Sanem ÖZCAN

Anka Kişisel ve Ruhsal Gelişim Merkezi Sahibi

Anka Meditasyon Sanem ÖZCAN

Anka Meditasyon Sanem ÖZCAN

Sanem Özcan farklı sektörlerde önemli görevlerde bulunup, 2000’li yılların başında spiritüel yolculuğuna başlamıştır. 2005 yılında Reiki Master olduktan sonra hayatında büyük değişimler yaşamış ve bunları paylaşmaya başlamıştır.  2010 yılında Anka Kişisel ve Ruhsal Gelişim Merkezi’ni kurmuş ve dünya çapında ünlü birçok değerli eğitmenin Antalya’ daki çalışmalarına ev sahipliği yapmıştır. Bu süre içerisinde kendi ruhsal yolculuğuna devam etmiş ve 2011 yılından bu yana Hindistan’da ki Derinleşme Kamplarına katılmakta ve tüm kazanımlarını workshop ve bireysel seanslarında danışanlara sunmaktadır.

 

Anka Kişisel ve Ruhsal Gelişim Merkezi Sahibi

Yaşam Koçu

Sanem ÖZCAN

 

Sanem Özcan kimdir? Sizi tanımak isteriz?

1976 yılında Antalya’da doğdum. 2000’li yılların başında kişisel gelişim ve enerji çalışmaları ile ilgilenmeye ve eğitim almaya başladım. Toplam 52 ayrı konuda eğitim aldım, 12 ayrı alanda eğitim veriyorum. Hindistan’da birlik bilinci oluşturabilmemiz için hazırlanmış özel kamplarda, buraya ashram da diyebiliriz, eğitimler aldım. 2 kez katıldığım bu derinleşme kamplarından edindiğim bilgiler ve deneyimlerle hazırladığım eğitim programlarını da danışanlarımla paylaşmaktayım. Arzu eden danışanlarıma bireysel seanslar ve farkındalık seminerleri ile destek olmaktayım.

 

ANKA Kişisel ve Ruhsal Gelişim Merkezi kendi alanında Antalya’nın en eski kurumu olarak danışanlarına ne gibi hizmetler vermektedir?

2010 yılından bu yana hizmet veren merkezimiz hem bireysel seanslar hem de sertifikalı eğitimlerle adından söz ettirmekte. Hem yurtdışından hem de yurtiçinden tanınmış eğitmenlerle ve uluslararası eğitimlerle Antalyalıları buluştururken, birçok konuda ücretsiz seminerlerimizle de danışanlarımıza katkı sağlamaya çalışmaktayız. Bizim eğitim programlarımıza katılmış ve daha sonra bu yolda ilerlemeye karar vermiş danışanlarımız şimdi kendi merkezlerini açıyor, ya da meslek olarak bu yolda başarıyla ilerliyorlar. Bu bizim için büyük bir gurur.

 

Sanem Hanım Meditasyon nedir, bize kazandırdıkları nelerdir?

Meditasyon, derin düşünce tekniğidir. Zihni sessizleştirmek, odaklanma ve zihin beden nefes dengesi kurmak için kullanılan bir yöntemdir. Meditasyonu düzenli yapmak nefesi düzenler, sakinlik, dinginlik ve zihinde berraklık olmasını sağlar Tıp dünyası şu an sadece Meditasyon ve Dua’ nın insan üzerinde iyileştirici etkisi olduğunu kabul etmektedir. Meditasyon ile ilgili yapılan araştırmalara örnek vermek gerekirse, Harward Üniversitesi yüksek tansiyon hastalarının kan basıncının düşmesinde meditasyonun etikli olduğunu açıklamıştır. Ayrıca aynı üniversitenin başka bir araştırmasına göre, sekiz hafta düzenli yapılan meditasyonun beyindeki alfa dalgalarını kontrollü bir şekilde arttırdığı ve bu durumun kişide mutluluk, şükran, saadet gibi hisler uyandırarak birlik bilinci titreşimi yarattığı tespit edilmiştir. Meditasyonun farklı hastalıklara karşı faydalı olduğu da kanıtlanmıştır. Bunlara örnek vermek gerekirse sigarayı bırakmak, bağımlılıklardan özgürleşmek, kanser hücreleri ile başa çıkmak, alzeimer ve bazı cilt rahatsızlıklarını ( sedef, egzama vs) önlediği ispatlanmıştır.

