METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

3KA Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Oğuzhan ŞAHİN

3KA Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Oğuzhan ŞAHİN

Teknolojide 3KA Farkı…

‘‘Kalitemizle memnuniyetin ötesinde, müşterilerimizin güvenini kazanmaktayız…’’

Babalarından öğrendikleri güven ve dürüstlük ilkelerini yaşam tarzı olarak benimsemiş olan 3KA Grup emin ve sağlam adımlarla yoluna devam etmektedir. Başarılarının sırrının %100 müşteri memnuniyeti olduğunu dile getiren 3KA Grup kurucularından Tahsin Oğuzhan Şahin ile teknoloji üzerine konuştuk.  Oğuzhan Bey sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de hatta dünyada 3KA Grup’ un büyüme hedefleri doğrultusunda sağlam adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Öncelikle okuyucularımız için kendinizden bahsedebilir misiniz?

1981 yılında Konya’ da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise hayatımı Konya’da tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini halen okumaktayım. Küçük yaşlarımda babamın siyaset hayatı başta olmak üzere ticari hayatına özenle çalışması akranlarıma nazaran şahsımda çok daha farklı bir enerji oluşturmaktaydı. Şu anda halen bilinen eski Toptancılar Çarşısında, çocukluğum dönemi ilk ticari başlangıcımdı. Bununla beraber şehrimizde “Eski Garaj” tabiriyle bilinen Karatay Belediye’sinin şuan hizmet vermekte olduğu noktada birde süpermarketimiz vardı. Ticari ruhumun da geliştiği dönemlerdi tabi o zamanlar. Hipermarketler, süpermarketler şehrimizde yeni yeni halkla buluşuyordu. Aile şirketimiz de yeni gelişmekte olan bu market zincirlerinin halkalarından bir tanesi olmayı başarmıştı. Perakende sektöründe de faaliyetimizle birlikte toptan gıda sektöründe ivme kazanmıştık. Tabi 2001 krizinin çoğu sektörü etkilemesiyle beraber bizim şirketimizde de büyük bir kriz yaşanmıştı. Bizde 3 kardeş bir araya gelerek, değerli büyüğümüz babamızın duaları ve destekleriyle tam bu dönüm noktasında aile şirketimizin seyrini değiştirerek günümüzde hızla gelişen ve büyüyen teknoloji alanına “bilişim elektronik, bilgi teknolojileri, bilgisayar sektörleri başta olmak üzere bu sektöre 3KA A.Ş.’ yi kurarak  (ÜÇ KARDEŞ) girmiş bulunduk. Aile şirketimiz 2. kuşak yeni yönetim, genç, dinamik kadro ve babamızın tecrübeleriyle bu günlere gelmemizi Allah nasip etti. 17 MAYIS 2020’ DE 18. Yılımızı yeni ürünler ve uluslararası pazarda yerimizi almak adına yeni girişimlerimizle bu günlere gelmemize vesile olan değerli müşterilerimiz ve büyüklerimizin duasıyla gelişerek sağlam adımlarla var olmanın gururunu yaşayarak kutlamanın sevincinde olacağız İnşallah.

3KA Grup olarak sunmuş olduğunuz hizmetler hakkında bizlerle neler paylaşabilirsiniz?

3KA Grup olarak birbirinden farklı sektörlerde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu sektörlerimizi de 3KA Grup şirketi altında farklı şirketlere ayırmakla kurumsallaşma sürecimizi başlatmış bulunmaktayız. 3KA elektronik, bilişim, güvenlik, bilgi teknolojileri, bina otomasyon ve yapı teknolojileri alanında başarılarını sürdürerek, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleriyle istikrarlı bir şekilde hedefleri doğrultusunda ilerlemenin haklı gururunu yaşamaktadır. Ayrıca savunma sanayi, robot teknolojileri, zırhlı balistik sistemler ve ürünler konusunda da faaliyette bulunmaktadır. Diğer faaliyet alanlarımızdan bir tanesi de gıda sektörüdür. Bu alanda kurum ve kuruluşların yemekhane, catering, kantin ve kafeterya işletmelerinde 30 yılı aşkın bir tecrübeyle devam etmekteyiz. Faaliyet alanlarımızdan bir diğeri de gayrimenkul yatırım danışmanlığı, emlak ve inşaat sektörüdür.

