METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

TBT Turkish Business Team Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan ARSLAN

TBT Turkish Business Team Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan ARSLAN

 Turkish Business Team ile işlerinizi kolaylaştırın…
Bir araya gelmenin bir başlangıç olmasının bilincinde, beraber çalışabilen güvenilir ve samimi insanları bünyesine katan, üyelerini bir dünya markası haline getirme hedefinden asla vazgeçmeyen en etkili Business Networking organizasyonu olan Turkish Business Team’ı kurucusu Ramazan Arslan ile konuştuk.

TBT hakkında merak ettiklerimizi cevaplayan Arslan, Turkish Business Team’ı gerek üyeleri gerek kuruluşu ile dünya markası haline getirmek için çalışmalarının var gücüyle devam ettiğini dile getirdi.

 “Öğrenmeyi bıraktığınızda, ölmeye başlarsınız!” mottosuyla hareket eden kuruluş üyelerine kişisel eğitim hizmetlerinin yanı sıra iş geliştirme eğitimleri de vererek iş hayatına ve kişisel becerilerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Ramazan Bey okuyucularımız için öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Ramazan Arslan, Konya Hadim’liyim. Uzun yıllar Cihanbeyli’de tarım makineleri imal eden Arslan Makina isimli bir iş yerimiz vardı, ancak aile kararı ile 2007’de Konya Merkeze taşındık. Aile şirketleri olarak; ARS Park, BRS Plastik ve CRS Metal isimli 3 anonim şirketimizin olduğunu söyleyebilirim. Sonrasında her aile şirketinin genelde başına gelen kronik ayrılma hastalığı sorununu bizde yaşadık. Firmalarımızdan BRS Plastiği kendi bünyeme alarak aile şirketinden ayrıldım.

Hayata farklı bakan bir insan olmanın yanında, hızlı kararlar alıp hızlı adımlar atan bir kişiyim. Bu ayrılık sürecinden sonra yeni iş yerleri kurmaya yeni yatırımlar yapmaya devam ettim. İkinci şirket olarak Ümit Dış Ticaret firmasını kurduk. Ülkemizde son üç dört yılda yaşanan iç piyasalardaki daralmayı öngördüğümüz için böyle bir girişim içerisinde bulunup ihracatta yaşanabilecek sorunları önceden sezip tedbirimizi alarak şirketimizi faaliyete geçirdik. Mevcut firmalarımız ile geçen sene %98 oranında ihracat yaparak başarılı bir yıl geçirdik. 30 ülkeye ihracat yapan bir firma haline geldik. Genelde ihracat yaptığımız ülkeler; İngiltere, İtalya, Malta ve Amerika gibi Avrupa ve Batı ülkeleridir.

İhracat yaptığımız ülkelerin bizden talepleri, istekleri bizlerin gelişimine katkı sağlarken, ürün çeşitliliğimizde de artışa vesile oldu. Gelen talepler doğrultusunda kendimizi, fabrikamızı, üretimimizi  şekillendirmiş olduk. Ümit Dış Ticaret ile ihracat üzerine çalışırken farkına vardığımız eksiklerimizi tamamlaya çalıştık. Bunun için öncelikle kalıp atölyesi açtık. Çelik rotasyon kalıplarını dünya standartlarında üreten Türkiye’deki tek firmayız. Dünyada da bu konuda sayılı firmalardan olmayı başardık. Kalıp ihracatı ile ihracatımız daha da artmış oldu. Sonrasında CNC makinelerimizle kalıphanelerimizi biraz daha büyüttük.

Doğanın bizlere sunmuş olduğu imkanları değerlendirmek adına yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması zorunluluğunu ön görüp gelecek yıllara yatırım olması amaçlı güneş paneli işine girerek, Ram Solar adında bir firma kurduk.  Bu sayede geleceğin teknolojisine adım atmak istedik. Bu konuda şimdilik çok iddialı değiliz ama hedeflerimiz doğrultusunda bir girişimde bulunmuş olduk bu konuda yeni yatırımlar planlıyoruz. Hedefimiz; önümüzdeki süreçte önce Türkiye’de sonra dünyada tanınan bir teknoloji firması olmak. İleriki dönemlerde ev ve sokak aydınlatmalarının bu paneller ile zorunlu hale dönüşebileceğini düşündüğümüzden ve bu teknolojinin doğaya hiçbir zararı olmaması yatırımımızı hızlandırmış oldu. Bu konuda ki Ar-Ge çalışmalarımız devam etmekte.

TBT nedir? TBT- Turkish Business Team’ın kuruluş sürecinden bahseder misiniz?

