Nurhan TELLİOĞLU

Nurhan Moda

Nurhan Moda Nurhan TELLİOĞLU

Nurhan Moda  Nurhan  TELLİOĞLU

Gelinlik her genç kızımızın çocukluğundan itibaren giymeyi arzu ettiği bir kostümdür., Ve yıllarca bu özel elbisesinin hayalini kurar. Peki, o özel gün gelip çattığında neler mi olur? İşte bunu hep birlikte Nurhan Moda sahibi Nurhan Tellioğlu’dan dinlemek istedik.

 

Nurhan Moda

NurhanTELLİOĞLU

Sektördeki engin tecrübesi ve yenilikçi anlayışı ile Nurhan Hanım’ın moda evinde, gelinliğin dışında, düğünler ve özel geceler için; gece elbisesi, nişan kıyafetleri ve aksesuara, 7’den 70’e herkese hitap ürüne ulaşabiliyorsunuz.

 

Nurhan Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

1976 Konya doğumluyum.  Kendimi bildim bileli evimizde bir atölye vardır. Annem terziydi. Ailemin en büyük çocuğuydum. İlk dikişi annemden öğrendim diyebilirim. Orta ve Lise öğrenimimi Konya Kız Meslek lisesinde tamamladım ve bölüm birincisi olarak mezun oldum.  20 yaşında evlilik ve akabinde 2 evlat. Önceleri evimdeki atölyemde sevdiğim işimi yaparken 2006 yılında ilk terzihanemi açtım. Çok zaman geçmeden yoğun talep üzerine gelinlik ve abiye ağırlıklı çalışmaya geçtim ve 2007 yılbaşı itibariyle 3 katlı bir apartman dairesi kiraladım ve hayatımın akışını değiştiren serüvenim başladım. İki bucuk yıl öncesi Antalya da ikinci şubemi açtım ve bu şehre olan sevdam evimi ve hayatımı buraya taşımama sebep oldu.

 

 

 

Nurhan Moda’dan bahsedebilir misiniz?

İlk yıllarımda hazır ürün satışı ile girdiğim bu sektöre kısa süre içinde kendi tasarımlarımla devam ettim. Şimdilerde sadece kendi tasarım ve ürünlerimizle hizmet veriyoruz.

 

Gelinlik, nişan ve kına kostümleri özel bindallı, kaftan dikimleri. Bunların yanı sıra güzide sahne sanatçılarımıza özel tasarım kostümleri de hazırlıyoruz. Özel aksesuar ve çiçek tasarımlarımız da eklemek isterim. Baştan sona kişiye özel houte couture çalışıyoruz.

 

 

Gelinlik tasarım ve imalatı size mi ait?

Tasarımlarımızın tamamı bize ait ve tabi ki gelin adaylarımızın hayali ve istekleri haklarını yememek lazım. Dikim kısmına gelince en ufak ayrıntısına kadar kendimiz üretiyoruz. Heyecanla, aşkla, sabırla…

 

Neden gelinliği seçtiniz?

Gelinliğini diktiğimiz kızlar, gelinliğimizi giydiğin de benim ya sesimde titreme olur ya gözümden bir yaş akar. İşimi çok severim ve aşkla yapmam belki de.. Ve asla hayır demesini bilmeyen bir insanım. Tek arzum hedeflerimi gerçekleştirmem ve markamı hep daha yükseklere taşımam. Hayatım boyunca işim evim oldu. Yeri geldi evimde işim… İşinizi hobiniz gibi gördüğünüz zaman fazla mesailer yormuyor, aksine severek yapılan işlerin insanın enerjisini çok yükselttiğine inanıyorum.

 

Sizi diğer butiklerden ayıran özelliğiniz?

Hiç bitmeyen sonsuz arzuları yerine getirebilme potansiyelimiz ve “hayır” demeyi bilmeyen Nurhan ablalarının en iyi sonuca ulaşana kadar pes etmemesi..

 

 

Gelin adaylarının internetten seçtiği modeli bire bir üretebiliyor musunuz?

Gelin adaylarımızın seçtiği her modeli birebir üretiyoruz. Vücut yapısını, tarzını düğün ortamını ve tüm vücut ayrıntılarını kesinlikle göz önünde bulundurarak tabi ki… Gelin adaylarımız internette araştırma yapmış, elinde resimlerle geliyorlar ama denemeden kendi üzerlerinde nasıl duracağını bilemiyorlar. Burada bunu gerçekleştiriyoruz. Sevdikleri modele en yakın modellere yönlendiriyoruz gelin adaylarını. Denedikleri takdirde çok farklı alternatiflerle karşılaşıyorlar. Kafalarındaki modelin beklentilerini karşılamadığını fark edebiliyorlar. O zaman biz onlara vücut tiplerine göre model önerilerinde bulunuyoruz.

 

Gelinlik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Gelinlik çok özel bir kıyafet, giyinişi sunumu bile çok farklı. Sabit fikirli olmasınlar, kendilerine en çok yakışan gelinliği bulana kadar denesinler.

 

Gelinlik masumiyeti simgelediği için çok dekolteli ve çıplak bir elbise olmamalıdır. Kızlarımıza tavsiyem kesinlikle rahat edebileceği ve içinde bütün bir gece huzurlu olacakları bir gelinlik seçmeleri. Son yıllarda bütün gelinlikler standartlaştı. Kalıbı üzerine otursun. Tüm gece bustiyeri yukarı çekmek zorunda kalmasınlar.

 

Gelinlik seçiminin düğün mekânına uygunluğu da çok önemlidir!

Add comment