Türkiye’de güvenlik sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?  Ülkemizde toplumumuz bu konuda yeterli bilince sahip mi?

Ülkemizde ve dünyada güvenlik sektörünü tek başına ele almamız mümkün olmadığı gibi teknoloji dünyasının elektronik ve mekanik donanımlarla da bütünleşmesi sebebiyle geniş bir kategori de değerlendirmemiz daha isabetli olacaktır. Globalleşen dünyada teknoloji ve yan kolları gerek nüfus artışı gerekse coğrafi dağılımı baz aldığımızdan büyümekte ve gelişmekte olan süreçte pozitif olguları yanında negatif olgularında baş göstermesiyle güvenlik teknolojileri sektörü hızla büyümektedir. Elektronik bilişim bilgi teknolojileri yazılım sanayi mekanik sistemleri de içine alarak mekatronik teknolojilerinin pazarının doğmasına sebep olmuştur. Bununla beraber yapay zekâ ve robotik kodlama unsurları da teknoloji dünyasında akıl almaz bir halde genişlemesine, yeni yetişmekte olan genç kuşakların geçmişe nazaran daha avantajlı gelişmelerine vesile olmuştur. Devletimizin de özenle üzerinde durduğu teknolojik gelişmeler, savunma sanayi ve güvenlik bilişim bilgi teknolojileri başta olmak üzere ülkemizde deha mucitlerin ortaya çıkmasına ve Ar-Ge destekleriyle tüketen değil üreten bir neslin infakına katkı sağlamıştır. Bugün TEKNOFEST organizasyonuyla ülkemizin başarısı dünya kamuoyu’nda takdirini toplamıştır.

Artık gerçekten eski Türkiye yok. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkemizin büyük adımlarla “Teknoloji Devi “ ülkeler arasında anılmasına katkı sağlayan tüm emeği geçenlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Devletimizin bilim, savunma sanayi ve teknoloji alanında yapmış olduğu başarılardan örnek alarak bizlerde 3KA grup altında gelişmekte olan ve kendini sektörel anlamda daimi yenileyen teknoloji dünyasında yerimizi her daimi korumaya özenle dikkat etmekteyiz. 3KA grup olarak Ar-Ge yatırımlarımız başta olmak üzere insana dayalı genç nesillerinde aktif, dinamik, bilgi tecrübesiyle yeni kadroların yetişmesine itinayla çaba sarf edişimiz tüm enerjimizle sürecektir. Bilim ve sanayi teknolojisinin içinde bulundurduğu bu büyük geniş yelpazeye sahip sektörlerde hizmet vermenin mutluluğunu işimizi severek aşkla yaptığımızı da söylemeden geçemeyeceğim. Yetişmekte olan genç beyinlere seslenmek istiyorum; mühendislik fakülteleri başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarında okuyan kardeşlerime tavsiyem hangi alanlarda okuyorsalar başarılı olmak istiyorsalar muhakkak uygulamalı bir eğitim müfredatından faydalanabilecekleri şekilde kendilerine imkânlar oluşturmalıdırlar. Gerek fabrikalar, yazılım şirketleri gerekse bizim gibi teknolojiye hitap eden Ar-Ge yatırımları olan tüm şirketler kapılarını sonsuz bir şekilde açmış bulunmaktadır. Şu an ülkemizde ilgili ve yetkili oda, dernek, vakıf, STK’lar bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadırlar. Yetkili merci ve üniversitelerle teknoloji ve sanayi alanında faaliyette olan kurum kuruluşlarla da gerekli anlaşmalar yapılmış olup ve imkânlar sunulmaktadır. Üretmeliyiz ve daha çok çalışmalıyız.

