CİHAN ORHAN

Müzik Öğretmeni, Müzisyen, Biraz da Şair Ruh...

CİHAN ORHAN Müzik Öğretmeni, Müzisyen, Biraz da Şair Ruh…

CİHAN ORHAN  Müzik Öğretmeni, Müzisyen, Biraz da Şair Ruh…

CİHAN ORHAN

Müzik Öğretmeni, Müzisyen, Biraz da Şair Ruh…

 

Yaklaşık sekiz yıldır Konya’da bulunan Cihan Orhan, kentin genç sanatçılarından. 1986 yılında Mersin’de doğan Cihan, müziği dinlemeyi ve yapmayı sahnede öğrendiğini amatör olduğu günlerde bile sahnede müzik yapabilme şansını yakaladığını söylüyor. Bu durumun müzikal gelişimine önemli katkılar sağladığını ve sahnede büyüyen müzik aşkı sayesinde kendini Müzik Eğitim Fakültesinde bulmuş. Müzik öğretmeni ünvanını alan sanatçı şuanda kendi alanında yüksek lisansına yapıyor. Müziğin yanı sıra beste yapan ve şiir de yazan genç sanatçının elinde kendine ait pek çok eseri var.

‘Bana göre müziği sahnede icra edebilmek çok farklı bir boyut ve büyük bir şans. Herkes sahne müzisyeni olamaz, yeteneğiniz ve şansınız olmalı. Özellikle de size inanan ve sizi kabullenmiş insanlar olmalı, gerek dinleyici gerekse de işletmeci veya yapımcı olarak… Ben Konya’da müzik yaptığım süreçte bu şansa eriştim ve müziğimi oldukça fazla insana sunma şansım oldu. Bu benim için büyük bir mutluluk’ diyor Cihan ve eklemeden de geçemiyor: ‘Bence müziğin en büyük getirisi beni anlayabilen ve bana yüreğini açmış insanlar kazandırmış olması.’

 

Çocukluğundan beri müzikle iç içe olan sanatçı on yıldır sahnede müzik yaptığını ve pek çok mekânda sahne alma fırsatı bulduğunu söylüyor. Müzik üzerine yapılan yarışmaları pek sevmemesine rağmen kendisi de bir tanesinde şansımı denemiş. Gerçekleştirilen performansların internet üzerinden izlenebilip oylandığı bir yarışmada, 10 gün içinde 25 000 izlenme ile sıralamada birinci olmuş,  fakat normal oylamada 4. Olduğunu görünce yarışmanın devamına ekip olarak katılmamışlar. ‘Hileli oylar vardı ve bu durum ortaya çıkmıştı’ diyor Cihan. Bu nedenle sahne arkadaşları ile birlikte bu olayı protesto ettiklerini dile getiriyor. Yaşanan olumsuzlukları anlatırken kazanımlarını da es geçemiyor Cihan ve şöyle devam ediyor: ‘Çok güzel insanlar tanıdık bu süreçte. İnternet üzerinden yapılan oylamalarda, hiç tanımadığım insanlar kişisel sayfamdan da ulaşarak desteklerini belirttiler, pek çoğuyla dost gibi yakın olduk. Bana göre yarışmadan aldığım ödül bu…’  Genç sanatçı bu yarışmanın hayatı boyunca tebessümle anacağı güzel bir deneyim olduğunu ifade ediyor.

Müzik öğretmenliğini, mesleğini sevdiğini ve ifa etmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Cihan, akademisyen ya da memur olarak ‘bu mesleğe devam etmeyi daima istiyorum’ diyor.

Bizde Metropol Konya Dergisi olarak genç arkadaşımıza hayat boyu başarılar diliyoruz.

Add comment