İsa Gökhan DUYSAK

Dinemeat Burger İşletme Sahibi

Dinemeat Burger İşletme Sahibi İsa Gökhan DUYSAK

Dinemeat Burger İşletme Sahibi İsa Gökhan DUYSAK

Hamburgerin en sağlıklı hali;
Dinameat

Fastfood denince akla ilk gelenlerden… Yanında patates kızartması, sosları, içeceğiyle bir hamburger menüye hayır demek kolay olmasa gerek. Türkler hamburgerle 90’lı yıllarda tanışsa da bu lezzeti kısa sürede sevdi ve vazgeçilmezleri arasına koydu. Tek sorun ise bu vazgeçilmez lezzetin sağlıksız olduğu yönünde bitmek bilmeyen tartışmalardı. Özellikle hamburger köftesinin içeriği konuşuldu, yazıldı çizildi. Hele ki çocukların isteğine karşı ailelerin tavırları kaosa bile dönüştü. Artık güvenle yiyebileceğiniz bir hamburger sizle buluştu. Dinameat’i İsa Gökhan Duysak’la konuştuk.

Sizi tanıyabilir miyiz?
Konya’da doğdum. Eğitim hayatım da Konya’da devam etti. İş hayatına profesyonel olarak da 2008 yılında Kule Plaza’nın son katında Eselya Restaurant işletmeciliğiyle başladım. Sektörle ilgili ilk iş deneyimim de oradan gelir. Sonrasında yaş sebze- meyve, makine, mobilya ihracatı üzerine dış ticaret çalışmalarım oldu. Halen de devam ediyor. 3 yıldır da araştırmasını yaptığımız ev yapımı burger konusunda yatırımımızı yaptık ve Dinameat markasıyla sektöre girmiş olduk.

Piyasada onca ulusal hamburger markası varken siz neden tercih ettiniz?
Bu sektörde faaliyet gösteren pek çok dünya markası var. İnsanlarda hamburgerin içerisinde ne olduğunun bilinmediği, bolca katkı maddesi kullanıldığıyla ilgili önyargılar var. Bu önyargılar ciddi problem. Sonuçta içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz bir ürünü tüketmeyi hangimiz ne kadar isteriz. Buradan yola çıktık. 3 yıl boyunca bu sektörle ilgili pek çok noktayı bizzat ziyaret ettik. Ürünlerin tadına bakarak, mekanı inceleyerek test etme imkanımız oldu. Kimi mekanın lezzetini beğendik ama dekorasyonu ve lokasyonu iyi değildi. Kiminin dekorasyonu iyiydi, lezzeti sıkıntılıydı. Dedik ki; hamburgerin a’dan z’ye her şeyini kendimiz üreteceğiz. Ekmeğini, köftesini, soslarını. Bunu çok nezih bir ortamda, restaurant konseptinde insanlara sunacağız. Böylece bugünkü konsepti ortaya çıkardık.

Üzerinde önemli araştırmalar yaparak bir konsept oluşturdunuz. Markanızı diğerlerinden ayıran özellikler neler?
Hamburgerlerimizde hazır köfte kullanmıyoruz. Hazır kıyma da kullanmıyoruz. Etimiz entegre tesisinden kemikli gövde şeklinde geliyor, kemiklerinden burada ayrılıyor. Kıyma haline burada dönüşüyor. İçerisine baharat dahi girmiyoruz. Baharatın etteki ayıbı örtmeye yardımcı bir ürün olduğu algısına meydan vermemek adına baharat kullanmıyoruz. Ekmeğimizi de kendimiz üretiyoruz. Hamburgerlerimizde yarı brioche diye bir ekmek kullanıyoruz. Poğaça ve ekmek arası bir kıvam. Normal ekmek kullansak çok doyurucu ve ağır olacaktı, poğaça kıvamında bir ekmek kullansak da burada burger değil poğaça arası köfte yenmiş olacaktı. O yüzden dünyada en çok tercih edilen yarı brioche ekmeği tercih ettik. İsteğe göre 2 farklı ekmek çeşidi daha sunuyoruz. Şili burger diye özel bir menümüz var. Bunda pembe ekmek kullanıyoruz. Bunda da herhangi bir katkı maddesi yok. Bir de tam buğday ekmeğimiz mevcut. Tam buğday ekmeğimiz tüm menülerimizde seçenek olarak sunuluyor. Arzu eden misafirlerimize burgerlerini tam buğday ekmeğiyle servis ediyoruz.

Menüdeki diğer ürünleri nasıl sağlıyorsunuz?
Ev yapımı çıtır kaplama soğan da yine tamamen doğal, kendi mutfağımızda yapıyoruz. Çıtır soğan da yine herkesin evinde kendisinin de yapabileceği, iki çeşit peynirden, soğan rendesinden ve avokadodan oluşan bir reçeteye sahip. Çok beğenilen bir ürünümüz. İleriye yönelik bununla ilgili yoğun bir üretime girmeyi planlıyoruz. Tek hazır kullandığımız ürün patates cipsi. Bunda da ev yapımını çok denedik. Ama 15 dakika sonra çıtır kıvamının yumuşamış olduğunu gördük. Evimizde de aynı şey oluyor. Bu da hamburger servisi ve yeme süresini düşününce karşılaşabileceğimiz bir konu oldu. Burada da kaliteyi sağlamak adına patatesi şoklanmış kullanıyoruz. En büyük önceliğimiz hijyen, güven, kalite, lezzet ve servis. Bu beş ana madde üzerinden yol çıktık.

