Işın SUVARIKLI

Merkez Tic. ve Akü San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı

Merkez Tic. ve Akü San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Işın SUVARIKLI

Merkez Tic. ve Akü San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Işın SUVARIKLI

 Merkez Tic. ve Akü San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı

Işın SUVARIKLI

 

Metropol Konya Dergisi olarak kentimizin başarılı simalarına başarının sırrını sorduk.

Her biri kendi alanında başarı kazanmış, kendini kanıtlamış, kişilik olarak pek çok kimseye örnek olmuş olan bu başarılı simalar siz okurlarımız için kendi hayatlarında onlara başarı getiren en önemli prensiplerini paylaştılar

 

‘Ben mikro başarının, makro başarıyı da getireceğine inanırım. Herkes uzmanlaştığı alanda ve en iyiyi hedefleyerek çalışırsa, bu mutlaka başarı getirecektir’

 Konya’lı olan Işın Suvarıklı,  Konya Anadolu Lisesi mezunu. Üniversite tahsilini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede “Uluslararası Yönetim” dalında yüksek lisans yaptı. Işın Hanım, 1994 yılında aile işletmeleri olan Merkez Tic. ve Akü San. Ltd. Şti.de çalışma hayatıma başladı. Firma, 1965 yılından beri MUTLU AKÜ’lerinin Konya-Karaman-Aksaray bölgesi ana bayiliğini yapmaktadır. 50 yıla yaklaşan deneyim ve bu konuda uzmanlaşmış olması, firmaya üst üste Türkiye birincilikleri getirmektedir. Işın Hanıma bu başarıyı neye bağladığını sorduğumuzda; ‘bayi ağımızın bölgesine hakim ve köklü müesseselerden oluşması diyebilirim ve ayrıca MUTLU AKÜ gibi güçlü gibi bir markayı temsil ediyor olmayı da bizim gurur duyduğumuz ayrıcalıklarımız olarak vurgulayabilirim’ diyor.

Şirketlerinin kurucusu olan babası Mehmet Suvarıklı, birlikte çalıştıkları yaklaşık on yıl boyunca firma prensipleri çerçevesinde faaliyetlerini en iyi şekilde nasıl yürüteceğini kendisine öğretmiş, ayrıca kriz yönetiminde nasıl davranılacağı ve ticaretin etik kurallarına uyulması hususlarında deneyim sahibi olmasında da büyük rol oynamıştır.

‘Dayanışma ve yardımlaşmanın önemini bildiğim için ve birlikten güç doğar düşüncesiyle, Konya İş Kadınları Derneği’ndeki faaliyetlerimi de sürdürmekteyim’ diye devam eden Işın Suvarıklı, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiği 2011 yılından beri ‘arkadaşlarımla birlikte çok güzel ve yararlı etkinlikler gerçekleştirdik’ diyor. Son olarak Mayıs ayı başında KİKAD olarak gerçekleştirdikleri “Rekabette Adalet” paneli ile tüm Türkiye iş alemi ile bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını anlatıyor.

Ayrıca KTO Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği ile Konya iş dünyasını çeşitli platformlarda temsil etmekte olan Suvarıklı, yaşam biçimi olarak sporu baş tacı ettiği için Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü’ne uzun yıllardan beri üye olduğunu fakat yoğun iş temposu dolayısıyla zaman ayıramadığını dile getiriyor. Tenisi ihmal ettiğini itiraf eden Işın Hanım, spor salonunda düzenli plates ve diğer aktiviteler ile sporun yine de hayatında vazgeçilmez bir parça olduğunu söylüyor.

 

Işın Suvarıklı için başarı nedir ve hayatında kendisine başarı getiren 7 prensip nedir?

Işın Hanım sizce başarı nedir?

Ben mikro başarının, makro başarıyı da getireceğine inanırım. Herkes uzmanlaştığı alanda ve en iyiyi hedefleyerek çalışırsa, bu mutlaka başarı getirecektir. Elbette donanımlı olmak her birey için bir gereklilik. Genç nüfusumuz biliyorsunuz birçok ülkeyi kıskandıracak ölçüde ülkemiz için bir artı değer. Gençlerimizin eğitim hayatlarında ve mesleklerini sürdürürken, daima bilgilerini güncelleyecek yaşam biçimleri oluşturmalarını, doğru bilgiye ulaşmayı prensip edinmelerini ve gezip görerek deneyim kazanmalarını tavsiye ederim.

 

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

Ailenin önemini bilmek,

Dürüstlük,

Çalışkanlık,

Olayları analiz yoluyla değerlendirerek sonuca gitmek,

Önyargısız bir dünya görüşü,

Donanımlı ve biliyor olmak,

Paylaşımcı olmak.

 

Işın Suvarıklı’ya bize zaman ayırdığı işin teşekkür ediyoruz.

Add comment