Mehmet YAMAN

Efe Orman Ürünleri Firma Sahibi

Efe Orman Ürünleri Firma Sahibi Mehmet YAMAN

Efe Orman Ürünleri Firma Sahibi  Mehmet YAMAN

Efe Orman Ürünleri Firma Sahibi

Mehmet YAMAN

 

Mehmet Yaman 1986 Konya doğumlu genç iş adamı lise yıllarında iş hayatıyla üniversite arasında kalmış. ‘İki tercihten birini yapmalıydım’ diyen Mehmet Bey,  üniversiteye iyi bir bölüm kazanmasına rağmen hayat şartları elvermediği için gidememiş. ‘Hayat beni çalışmaya zorladı ve bu benim için aslında bir dönüm noktası oldu’ diye devam ediyor genç iş adamı. 2007 yılında ortak olduğu şirketten ayrılmış ve kendi işini kurmuş. Perakende sektörüyle başlayıp, 2009 yılında aynı işin iç Anadolu distribütörlüğüne adım atmış. Konya’da sektörün lider firması Efe Orman Ürünleri’ nin genç yöneticisi olan Mehmet Bey,  sadece Konya’nın değil Türkiye’nin markası olma yolundaki ilerlemelerini kurumsal firmalarla çalışmalarına bağlıyor.

Mehmet Yaman, Efe Orman Ürünleri ile başladığı iş hayatına şu an Fuga markası ile yeni bir oluşuma daha adım attıklarını belirtiyor.

Sizce başarı nedir?

Başarılı olmak için öncelikle başarıya odaklı bir ekip ve bu ekibin iyi yönetilmesi gerekir. Mevkiinin yanı sıra bu ekibin yetki donanımının da bulundurması önemlidir. Her ekip çalışanının fikrini almak gerekir. Hedef noktasında ulaşılabilir bir hedefle çalışmak, Montaigne’in dediği gibi: ‘Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı değildir’. Ailenin önemine burada ayrıca vurgu yapmak gerekiyor başarının belki de en büyük sırrı ailedir. Ailenin desteğini almadan onların varlığını her an hissetmeden hedeflerinde başarının da var olamayacağını düşünüyorum. Başarılı olmak için seçilen işin önemine değinmek gerekiyor, iyi bir piyasa analizi yapmak gerekiyor, bu analizlerin sonucunda işteki kan uyumunun gerçekleşmesi gerekiyor. Kan uyumundan sonrada piyasadaki talebin tespiti ve lokal düşünmek gerekiyor. Lokal düşünmeyen hiçbir işte başarı olmayacağını bilmek gerekiyor.

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

Aile

Ulaşılabilir bir hedef

Ekip çalışması

Kendine güven

Lokal düşünmek

Piyasayı iyi analiz etmek

Yapılmayan bir işi yapmak

Add comment