Oğuzhan Küçükcengiz

KONYA’DA BİR ‘BEST MODEL’

KONYA’DA BİR ‘BEST MODEL’ Oğuzhan Küçükcengiz

KONYA’DA BİR ‘BEST MODEL’   Oğuzhan Küçükcengiz

 ‘…Modelliği bir meslek olarak değil, hayatımda bir basamak olarak kullanıyorum.’

 

KONYA’DA BİR ‘BEST MODEL’

 Oğuzhan Küçükcengiz

 

Oğuzhan Küçükcengiz, Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği 2. sınıf örencisi. Aslen Adanalı olan Oğuzhan, 2010 yılında Best Model Of The Turkey yarışmasında dereceye giren genç modellerimizden.

Oğuzhan’la yarışma süreci ve yarışma sonrasında hayatında ki değişiklikler üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi okurlarımızla paylaşmak istiyoruz.

Yarışmanın hayatında bir dönüm noktası olduğunu ve bu süreçte çok fazla şey öğrendiğini ifade eden modelimiz, yarışmaya spor salonundaki partnerinin baskısı ile katıldığını söylüyor. Başlangıçta yarışmayı çok da önemsemediğini, ancak kamplar esnasında organizasyonda ki ciddiyeti algılayabildiğini belirtiyor. Oğuzhan, bu tür organizasyonlara katılabilmenin sanılanın aksine ciddi disiplin gerektirdiğini, spor salonlarında oldukça ağar idmanlar yaptıklarını fakat işin bununla da kalmadığını aynı zamanda dengeli beslenmenin de oldukça önemli olduğunu dile getiriyor. Uyku düzenine de değinmeden geçemiyor Oğuzhan, ‘bu işin % 70’ini uyku düzeni oluşturuyor, kesinlikle geç saatlere kalınmamalı ve uyku saatiniz sapmamalı’ diyor.

Oğuzhan, bu süreçte yaşadığı sıkıntıları ve işin zorluğunu şöyle ifade ediyor: ‘Yarışma öncesi benim ‘olum’ diyeti diye adlandırdığım bir diyet uyguladım, 4 ay sürdü ki benim için gerçekten çok zordu. Bu süreçte dünyayla olan ilişiğinizi tamamen kesiyorsunuz, işiniz sadece spor ve beslenme oluyor. Artık arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz de sarpa sarmaya başlıyor. Ev spor, spor ev gibi bir döngü içerisine giriyorsunuz.’

İşin en güzel tarafının da tüm bu emeklerinin karşılığını almak olduğunu söyleyen Oğuzhan, yarı final için çağırıldığında gazetelerde boy boy resimlerinin yanı sıra, kendisi hakkında bilgilerin yer almasının müthiş bir duygu olduğunu dile getiriyor. Telefonlarının hiç susmadığını, bir yandan sevinirken diğer yandan da yarışmadan elenme korkusu yaşadığını da itiraf etmeden geçemiyor.

 

Final öncesi 4 günlük bir kamp sürecine tabi tutulduğu belirten tescilli modelimiz,  kamp süresince yürüyüş duruş, bakış gibi eğitimlerden geçtiğini ve yarışma görselliği adına koreografi çalıştığını anlatıyor. Yarışmanın hayatında birçok değişikliklere yol açtığını ve ciddi anlamda faydasını gördüğünü söyleyen Best Model’imiz: ‘Öncelikle oldukça geniş bir cevre ediniyorsunuz ve tabi ki modellik anlamında daha emin ve profesyonel anlamda çalışmaya başlıyorsunuz’ diyor.

 

Damat, Tween, Ramsey. Calvin Klain ve bunlar gibi birçok unlu markayla işe başladığını hala da sürdürür konumda olduğunu söyleyen Oğuzhan: ‘ modelliği bir meslek olarak değil, hayatımda bir basamak olarak kullanıyorum’ diyor.

Genç modelimize hayatı boyunca attığı ve atacağı tüm adımlarında başarılar diliyoruz ve bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz.

Add comment