Ünsal TURGAY

ATEMA PAZARLAMA VE ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Ünsal TURGAY

Ünsal TURGAY

 ATEMA PAZARLAMA VE ELEKTRONİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Ünsal TURGAY

 Kesici takımlar sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Atema Firması ‘‘verimlilikte kararlı olmak’’ sloganı ile çıktığı yolculuğunda sektör oyuncularını da eğitmekte kararlı. 

Hizmet verdiği firmaları kesici takımlar konusunda bilinçlendirmek ve geliştirmek adına önemli bir yatırıma imza atan Atema Pazarlama ve Elektronik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. sahibi Ünsal Turgay ile bu yatırımı ve sektör hakkında konuştuk.

 

Ünsal Bey sorularımıza geçmeden önce kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Gümüşhaneliyim. İTÜ Makina bölümü mezunuyum. Evliyim ve 2 çocuğum var.

 

ATEMA firmasının kuruluş serüveninden bahseder misiniz?

1988 yılında Makina Takım End. A.Ş firmasında İç Anadolu satış mühendisi olarak işe başladım. 7.5 yıl bu firmada çalıştım. Çalışırken Iscar firmasına bir eğitim için gitmiştim, Türkiye’ye geleceklerini öğrendim. Beni çok etkileyen bu firma ile Türkiye’ye geldiğinde anlaşarak İç Anadolu Bölge Bayiliğini aldım. Iscar’ın Türkiye’de ki ilk bayisi oldum ve yaklaşık 20 yıldır devam ediyor bu birlikteliğimiz. Altı yıl önce de Konya’da Anadolu Kesici Takımları adında 2. firmamızı da faaliyete geçirdik.

 

Ürün gamınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Hangi firmalarla iş ortaklıklarınız bulunuyor?

Biz CNC tezgahlar ile üretim yapan bütün firmalara kesici takım danışmanlığı ve satışı yapmaktayız. Ankara’da başta Türk Traktör olmak üzere TAİ, ASELSAN, NUROL, ESKASAN, HİDROMEK, HİDROLİFT, AKANA, UYGUR SAVUNMA, ORTADOĞU RULMAN SAN. A.Ş, ERKUNT gibi firmaların yanı sıra irili ufaklı birçok firma ile çalışmaktayız.

 

Iscar kesici takım sektörünü şekillendiren dünya devi bir marka, böyle bir markayı temsil etmenin artıları neler?

Türkiye de ciddi bir yatırım yapan Iscar firması özel takım üretimi, mühendis desteği, büyük oranda tuttuğu stok ve ürün kalitesi ile ciddi bir artı oluşturmaktadır.

 

İscar ‘ın hangi ürünlerinin satışını gerçekleştiriyorsunuz? Bu ürünler ağırlıklı olarak hangi sektörlerde kullanılıyor?

Iscar’ın bütün ürettiği ürünleri satıyoruz, yani Tornalama , Frezeleme ve Delme işlemleri kısaca üretime gerekli olan her şey. Otomotiv, Savunma, Havacılık, Silah, Medikal, Kalıp vs. sektörlerde ihtiyaç duyulan tüm takımlar mevcut.

 

Iscar’ı pazarda bu kadar tercih edilir kılan nedir?

Iscar’ın tercih edilmesi tamamen ‘‘verimlilikte kararlı olmak’’ sloganımızın bütün çalışanların uygulaması ve de müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutularak ülke ekonomisine yaptığı kazançlardır.

 

Atema olarak hizmet verdiğiniz firmaları bilinçlendirmek ve geliştirmek adına önemli bir yatırıma imza attınız. Bu yatırımlar hakkında bilgi alabilir miyiz? Bu yatırımı yapmanızın sebebi nedir?

Ankara’da 600m2’ lik yeni bir bina yaparak üç haftada bir müşterilerimize teknik konularda yardımcı olmak amacıyla eğitim salonu oluşturduk. Tamamen ilgili ürün müdürleri ve bazen de yurt dışından gelen teknik kişiler tarafından bu eğitimler verilerek, katılan kişiler bilgilendirilerek firmalarına ve ülkemize katkıda bulunmalarını sağlıyoruz.

Bunu yaparak yeni nesil gençlerin bu konularda iyi yetişmesini sağlamanın yanı sıra rakiplerimizin de aynı şeye teşvik etmek için örnek teşkil ettiğini düşünüyoruz.

 

Söz konusu yatırım pazardaki etkinliğinize nasıl yansıdı?

Pazara etkinliğini çok düşündüğümüz yok,  sadece bir vefa olduğunu ve ülkemize borcumuz olduğu düşüncesiyle bu işi yaptığımızı söyleyebiliriz.

 

Ürünlerinizin kullanıcıları, doğru ürün seçiminde yeteri kadar tecrübeli mi? Ürün seçerken dikkat ettikleri hususlar neler?

Yeterlilik konusu bizim işimizde çok kolay telaffuz edilebilecek bir kelime değil. Çünkü sektörde sürekli yenilikler oluyor. Bizim zaten eğitimlerde yapmaya çalıştığımız ve kadromuzda da bu kadar mühendis bulundurmamız bu seçimlerin doğru olması konusunda yardım etmek amaçlıdır.

 

Son olarak yeni projeleriniz ve gelecek hedeflerinizden bahseder misiniz?

Son projem şu an için bu eğitim notlarını ve uzun yıllar sonunda edindiğim tecrübelerimi da içeren bir teknik kitap yazarak bütün firmalara bunu dağıtmak.

 

Add comment