TBT bir dernek ya da bir vakıf değildir! TBT özel bir şirkettir. TBT, Turkish Business Team adında tüzel bir kuruluştur ve aynı zamanda TBT geçmiş zamanlardaki güvene ve referansa dayalı ticaretin kısaltmasıdır. Günümüz teknolojinin gelişmesi ve nüfusun artmasıyla insanlar iş yapmak istedikleri kişileri sosyal medyadan veya sanal dünyadan araştırıyor. Biz ise insanları bir araya getirerek tanışmalarına vesile olup sistemli ve düzenli olarak ticaretlerini takip etmelerini, geliştirmelerini sağlamış oluyoruz. Bunun yanı sıra planlı toplantılarla sağladığımız eğitimlerle onlara destek olup para ve dost kazanmalarını sağlamayı amaçlayan bir şirketiz.

Turkish Business Team’ın kuruluş sürecini de aynı fikirde olduğum sekiz on arkadaşımla bir araya gelerek hiçbir siyasi bağlantısı olmayan, hiçbir dini gruba bağlı olmayan, siyasetin, sporun, dini konuşmaların yasak olduğu, sadece ticaretin ve ticari eğitimin konuşulduğu bir platform oluşturmak istedik. Araştırmalarımız sonucunda yabancı firmalarının Türkiye’de bu tarz hizmetleri olduğunu öğrendik.  Bizler de bu sistemin milli bir sistem olmasını istediğimiz için faaliyet veren firmaların franchising’i olmak istemedik. Firma bilgilerini yabancı kaynaklı şirketlerle paylaşmak istemememizin yanı sıra bu kuruluşun bizi yansıtan bize özgü olmasını istedik. Bu süreçte ilk olarak bazı arkadaşlarla çay toplantıları gerçekleştirerek kuruluş sürecimize başlatmış olduk. Sonrasında kurumsallaşma düşüncemiz ve devlete katkımızın olması için faturalandırma sistemine geçmemiz gerektiği için şirketimizi kurduk.

Kuruluş amacınız neydi ve bu amaçlara ulaşabildiniz mi?

Kuruluş amacımız insanların ticaretten para kazanmaları ve para kazanmalarını sağlayacak bir ortam oluşturmaktı. Üyelerimize para kazanmalarının yanı sıra işlerinin kolaylaşmasına da olanak sağlıyoruz. Örneğin bir kişiye veya firmaya ulaşmak isteyen yahut ticaret yapmak isteyen üyemiz grup içi kanalları kullanarak isteğine daha çabuk ulaşıyor.

Biz aslında 40 kişilik bir grup değil 40 ailenin dahil olduğu samimi, güvenilir kocaman aileler oluşturma niyetindeyiz. Yurt dışında bunun örneklerini görüyoruz, iş dünyası gruplarda, kulüplerde  bu güven ve samimiyetle 40 yıldır dostlukla ortak şirketler kurarak işlerini geliştiriyor ve akrabalık bağları kuruyorlar.

TBT’nın üyelerine sağlamış olduğu avantajlar nelerdir?

İlk olarak grubumuz güvenebileceğiniz,tanımadığınız minimum 40 iş insanı ile tanışmanıza vesile oluyor. Üyelerimiz grup içindeki indirimlerden faydalandığı için ihtiyaçlarını kuruluşumuz üyeleri içinde daha uyguna karşılayabilmektedir. Faaliyet yapabileceği, sosyalleşebileceği bir çevre sunmanın yanı sıra üyelerimize sunmuş olduğumuz en önemli avantaj para kazanmalarının kolaylaşmasıdır.

Her isteyen kişi TBT’ ye üye olabilir mi?Üye olmanın şartları neler?

Her isteyen TBT’ye üye olamaz! Öncelikle bir firmanın sahibi ya da yönetim kurulu üyesi olması gerekmektedir. Ulusal şirketlerin Konya Bölge Temsilcileri de üye olabilmektedir. Kişi öncelikle bize başvurur ve başvurusu incelenir. Sağlam ve güvenilir bir firma ise başvurusu onaylanarak ailemize katılabilir. Üyeliğin devamında ise toplantılara düzenli olarak katılma şartı aranmaktadır. Eğitimlerimizin önemli olduğunu düşünmekteyiz ve bu yüzden toplantılara üst üste 3 kez kendi veya vekili katılmayan üyemizin üyeliği iptal edilmektedir. Üyelerimizin grupta din, siyaset veya spor üzerine konuşması yasak olup bunu kendilerine en başta belirtmekteyiz.

TBT üye iş geliştirme toplantıları hangi aralıklarla gerçekleşmektedir. Bu toplantılarda ele alınan konulardan biraz olsun bahseder misiniz?

Toplantılarımız haftada 1 olmak üzere Konya’daki 5 yıldızlı otellerimizden birinde gerçekleşmektedir. 3 hafta sabah bir hafta akşam yemekli olacak şekilde düzenlenmektedir. Lakin grup üyelerimizden farklı bir talep geldiyse bunu değiştirebilmekteyiz.

