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonucu Ankara’dan bir heyet Serik’e gelerek çalışmalar yaptı. Kendileriyle birlikte aralıksız avukatlarımızda gerekli çalışmaları yürütüyor. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu sorunları çözeceğiz İnşallah”dedi.

 

Başladığınız ve başlamayı hedeflediğiniz projeleriniz nelerdir?

SERİK İÇİN DEVAM EDEN VE BAŞLAYAN PROJELER

 

BAŞLAYAN PROJELER

Kavşaklar

Arıtma Tesisi

Kız Deresi Projesi

Tapu Meselesi

İçme Suyu Meselesi

Günü Birlik Alanlar

Mobese

Doğalgaz

 

GELECEK PROJELER

Kentsel Yenileme

Belek Bölünmüş Duble Yol

Acısu İşler Projesi

Yat Limanı Projesi

Düğün Salonu Projesi

Gedik Üst Geçidi

Kültür Merkezi

Gençlik Merkezi

Fen Lisesi

Huzur Evi

Hal Meselesi

Spor Köyü

Aspendos Bölünmüş Duble Yol

Spor Salonu

Beşgöz Deresi

Golf Sahaları İçin Eğlence Merkezi

 

Add comment