Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

Antalya Serik Belediye Başkanı

Antalya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

Antalya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

HiZMET BiZiM iŞiMiZ…

SERİK’İN 70 YILLIK TAPU  SORUNUNU ÇÖZDÜK

2014 Yılında belediye başkanı olduktan sonra ilk iş olarak 70 yıldır çözülemeyen tapu meselesini çözmeye koyulduk.Tapu meselesini tapu genel müdürlüğünde çözebileceğimizi düşünerek ilçe başkanımız Hasan Kozan ile birlikte tapu genel müdürlüğünü ziyaret ettik.Baktık ki tapu meselesini tapu genel müdürlüğünde çözmek mümkün değil. Araştırmalarımız neticesinde Orman Bakanlığı ve Maliye bakanlığı ile davalık olduğumuz ortaya çıktı. Her şeyden önce onlarla bir uzlaşma zemini oluşturmamız gerektiğini düşündük bu sorunun çözümü için bir yol haritası çizerek yola koyulduk.

Orman Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Maliye Milli Emlaklar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa uzman bir ekip oluşturduk ve çalışmaya koyulduk.Yaklaşık 2 yıl uğraşarak onlarla birlikte alt zemin uzlaşmasını sağladık. Nihayet çabalarımız sonuç verdi ve davalı taraflar temyizden feragat ettiler,böylece tapu meselesinde en büyük adımı atmış olduk.

Daha sonra mahkemede yargı ile işlerimizi takip etmeye başladık.Yargı da sağ olsun kısa sürede karar verdi.Olay Yargıtay’a intikal etti.Hızlı bir yargı süreci yaşadıktan sonra tapu meselesinin sonuna geldik.Şu anda hamt olsun yaklaşık 26 Bin kişiyi ilgilendiren tapu meselesini çözmüş olduk.

İlk dosya 98/1 dosyasıydı, bu dosyanın tüm süreçleri tamamlandı. Allah’ın izini ile tapular Eylül ayındasahiplerine teslim edilecek.Hedefimiz 70 yıldır çileye dönüşmüş bu meseleyieylül ayı gibi büyük bir şölen ile vatandaşlarımıza tapularını vermek.

Bu arada tapu meselesinin hızlı çözülmesi için yaklaşık on beş belediye personelimiz sürekli yargıda yardımcı elemanlar olarak çalıştılar. Mahkemenin bütün fotokopi yazışma işlerini takip ettik ve yardımcı olduk.Evrakların çoğaltılması konusunda 2 milyona yakın fotokopi çektik,5 tona yakın kâğıt kullandık.Arkadaşlarımız da gerektiği zaman gece gündüz çalışarak mahkemeye yardımcı oldular.Belediye elini taşın altına koydu.

Kendi işlerimiz gibi ilgilendik kamu yararına olarak düşündük.Çünkü bir ilçenin kalbi tapusudur.İmar yapılamıyordu.18 uygulaması yapılamıyordu.Bundan dolayı da Serik kocaman bir köy olmuştu.Şimdi bu tapu meselesinin çözülmesiyle Serik şehirleşmeye başladı.Yapılacak imarlada daha derli toplu bir ilçe haline gelmeye devam edecek.

İlçemizin cumhuriyet tarihi ile yaşıt olan mülkiyet sorunun çözümü için uğraşırken, aynı zaman da bir başka sorunumuz olan 22A sorununu da Tapu genel müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde çözmüş olduk.

Tapu sorununun çözümünde adil bir karar vererek işi sonuçlandırma iradesi gösteren hakimlerimize, Ankara ‘da ve Serik’te işi tekemmül ettiren tüm adliye mensuplarına, yakın ilgi ve takiplerini gördüğümüz Orman ve Su İşleri eski BakanıSayın Veysel Eroğlu’na ve Dışişleri bakanımız Sayın MevlütÇavuşoğluna, Mal Müdürlüğü’ne, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne, Antalya Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanımız İbrahim Ethem Taş ve Ak Parti Merkez, il ve ilçe teşkilatlarımıza, her türlü çalışmamamızda işlerimizi kolaylaştıran Büyük Şehir Belediye Başkanımız, Sayın Menderes TÜREL’e bu yolda Ankara’da çalışan tüm ilgili bürokratlara ve bu aşamadan sonra tapu işlemlerinin takipçisi olacak Serik Kaymakamlığı’na, Serik Tapu Müdürlüğü’ne ve personellerine teşekkürü bir borç bilirim. Serikli bu hizmetleri yapanlara minnettardır. Teşekkür ediyorum.