Toplantımız ilk olarak herkesin kendini ve firmasını kendilerine verilen 1 dakikalık süre boyunca grup üyelerine tanıtmasıyla başlar. Sonrasında gündemle alakalı ya da ticari konularda bizi bilgilendiren, konusunda uzman arkadaşlarımızı ve ya konuğumuzu dinleyerek toplantılarımız devam etmektedir. Bunun yani sıra mali müşavir arkadaşlarımız mali yönetmelikler konusunda bizleri bilgilendirirken, avukat arkadaşlarımız değişen yasa ve kanun konusunda bilgi paylaşımlarında bulunurlar.

Üyelerimizin hafta içerisinde kendi aralarında en az iki kişiyi ziyaret etmesi gerekmektedir. Bu ziyaretler ve birbirlerine yapmış oldukları iş yönlendirmeleri toplantıda ele aldığımız bazı konulardandır. Grubumuzun ayrıca kişisel gelişim danışmanı mevcuttur. Danışmanımız haftalık toplantılarımızda vücut dilinden ticari yönlendirmelere kadar her konuda eğitim vermektedir. Kimi zaman üyelerimize danışmanımız önderliğinde konu anlatması istenmekte olup böylelikle üyelerimizin sunum sunma yetkisini ve grup önünde kendini ifade yetkisini arttırmayı hedeflemekteyiz.

İş geliştirme toplantılarına sadece üyeleriniz mi katılmakta yoksa misafir getirebilirler mi?

İş geliştirme toplantılarımıza sabit olarak her hafta katılacak olan kişiler üyelerimizdir. Üyelerimizin haftalık toplamda 5 misafir getirme hakları vardır ve her hafta aynı misafirler katılamaz. Fakat öncesinde genel sekreter arkadaşımızı arayarak bilgisini vermeleri gerekmektedir. Misafirlerimiz geldikleri zaman ortamı görür ve yer almak aramıza katılmak isterlerse üyemiz olabilirler.

Covid 19 salgını nedeniyle iş geliştirme toplantılarınızda iptaller oldu mu? Bu süreçte iletişimi nasıl gerçekleştirdiniz?

Covid 19 salgını Dünya’yı ve Türkiye’yi çok ciddi etkileyen sosyalleşmeyi önemli ölçüde engelleyen, bir an önce düzelmesini, hayatın normale dönmesini beklediğimiz bir süreç.  Bu dönem bizleri derinden sarsan bir olay olarak akıllarda kalacak.

İş geliştirme toplantılarımızın birebir yapılması gerektiği için Covid 19 salgını süresince toplantılarımıza ara verdik. Çünkü üyelerimizin sağlığı bizler için önemli ve sağlık konusunda sıkıntı çekmelerini istemiyoruz. Sosyal mesafemizi koruyarak daha güvenli bir şekilde bire birde görüşmelerimize zaman zaman devam etmekteyiz.

Turkish Business Team’in için gelecek planlarınız neler? 

Turkish Business Team için gelecek planlarımız elbette mevcut. Büyük ve heyecan verici planlar olduğunu söyleyebilirim. Turkish Business Team’i gelecekte bir kulüp olarak düşünüyoruz. İleriki dönemlerde sadece Konya’da değil önce tüm Türkiye’de sonrasında tüm Dünya’da bir kulüp gibi ya da iş adamları topluluğu gibi bir yapıya sahip olmasını istiyoruz. Amacımız tüm dünya ile bağlantıyı sağlamak, tüm dünya ile ticaret yapmaktır.

Ayrıca Türkiye’deki gruplar ile Dünya’daki grupları tanıştırıp toplu organizasyonlar yapmak planlarımız arasında diyebiliriz. Kuracak olduğumuz internet sitesinde üyelerimiz kullanıcı adı ve şifreleri ile siteye girerek tüm Türkiye’deki üyelerimize ulaşıp ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir site yapmak düşüncelerimiz arasında.

Tüm Dünya’da milyonlarca üyesi olan bir kuruluş haline gelmek tek hayalimiz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Şahsım olarak söylemem gerekir ki TBT’yi kurarken para kazancı gibi bir beklentim olmadı. Elbette her şeyin bir getirisi olduğu gibi bu kuruluşun da getirileri var. Maddi değil manevi beklentiler oluşturdu. TBT sayesinde dostlar kazandım ve birçok güvenilir kişi ile tanıştım. Arkadaşlarımın desteği ile inşallah dünyaya açılıp ülkemize katkı sağlamaya devam etmek istiyoruz. Şirketi ben kurmuş olabilirim ama sahibi tek ben değilim. Üyelerimiz ile beraber kararlar alıp beraber yönetiyoruz diyebiliriz.

 

 

 

Add comment