Sabri Gülel

Kemal Kükrer’in Genel Müdürü

Kemal Kükrer’in Genel Müdürü Sabri Gülel

Kemal Kükrer’in Genel Müdürü Sabri Gülel

YILLANMIŞ MARKAYA TAZE KAN

SABRİ GÜLEL

 

Asırlık bir markanın, Kemal Kükrer’in Genel Müdürü Sabri Gülel, kendisi ile Konya ziyareti esnasında görüştük ve firma hakkında merak ettiklerimizi sorduk. Sabri Bey’e göre başarılarının temel sebebi kalite standartlarından ödün vermeden müşteriye en iyi ürünü sunmak.

Bu söyleşiyi okuduktan sonra sizin de fikriniz değişecek ve raflarda Kemal Kükrer ürünlerini arar olacaksınız. Tıpkı benim yaptığım gibi…

 

 

Sabri Bey merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1974 Antalya doğumluyum. Ticaret lisesi mezunuyum. Liseyi bitirdiğim yıl evlenip hızlı bir şekilde iş hayatına atıldım.

 

Genç yaşınıza rağmen asırlık bir markanın sahibi olarak kısa sürede markanızı sektörün lideri konumuna getirdiniz. Bu başarının sırrı nedir, bizlerle paylaşır mısınız?

O dönemlerde Antalya’nın Korkuteli ilçesinde toptan perakende gıda satışı ile uğraşıyorduk. 1995 yılında Antalya’da aynı işi yapmaya başladık.
Kemal Kükrer’in 1998 yılında Antalya bayiliğini yaparken satın aldık.

 

Sizce Kemal Kükrer markasının aranan bir marka olmasının sebebi nedir?  Tüm ürünlerinizi doğal yöntemlerle ürettiğiniz söyleniyor bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Biz geniş bir aileyiz ve ailemin tüm fertleri çok çalışkan ve yaratıcıdır. Babam ve iki amcamın öncülüğünde kardeşlerim ve tüm kuzenlerim işlerimizin içerisindedir. Bu başarının sırı birbirine kenetlenmiş aile ferlerinin sorumluluk alarak yoğun çalışması ve bununla beraber üretimde üstün kalite anlayışımızdır.

 

Markayı satın aldığınız günden bugüne ürün yelpazenize sirke ve limon suyunun yanı sıra pek çok yeni sos, ürün ilave ettiniz ve Türkiye’nin lider sos firması olmayı başardınız. Yeni ürünlere kısaca değinebilir miyiz?

Kemal Kükrer tüm ürünlerinde ulaşılabilecek en yüksek kaliteyi inovatif ve doğal yöntemler ile sağlar. Vizyonumuz, ‘Kemal Kükrer ya yapılmamışı yapar ya da yapılmışın en iyisini’ dir. Rahatlıkla her ürünümüz için daha iyisi yoktur diyebiliriz.

Mesela biz üzüm ve ya diğer meyve sirkelerini 5,5 ayda üretir ve satışa hazır hale getiririz. Oysaki ulusal rakiplerimiz genleri ile oynanmış bakterilerle bu işi 16 saatte yapar. Birde bunun dışında kimyasal asetik asitten üretim yapan merdiven altı olarak tabir ettiğimiz birçok marka vardır. Şöyle düşünün 1 kg üzümden 1,7 kg sirke elde edilir. 1 kg sirkenin fiyatı 1,5 TL seviyesindedir ama piyasada ve özellikle Konya’da 5-7,5 TL ye 5 KG sirke satılıyor. Bu mümkün değil. Ama sahte üretimler ve asitli ürünler sağlığa çok faydalı olan sirkeyi bir anda çok zararlı hale getiriveriyor.

Fabrikayı aldığımızda sadece üzüm sirkesi üretiyordu ve 8 barkot ürün vardı. Şimdi üzüm sirkesinin yanı sıra elma, vişne, nar ve hurma sirkesi üretimimiz var.
Nar, elma ve erik ekşisi, soya sosu, acı sos, domates ve biber salçası, salatalık, türlü, biber ve diğer sebze turşularının yanı sıra şalgam suyu, limon sosu, meyve şurupları başlıca ürünlerimiz.
Şimdi ise organik ürünlerin üretimine başlıyoruz. Mesela Türkiye’de ilk defa üzüm sirkesi ile turşu yaptık. Aynı annemizin yaptığı gibi.

 

Sabri Bey iki kızınız olduğundan bahsettiniz, evde üç kızla birlikte yaşamak markanızın ürün çeşitliliğine katkı sağladı mı sizce? Eşinizin sos önerileri olur mu mesela?

Allah her babaya kız çocuğu da nasip etsin. Onlar benim her şeyim. Fikirlerinden çok faydalanıyorum.
 

Soslar, şalgam suyu, sirke dışında ürettiğiniz özel bir ürününüz daha var Ex-sir, bu ürünü bize tanıtabilir misiniz? Bu ürünü üretme fikri nasıl oluştu?

Ex-sir bir buluş ve dünya üzerinde patenti alındı. Meyve ve sebzeleri zirai ilaç, mikro organizmalar, gübre kalıntısı ve parafinden %100 e kadar arındırıyor. Sağlıklı nesiller için kullanımının gerekli olduğunu vurgulamak istiyorum.

 

Kemal Kükrer, tüketicilerini yakın zamanda raflarda yeni ürünlerle buluşturacak mı?

Önümüzdeki süreçte mix yemek ve salata sosları üretimi yapacağız mesela ilk olarak mangal sos gelecek.

 

Kemal Kükrer’i insan sağlığına karşı gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ediyoruz, soframızda güvenle tüketebileceğimiz ürün yelpazesini daha da çeşitlendirmesini diliyoruz.

Ayrıca bu keyifli söyleşi için Sabri Bey’e teşekkür ediyoruz.

Add comment