 

Stres için çağımızın hastalığı diyebilir miyiz? Genelde hangi yaş aralığında ağırlıkla görülür?

Aslında çağımızın hastalıklarının nedeni Stres diyebiliriz. Stresi tetikleyen durumlara bakacak olursak, özel hayatımızdaki sorunlu ilişkiler, iş hayatımızda yaşadığımız sorunlar, borçlanmak ve gelir düzeyinin yeterli olmaması gibi günlük yaşamımızda başedemediğimiz durumların içinde yaşıyoruz. Bu da sınırlı ve sığ nefeslerle vücudumuzun oksijensiz kalmasına neden oluyor. Bu durum bedenin stres altında kalmasına katkı sağlıyor. Bu şekilde nefes almaya başlandığından yaklaşık iki yıl sonra bedende bazı sağlık sorunları kendini gösteriyor. Bu nedenle sürekli stres daha çok bedene zarar veriyor ve hücre yapısını bozuyor diyebiliriz. Buna bağlı olarak yaş aralığı belirtmek pek de mümkün olmuyor. Sadece artık yaş sınırının gençlere hatta çocuklara kadar düştüğünü söyleyebiliriz. Bu konuda en başarılı yöntemler nefes egzersizleri, bilinçaltı temizliği ve meditasyon teknikleridir.

 

Depresyon yaşayan bir kişi Meditasyon ile bundan kurtulabilir mi?

Meditasyon depresyondaki bir kişiye çok fayda sağlayacaktır. Ancak kişinin enerji bedenine yapılacak bazı uygulamalar kendisini hızla iyi hissetmesine neden olacak ve meditasyon ile bu sürecin kalıcı olması sağlanacaktır

 

Affetmek neden önemli, bize neler kazandırır? Bunu nasıl yapabiliriz?

Affetmek, hakkında birkaç kitap yazılabilecek bir konu. Kısaca şöyle söyleyelim, affettiğimiz zaman üzerimizde farkında olmadan taşıdığımız yüklerden özgüzleşiriz. Bu yükler bizlerin sağlığına zarar verebildiği gibi, yaşam kalitemizi, maddi hayatımızı, ilişkilerimizi ve daha bir çok konuyu etkiler. Affedememenin sebebi içimizde tuttuğumuz acılarımızdır. O kadar büyük bir acı deneyimliyoruz ki, karşımızdaki de bunu yaşayana kadar acıya sahip çıkıyoruz. Oysa bu süre içinde kendi bedenimizi zehirliyoruz. Acıdan özgürleşmeye başlayınca affetme fikri bize yavaş yavaş mümkün gelmeye başlar. Affedebilmek bizi kısır döngüden çıkartır. Mutlu, uyumlu ilişkiler kurmamıza yardımcı olur. Maddi hayatımızı, para ile olan ilişkimizi olumlu yönde direk etkiler. Kendimiz bazı meditasyonlarla bu konuda iyileşme sağlayabiliriz. Ancak bazen çok derinde olan acılar ve affedemediğimiz durumlar ya da kişiler olabilir. Bu durumlarda lütfen profesyonel destek alın.

 

Etkinliklerinizi, programlarınızı nasıl takip edebiliriz?

Bizleri www.ruhsalsifa.com adresinden ya da facebook üzerinden Anka Meditasyon ve Sanem Özcan sayfalarımızı beğenerek takip edebilirsiniz. Arzu eden takipçilerimize SMS yolu ile ulaşıyoruz Web sitemizden SMS listemize kayıt olabilirsiniz. Her hafta Pazartesi günleri yaptığımız Ücretsiz Seminerlerimize katılarak bir başlangıç yapabilirsiniz.

 

Hayatınıza sihirli bir dokunuş yapmak isterseniz sizleri bekliyoruz…

 

Add comment