Ülkemizde toplumumuz hızla gelişmekte olan teknolojiye daha çok ev elektroniği ve asıl amacı haberleşme aracı olarak gördüğümüz akıllı cep telefon ve tabletlerle ilgilendiği istatistikler sonucu da maalesef gözden kaçmamaktadır. Günümüz güvenlik, haberleşme, iletişim, endüstri teknolojisinde IP, Wİ / Fİ, Wİ / MİX ve FİBER OPTİK teknolojilerle gelişen sektörümüzde ülkemizde denetleyici bir sistem bulunmamaktadır. Bu sebeple merdiven altı diye tabir ettiğimiz eğitim, bilgi, tecrübesi noksan sadece vitrinden ibaret teknoloji simsarları da bu pazarda yanlış yönlendirmelerle de küçük veya büyük projelerde büyük hasarlara tahribatlara sebep olmaktadırlar. Milli servet ve milli sermayemizi oluşturan firmaların bütçesine de kalitesiz ürünlerle, ucuz diye tabir ettiğimiz satış sonrası hizmet sağlayamayan müşteri memnuniyetsizliğine de yol açarak irtibat kurulmak istendiğinde muhatabı bulunamayan bu tür aslı ve ehli olmayan firmalardan uzak durmak gerekiyor.

3KA Grup olarak ilk önceliğimiz satış sonrası 7/ 24 kesintisiz hizmet anlayışıyla bu sektörde helal kazanç düsturumuzla mükemmel müşteri memnuniyetine tüm çalışanlarımızla prensip halinde uygulamamız başarı yolumuzu açan en büyük anahtarımız olmuştur. Kriz dönemlerinde dahi dürüstlük ilkesinden ödün vermeksizin 18. Yılımızın gururunu yaşamaktayız. Bu günlere gelmemize vesile olan tüm kıymetli müşterilerimize, dostlarımıza teşekkür ederiz. Son olarak belirtmek isterim ki; teknoloji sektörlerimizden projelerinde teklif istemek suretiyle piyasa araştırması yapan kurum, kuruluş ve firmaların taahhütte bulunacak firmaların referans listesini talep ederek irtibatlandırarak sorgulamaları mağduriyet yaşamamaları açısından önem arz etmektedir. Teklif istemek suretiyle tedarikte bulunulan markaların ürünlerinin seri numaraları dahil marka, model, kod numaraları bağlı olduğu yetkili distribütörlerden sorgulatılması gerekmektedir. Günümüzde her markanın model ve barkodu orijinalinden ayırt edilemeyecek şekilde korsan olarak üretilmektedir. Hizmetini ve ürün tedarikini dürüst ve doğru şekilde yapan firmaların korunması açısından bu konuda hassasiyet gösterilmesi bizleri mutlu edecektir. Ayrıca yetki belgeleri, teknik servis belgeler ve yetkili bayi belgeleri istenmelidir. Burada bu tarz açıklama yapma sebebimiz kimseyi yermek veya lekelemek asla değildir.  Sadece art niyetli teşebbüslere karşı sektörden bir müteşebbis olarak, doğru çalışan insanların haklarına zeval gelmesini engellemek ve haksız kazanca, ranta mani olmaktır. Teknoloji dünyası bilindiği üzere ağırlıkta Çin piyasasının kontrolünde olması sebebiyle birçok üründe aynı benzerlikte A-B-C vb. kalite sınıflandırması yapılarak üretilmektedir. Toplumumuzda bunun ayrımı yapılamamaktadır. Projeleri olanların çözüm odaklı doğru adrese ve yetkili firmalara fiyattan ziyade iş bitirme tecrübesi, profesyonel ekip ve satış sonrası hizmeti baz alarak araştırma yapmaları yine iki taraflı mağduriyetleri engelleyecektir.

Neden 3KA ? İnsanlar neden sizi tercih etmeli?

 Firmamız AHİLİK adabıyla geçmişten bugüne büyüklerimizden aldığı dürüstlük, cesaret ve nezaket anlayışıyla hizmetini kesintisiz yarım asra yaklaşan meşakkatli ve büyük emeklerle marka haline gelmeyi başarmıştır. Bundan yola çıkarak büyümenin ve daimiyetinin sağlayabildiğimiz bu uzun yolda Allah izin verirse başta şehrimiz Konya olmak üzere ülkemiz sınırları içinde ve uluslararası hedeflerimiz doğrultusunda daha da büyüyerek TEKNOLOJİDE 3KA’ lite sloganımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. 3KA Grup olarak tüm projelerde kesintisiz 7/24 hizmet anlayışıyla tek tercih sebebiniz olabilir.

 

Add comment