Tüm menülerimizde sınırsız içeceğimiz mevcut. Çocuk menüsü oyuncaklarımız da özel. Hazır bir oyuncağa Dinameat markası ekleyip paketlemek yerine kendimiz üzerinde çalışarak çocukların aileleriyle birlikte yapabilecekleri oyuncak geliştirdik. Zeka geliştirici özelliği olan, doğal malzemelerden üretilmiş oyuncaklar. Sürekliliği de olsun istedik. Çocuk onu evine götürdüğü zaman boyayabilsin, çeşitli şekilde kullanabilsin. İleriki süreçte bunlarla ilgili bazı etkinliklerimiz olacak. En güzel boyanan, en güzel muhafaza edilen oyuncakları seçeceğiz.

“Hamburger ve sağlık” kelimelerini yan yana koymak pek mümkün görünmüyordu. Hamburger sağlıksızdır algısı size göre de doğru bir algı mı?
Aslında fastfood algısı; sağlıksız, kalorisi yüksek, adı üstünde hızlı yiyip tüketilecek yiyecekler olarak karşımıza çıkıyor. Buna sadece hamburgeri dahil etmek de doğru değil. Bugün evimizde tükettiğimiz ürünlere baktığımda bile birçoğunda koruyucular, renklendiriciler, tatlandırıcılar görüyoruz. Burada zaten ana gayemiz tamamen sağlıklı, hijyenik ortamda üretilmiş etler, ekmeklerdir. Kesinlikle sağlıklıyız. Ürünümüze kimyasal hiçbir şey girmiyor. Giren her şey yüzde yüz doğal.

Franchising ile ilgili yoğun bir taleple karşılaştık.
Yatırımımızın yüzde 95’i Konya’dan bir marka çıkarmak için. Buranın lezzet, servis ve her şeyiyle beğenilen bir mekan olması lazım ki; franchising çalışmalarında başarılı olalım. Çok kısa bir sürede Konya Kent Plaza AVM’de fastfood alanında ilk AVM konseptimiz ve ilk franchising noktamızın sözleşmesini imzaladık ve tadilatına başladık. En kısa sürede açılışını yapmayı planlıyoruz. Bununla birlikte görüşme halinde olduğumuz Konya ve Konya dışı noktalar var. Yoğun bir talep var, bu talepler doğrultusunda ilk yıl hedefimizi ilk iki aylık periyotta yakaladık.
Franchisingle ilgili çalışmamız da farklı. Yatırımcımız olan kişi mutfağın her alanından, paket servisinin teslim edilişine kadar her alanda 45 günlük bir eğitime alınıyor. Reklam desteğimiz sürekli oluyor. Reklamın önemini biliyoruz. Teknik, yatırım ve tüm ürün desteğimizi veriyoruz. Kurulum ve danışmadan ücret almıyoruz. Tüm ürünler bizden gidiyor. Taahhütlerimizi de imza altına alıyoruz.

Bazı tatlar gözü kapalı da ayırt edilebiliyor. Siz bu ayrıcalığı nasıl sağlayacaksınız?
Misafirlerimiz ilk önce bizi sunumumuzdan tanıyacak. Yediği köftenin %100 et olduğunu anlayacak. Et konusunda özellikle çok hassas davranıyoruz. Etimiz mutfağımıza girdiği andan itibaren 4 farklı işlemden geçiyor. Sinirinden ayrılıyor. Her şeyimiz sistemli, kontrollü. Tamamen sistem odaklı çalışıyoruz.

Siz de hamburger sever misiniz?
Severim. Çok hamburger yemişliğim var. Çocukluğumda evde misafir varken ortalığı yıkıp annemi götürüp hamburger aldırmışlığım da var.

Paket servisi de çok talep gören uygulamalardan. Bu sistemi nasıl kurdunuz?
Kendi paket servisimiz mevcut. Yemek sepetinde de varız. Yoğun bir sipariş talebi var. Paket servisini motorlu kuryelerle değil kalitemizi korumak adına arabalı kuryelerle yapıyoruz. Özel paketleme sistemi uyguluyoruz. Ürünümüzün buradan çıkıp müşteriye ulaşacağı süre içerisinde gerek lezzet gerekse sunum kaybı yaşanmaması için de ciddi çaba harcıyoruz.

Ve mekandaki şıklık gözlerden kaçmıyor. Bir fastfood markası için oldukça dikkat çekici.
Biz her yönüyle farklı bir marka oluşturmak istedik. Bunu ilk olarak ürünümüzle, devamında da mekan, sunum, hizmet kalitesi gibi diğer etmenlerle ortaya koymaya çalıştık. Dekorasyonda da doğal malzemeler kullandık. Ateş tuğlaları, ahşap masalar, ahşap kütükler, beton görünümlü fayanslar. Mesela menüboard’da kara tahtalar kullanıyoruz. Misafirimiz buraya geldiğinde aracından iniyor, vale hizmetimiz devreye giriyor. Menüsü geldiği zaman siyah eldivenlerini takıyor ve rahatça hamburgerini yiyor. Verdiğimiz oryantasyonların temeli güleryüz, sıcakkanlılık. Belli mesafe ölçüsünde tabi ki. Güleryüz; olmazsa olmazımız. Ayrıca burada yarım bırakılan hiçbir menü çöpe gitmez. Tamamı alınır. Gün sonuna kadar muhafaza edilir ve sonrasında sahipsiz hayvanları beslemek üzere yola çıkarılır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Dinameat’te her ayrıntı düşünüldü. Konya’dan da böyle bir markanın çıkabileceğini kanıtladık. Planlamamız da önce ulusal sonra da uluslararası bir marka olma yolunda yapıldı. Kaliteli malzeme kullanıldığında hamburgerin de sağlıklı olabileceğini kanıtlıyoruz.