METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

SEKOSAN A.Ş FİRMA SAHİBİ İSA ERİK

SEKOSAN A.Ş FİRMA SAHİBİ İSA ERİK

Krom Kaplamada 44 Yıldır Marka…

 

Sadece Konya’da değil tüm Türkiye’de sunduğu hizmet anlayışıyla fark yaratan, tüm sektörlere hizmet veren güvenin adresi Sekosan Firmasını, Firma Sahibi İsa Erik ile konuştuk. Çözüm odaklı olduklarını ve anahtar teslim işler yaparak müşterilerine zaman ve kolaylık kazandırdıklarını dile getiren İsa Bey sadece fason işler değil üretim yaptıklarının da altını çizdi.  Cana yakınlığı ve güleryüzlü misafirliğiyle bizleri ağırlayan Sekosan Firma Sahibi İsa Bey ile yaptığımız röportajı okumadan geçmeyin.

 

Okuyucularımız için öncelikle kendinizi tanıtabilir misiniz?

1986 Konya doğumluyum. 2002 yılı itibariyle baba mesleğine yöneldim ve 18 senedir bu sektörün içerisindeyim. Bu on sekiz senenin sekiz senesi atölyemizde eleman olarak çalıştım. Askere gidip geldikten sonra firmamızın idari bölümünde işletme üzerine çalışmaya devam ettim. 2013 yılında babamın vefat etmesiyle tüm işlerin yetkisi ve sorumluluğunu ben devraldım. Evliyim, iki kız bir erkek 3 çocuk sahibiyim.

Rahmetli babamdan firmayı devraldığımda 800 m2’lik bir işyerine sahiptim. Şuanda işletmemiz 3500 m2 lik bir fabrikada işlerimize devam ediyoruz.

İşletmemiz şuan da Konya Kaplamacılar Sanayi Sitesinde bulunmaktadır. Burası babamın hayaliydi ve ilk kuruluş adımları rahmetli babam tarafından atılmıştır. Hemen hemen 4,5 yıl sonrasında inşaatı alnımızın akıyla bitirip işyerlerini teslim ettik. Sekosan olarak bu sanayi sitesine öncü olduğumuz için ve babamın hayalini tamamladığım için mutluyum. Benim firmamın da bulunduğu Konya Kaplamacılar Sanayi Sitesi Türkiye’de kimyasal arıtması olan tek sanayi sitesidir.

Sekosan A.Ş 44 yıldır faaliyetlerine devam eden bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Firmanızın kuruluş sürecinden bahseder misiniz?

Krom kaplama 1976 yılında rahmetli dedem ve abisinin Avrupa’dan gurbetçi olarak getirdiği bir meslektir. Ben bu sektörde 3.kuşak olarak devam etmekteyim. Dedemden babama, babamdan bana kalan bir şirkettir.

1974-1976 yılları arasında dedem ve abisi Hollanda’da bu sektörde eleman olarak çalışmaya başlamış. Krom kaplama işi o yıllarda Türkiye’de olmadığı için bu sektörü Türkiye’ye getirmek istemişler. Hollandalı bir mühendisle anlaşarak Konya’da Demirciler Sanayisinde 150 m2’lik bir alanda faaliyete başlamışlar. 1976 yılından 1991 yılına kadar burada çalışmaya devam etmişler. 1991 yılında Anadolu Sanayi Sitesine 2004 yılında da Metkarsan Sanayi Sitesine taşındık. 1999 yılında dedemin vefat etmesiyle işin başına rahmetli babam geçti. Son olarak 2019 yılı içerisinde Konya Kaplamacılar Sanayi Sitesinin tamamlanmasıyla burada bulunan yeni yerimize geçerek hizmet vermeye devam etmekteyiz.

İlk kurulduğun da 3 ton olan krom kaplama kapasitemiz şuanda 36 tona kadar çıkmıştır.

Hangi sektörlere, ne tür ürünler sağlıyorsunuz? Sunduğunuz ürün ve hizmetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Doğruyu söylemek gerekirse her sektörde aktif rol üstlenmekteyiz. Krom kaplama sektörünün hemen hemen çalışmadığı hiçbir sektör yok. Gıda sektöründen sunta sektörüne, matbaa sektöründen hidrolik sektörüne her alanda hizmet vermekteyiz. Kısaca endüstriyel olan her alanda krom kaplama sektörü olarak yer almakta ve çalışmaktayız.

Fason olarak taşlama krom kaplama yaptığımız işlerimizde mevcut. Ayrıca kendi bünyemizde gıda sektörüne, fırın sektörüne imalatlar yapıyoruz Özel istek ve talepler doğrultusunda hidrolik silindir hidrolik piston gibi özel ihtiyaç ve taleplere de cevaplar veriyoruz.

Sunta fabrikasında kullanılan hombak yongolama kafalarının tamiratı ve imalatını da yapmaktayız. Bu alanda tamiratını yapan Türkiye’de tek firma olma özelliğini taşımaktayız. Ekmek fırınlarında kes-tart tamburlarının imalatını yapıyoruz. Türkiye’de bunu yapan 3 firmadan biriyiz. Ekmek fırını kes-tart tamburlarının hammaddesini dışarıdan temin edip işlemesi krom kaplaması ve krom taşlamasını kendi bünyemizde yapmaktayız. Bu konuda patentini almış bir firmayız.

Kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz? Gelecek hedefleriniz arasında neler var?

  • Ø950 boy 5 metre silindirik taşlama kapasitemiz vardır. Bu büyüklükte hizmet veren Konya’da iki firmadan biri olma özelliğimiz var.
  • Krom kaplamada boyu 6 metre çapı 1800 çelik merdane, tabur kaplayacak kapasitemiz mevcut. Redresör olarak adlandırdığımız krom kaplamda akım vermek için kullandığımız 50 amperlik makinalarımız bulunmakta. 4 krom banyomuz bulunmakta ve 36 ton kapasitesi ile sektörde hizmet veren firmalardanız.

Bu sene yeni yerimize taşınıp yerleşme sürecinde olduğumuz için hedeflerimizi bir sene ertelemiş olduk. 2021 yılında krom taşlama kapasitemizi 6 metreden 8 metreye çıkarmak istiyoruz. Krom banyolarımızı büyütüp tek seferde 8 metre kapasiteli banyolar ile hizmet vermek için çalışmalarımız olacak.

Sekosan’ı rakiplerinden ayıran özellikleri nelerdir?

Sekosan Firması olarak 44 yıllık bir firma olmamız bilgi ve tecrübelerimizi en iyi şekilde müşterilerimize sunmaya olanak sağlıyor. Her sektöre hizmet vermemiz, kaliteli ürün sunmamız ve çözüm odaklı olmamız müşteri portföyümüzün gün geçtikçe çoğalmasına olanak sağlıyor.

Sadece kaplama değil anahtar teslim işler yapıyoruz.  Tüm işlerimizi en iyi ve en doğru şekilde müşterilerimizi yormadan yaptığımız için bizi tercih etmektedirler.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Sekosan firması olarak yapmış olduğumuz işlerin en iyisini müşterilerimize sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yapmış olduğumuz her işi aynı özen ve titizlikle yapmakta ve arkasında durmaktayız. Bizi tercih edenleri asla pişman etmeyecek hizmet anlayışımızla 44 yıldır sektörde var gücümüzle çalışıyoruz.

 

 

 

Add comment