Turunç Masa

Halkla İlişkiler ve İletişim Projesi

Turunç Masa

Turunç Masa

Turunç Masa

 

Turunç Masa Nedir?

Muratpaşalıların istek, öneri ve şikayetlerini doğrudan almak ve vatandaşımıza dokunmak için Turunç Masa Halkla İlişkiler ve İletişim Projesi olarak hayata geçmiştir. Projenin amacı; Muratpaşa sınırları içinde yaşayan Muratpaşalılara ‘’dokunmak’’ ve onların kalbini kazanmaktır.Organizasyonun detaylarından önce, işin yüzde 80’inin insan faktörü olduğunu hatırlamak ve gülümse-dinle-çöz refleksi ile bütünlük ilkesini açıklamak gerekir.

Vatandaş başvuruları :

  • Belediye Başvuru Masası
  • 7/24 Çağrı Merkezi
  • İnternet , Web Sitesi, E-mail
  • Sosyal Medya
  • Posta , Dilekçe
  • BİMER
  • Gezici Ekipler
  • Cenaze Hizmetleri
  • Özel Kalem

Kanallarıyla sisteme alınır. Talep alındığı anda vatandaşın telefonuna giden SMS ile vatandaşın takip numarası kendisine iletilir. Alınan başvurular, Turunç Masa Koordinasyon Merkezi’nde toplanır. Koordinasyon Merkezi  tarafından ilgili müdürlüğe iletilir. Bu talebin takipçisi olan Koordinasyon Merkezi en geç  2 gün içinde, Müdürlüklerle koordineli bir şekilde vatandaşa dönerek süreç ile ilgili geri bildirim yapar.

Müdürlüklere aktarılan başvuru, müdürlükteki Turunç Masa Personeli tarafından planlanır. Sorun çözüldükten sonra veya yasal yetersizlik sebebiyle hukuken çözülemiyorsa da vatandaşa Koordinasyon Merkezi tarafından bilgi verilir ve vatandaşa  ‘ Başka bir arzunuz var mı?’ diye sorulur.

 

BAŞVURU   KANALLARI

Başvuru Masası : Belediyeye gelen vatandaşların karşılandığı, istek , öneri, şikayetlerin yüz yüze alındığı yerdir. Belediyeye gelen vatandaş güleryüz ile karşılanır, başvuru masasına alınır, çay-kahve ikram edilir, vatandaşın anlatmak istedikleri dinlenir, eğer dilekçesi varsa taranarak sisteme kaydedilir, başvurusu alınır.

 

Çağrı Merkezi :  444 80 07 numaralı telefondan vatandaşların her türlü konu ile ilgili başvurularının, 7/24  kayıt altına alındığı yerdir. Özel olarak seçilmiş , eğitilmiş ve hizmet kalitesi sürekli izlenen personellerden oluşturulan Çağrı Merkezi ekibi sayesinde, vatandaş ile belediye arasında kurulan iletişimin tüm safhalarının kayıt altına alınmasıyla , performasın ölçülebilir hale geldiği yerdir.

 

İnternet, Web Sitesi, E-mail : İlgili Turunç Masa Personeli info@muratpasa-bld.gov.tr ve info@turuncmasa.com mail adreslerinden ve www.muratpasa-bld.gov.tr web adresinden gelen başvurular sisteme aktarılıp, Koordinasyon merkezine ulaştırılır.

 

Sosyal Medya : Belediyenin Sosyal Medya Mecraları olan Twitter ve Facebook’dan gelen taleplerin alındığı , sisteme kaydedildiği yerdir.Sosyal Medya aracılığı ile kent halkının ilettiği istek, öneri ve şikayetler, saydam- görünür ve samimi olarak aynı platformdan cevaplanır.

 

Posta – Dilekçe : İlgili Turunç Masa Personeli posta yoluyla ve dilekçe ile gelen başvuruların, sistem üzerinden Koordinasyon Merkezine iletilmesini sağlar.

 

BİMER : Valilik ve Kaymakamlıktan gelen ve cevaplanması yasal olarak zorunlu olan dilekçeler, yazı işleri sorumluluğunda normal seyrinde devam ederken ,ilgili Turunç Masa Personeli tarafından sisteme aktarılır, Koordinasyon Merkezi tarafından kontrolü sağlanır.

 

Gezici Ekipler :  Turunç Masa kurumsal araçları ile mahalleleri gezen , bizzat yerinde mahalleyi ve muhtarları dinleyen Gezici Ekipler, mahalle toplantılarında ve ziyaretlerinde elde edilen verileri Koordinasyon Merkezine aktarırlar.

Cenaze Hizmetleri : Vatandaşların cenazeleriyle ilgili gelen başvuruların , Turunç Masa Personeli tarafından sistemde kaydı oluşturulur. Vatandaşların acılı günlerinde, Başkanımız adına taziye hizmeti, masa-sandalye-çadır-çaymatik talepleri ve cenazede Kuran okuma talepleri kayda alınarak Koordinasyon Merkezince takip edilmektedir.

 

Özel Kalem : Doğrudan Başkanlık makamına gelen talepler siteme kaydedilir ve Koordinasyon Merkezi tarafından ilgili Müdürlüklere iletilip takibi sağlanır.

 

Koordinasyon Merkezi

Turunç Masa Koordinasyon Merkezi sistemin işleyişinin kalbidir. Alt birimlerden gelen tüm talepler burada toplanır. Müdürülüklere aktarılır.

Her birim için (başvuru masası, çağrı merkezi, Bimer- web-dilekçe, gezici ekip) bir birim sorumlusu atanır. Ve bu birim sorumluları Turunç Masa Koordinasyon Merkezi bünyesinde Turunç Masa Koordinasyon Merkezine bağlı olarak çalışır. Turunç Masa Koordinasyon Merkezinin sorumlusu , Turunç Masa Koordinatörüdür.

Turunç Masa Koordinasyon Merkezi sorumluları , ilgili oldukları başvuru kanallarından gelen başvuruları ilgi Müdürlüklere aktarıp, Müdürlüklerin bu başvuruları verdikleri sürelerde çözüme ulaştırıp ulaştırmadıklarının takibini yapar ve konu hakkında başvuru sahibini bilgilendirmekle görevlidir.

 

Turunç Masa’nın başarı oranı %93. 17 Kasım 2014 tarihinden bugüne 43 858 başvuru gelmiş, 41 119’u sonuçlanmış.

Add comment