Murat İÇİL

Koyuncu Otomotiv Otomobil Satış Müdürü

Koyuncu Otomotiv Otomobil Satış Müdürü Murat İÇİL

Koyuncu Otomotiv Otomobil Satış Müdürü Murat İÇİL

İlk Önceliğimiz
Müşteri Memnuniyeti…

Konya’nın tercih edilen otomotiv firmalarından olan Koyuncu Otomotiv’in başarılı Satış Müdürü Murat İçil ile sektör ve firma hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Bu röportajımız esnasında; işlerine aşkla sarılan, güler yüzlü personeliyle Konya’da ilklerin ve yeniliklerin firması olarak bildiğimiz Koyuncu Otomotiv için başarının tesadüf olmadığını görmüş olduk.

 

Okuyucularımız için biraz kendinizden bahseder misiniz?
1981 Konya doğumluyum, İşletme fakültesi mezunuyum. Otomotiv Sektörüne ilk olarak 2012 yılında Opel markasıyla adım attım. 3 yıllık görevimden sonra 2015 Şubat ayında Koyuncu FIAT ailesinde satış danışmanı olarak işe başladım. Daha sonra sırasıyla Satış Şefi ve en sonda şu an bulunduğum görev olan Satış Müdürü olarak görevime devam etmekteyim. Bir çocuk sahibiyim..
Koyuncu Fiat hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?
Öncelikle Koyuncu Grup hakkında genel bilgi vermek istiyorum.

Temelleri 1966 yılında Refik Koyuncu tarafından atılan Koyuncu Grup ; Otomotiv, akaryakıt, Taşıt muayene, Enerji ve Tuz üretimi alanlarında 700’den fazla çalışanı ve 500 Milyon TL’nin üzerindeki faaliyet giderleri ile varlığını başarı ile sürdürmektedir.

Koyuncu Grup bünyesinde faaliyet gösteren Koyuncu Otomotiv de; 2002 yılından beri Fiat markasının Konya’da satış, servis, yedek parça hizmetlerini, Karaman’da ise satış ve servis hizmetlerini 130 kişilik personeliyle sunmaktadır. Ayrıca ikinci el araç satış ve araç kiralama hizmetlerini de bünyesinde bulundurmaktadır.

Otomotiv sektöründe Koyuncu Fiat bayiliğimiz 2017 Türkiye satış verilerine göre, toplam satışlarda Türkiye 8.si; perakende Egea satışında Türkiye 2.si; Konya’da ise marka 1.si olarak başarılarına devam etmektedir.

Markanızın satış sonrası hizmetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
Otomotiv satış sonrası hizmetlerinde yenilikçi ve kaliteli hizmet anlayışı ile ülkemizde model, bölgemizde lider bayi olarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak en önemli ilkelerimizden.

Sektörünüzde müşteri memnuniyetini nasıl sağlıyorsunuz?
Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki FAALİYET GÖSTERDİĞİMİZ TÜM ALANLARDA tutkulu ekiplerimizle, tüm paydaşlarımıza değer katarak büyümek bizim yegâne amacımızdır. Bu ortak amaca gitmenin de müşteri memnuniyetiyle gerçekleşeceğini çok iyi biliyoruz.

Aslında olaya daha geniş perspektiften bakmak gerekiyor. Tüm sektörlere bakarsak artık her üründen piyasaya oldukça geniş bir yelpaze sunuluyor. İşte tam bu noktada müşteriye farkındalık yaratmanın yolu müşteri memnuniyetinden geçiyor.

Biz burada müşterilerimizle aile gibiyiz. Çok sıcak bir ortamımız var. Karşılamadaki arkadaşımızın güler yüzünden, satış danışmanının aracı anlatmasına, teslimatçının aracı teslim etmesine kadar müşterilerimize müthiş bir deneyim yaşatıyoruz.

Bayisi olduğumuz FIAT markası da aracı satın alan müşteriler için ayrı bir anket, satın almayanlar için de ayrı bir anket yaparak sonuçları sürekli bizimle paylaşır. Bu sonuçlar, bizim müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdiğimizin de referansıdır.

Otomotiv sektöründe satış-pazarlama konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?
Bahsettiğim gibi sektörde en dikkat ettiğimiz ve önem verdiğimiz şey müşteri memnuniyetidir. Bizim olmazsa olmazımız budur. Bunu tesis etmek için de yetkin, etkin ve eğitimli personel ile çalışırız. Bu bağlamda personellerimizin eğitimlerine, bilgi birikimlerine ve aidiyet duygularına katkı sağlayacak brifing ve çeşitli seminerler düzenleriz.

Koyuncu Fiat olarak 2018 hedeflerinize ulaştınız mı?2019 yılından beklentileriniz neler?
2018 yılı hedeflerimize son yaşanan piyasalardaki tüm olumsuz şartlara rağmen tüm çalışanlarımızın gösterdiği gayret ve sonuç odaklılık ile rahatlıkla ulaştığımızı söyleyebilirim.

2019 yılı için de sektörde yaşanabilecek tüm olumlu ve olumsuz durumları göz önünde bulundurarak bir bütçe planlaması ve hedef noktaları oluşturduk. Önceki yılların verdiği tecrübeye dayanarak personellerimizden aldığımız destek ile de 2019 hedeflerimize rahatlıkla ulaşabileceğimizi biliyoruz.

Türkiye ve Konya’da otomotiv sektörünü değerlendirecek olursak neler söylersiniz?
Son yıllarda bildiğiniz üzere piyasalarda ve özellikle döviz tarafında yaşanan oynaklık otomotiv sektörünü de derinden etkiledi. Ama hükümetin son çeyrekte sektörü canlandırmak adına aldığı ÖTV ve KDV indirimi piyasaya müthiş bir canlılık getirmiştir. Şu anda yoğun talepten dolayı araç teminini siparişle sağlamaktayız.

Konya’da ise röportajın başında bahsettiğim gibi tüm otomotiv markaları arasında en çok satan marka olarak 2011 yılından beri liderliğimizi devam ettirmekteyiz. Bu vesile ile buradan tüm Konya’lı hemşerilerimize sizin vasıtanızla bize göstermiş oldukları ilgiden dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

İş dışında bir gününüzü nasıl geçiriyorsunuz? Hobilerinizden bahseder misiniz?
Kendimi çok sosyal biri olarak tanımlayabilirim. İş hayatı dışındaki günlerim genelde çeşitli spor aktiviteleri ve ülkemizdeki ekonomik havadisleri takip etmekle geçer. Vizyondaki sinema filmlerini yakından takip eder ve elimden geldiğince kaçırmamaya çalışırım.

Son olarak neler eklemek istersiniz?
Son olarak tüm bu söylediklerimin odağında, müşterilerimize mükemmel bir satın alma süreci ve müşteri memnuniyeti için, yılsonuna kadar sürecek olan ÖTV indiriminden faydalanarak çok uygun fiyatlara sıfır araç almak için showroomumuza davet etmek isterim.