Mevlüt SEKİZLİ

SEKİZLİ MAKİNA A.Ş.

Mevlüt SEKİZLİ

Mevlüt SEKİZLİ

SEKİZLİ MAKİNA A.Ş.

Mevlüt SEKİZLİ

 

Sekizli Vinç 1987 yılından itibaren Konya ekonomisine katkı sağlayan, kaliteli ve güvenilir bir makine üretimini hedefleyen bir şirket olarak Türkiye piyasasında yer alıyor. Konya’ nın gurur kaynağı olan şirket, değişime ve gelişime açık bir yol izleyerek başarılı işlere imza atıyor. Güçlü bir teknik kadroya sahip olan şirketin en büyük amacı müşteri memnuniyetidir. Bu sayımızda Sektör Köşemizin konuğu olan Mevlüt Sekizli ile firma hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Sekizli Makine olarak sektörle tanışmanız nasıl oldu?

1987 yılında kurucumuz Yaşar Sekizli’nin Anadolu Sanayi’nde başlattığı süreç, şu an 150 çalışanı ve yaklaşık 25.000.000 —- (ciro olabilir) ilk günkü heyecan ve azimle müşteri ve çalışan memnuniyeti odaklı olarak devam etmektedir.

 

Sektörünüzde sizi farklı kılan özellikler nelerdir?

Markalaşma yolundaki azmimiz, kaliteyi ucuza mal etme gayretimiz, müşterilerimizin isteklerine uygun projeler üretebilmemiz 1987 yılından bu yana verdiğimiz sözün arkasında durmamız, sektörde bizi farklı kılan özelliklerdir.

 

Üretmiş olduğunuz makinelerle ilgili bilgi verir misiniz?

Ürünlerimiz; Arabalı Vinç, Monoray Vinç, Gezer Köprülü Vinç, Portal Vinç, Pergel Vinç, Hidrolik Vinç, Hidrolik Platform ve Yedek Parça’dan oluşmaktadır.

Arabalı Vinç: Arabalı (kedi) vinçlerimiz genellikle demir çelik , haddeleme , inşaat ve çelik konstrüksiyon ile ilgili sektörlerde portal ve köprü vinçlerde kullanılan makinelerdir.

Monoray Vinç: Monoray vinçler gezer köprülü vinç- portal vinç olarak yapılabilmektedir. Genelde monoray vinçler tavana montajlı tek demirli ileri geri hareketli ve kaldırma – indirme hareketli olarak 4 hareketli ve 6 hareketli olarak yapılabilmektedir.

Gezer Köprülü Vinç: Gezer köprü vinçlerimiz genellikle demir çelik, haddeleme, inşaat ve çelik konstrüksiyon ile ilgili sektörlerde özellikle kapalı alanlarda depolama, taşıma, yükleme ve buna benzer işlerde kullanılan bir vinç türüdür.

Portal Vinç: Portal vinçlerimiz genellikle mermercilik, demir çelik, haddeleme, inşaat ve çelik konstrüksiyon ile ilgili sektörlerde özellikle açık alanlarda depolama, taşıma, yükleme ve buna benzer işlerde kullanılabilen bir vinç türüdür.

Pergel Vinç: Pergel Vinçler özelikle imalat hollerinde makine üzerine yük alma boşaltma uygulamaları ile, tavan vinci uygulaması yapılamayan alanlarda kullanılan ayaklı veya duvara monte edilebilen istenilen açıda hareket ettirilebilen vinçlerdir.

Hidrolik Vinç: İmalatını gerçekleştirdiğimiz katlanır bomlu hidrolik mobil vinçler sayesinde zorlama yapılmadan herhangi bir nesne yatay ve dikey olarak bir konumdan diğer bir konuma hareket ettirilebilmektedir.

Hidrolik Platform: Teleskopik platformlar yanal alanda en çok kullanım avantajı sağlayan platformlardır. Diğer hidrolik platformlara göre daha yüksek yerlere ulaşma imkânı sağlarlar.

 

Sekizli Makina dünyada söz sahibi bir firma, çalışanlarınıza iç eğitim desteği alıyor musunuz?

Tabii ki kalitenin ancak yetişmiş insan gücüyle sağlanabileceği bilincinde olan bir firma olarak özellikle teknik ekibimizin eğitimine önem vermekteyiz.

 

Dünyada önemli bir yere sahipsiniz, hangi ülkelerle çalışıyorsunuz?

Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Irak, Dubai, Türkmenistan, Suudi Arabistan başta olmak üzere doğu bloğu ülkeleri ve Ortadoğu pazarında aktif olarak yer almış durumdayız.

 

Sektörünüzde Sekizli Makina olarak karşılaştığınız sorunlar var mı?

Yetişmiş eleman sıkıntısı, vakit darlığı en başlıca sorunlarımızdandır. Haksız rekabet, tüm sektörde olduğu gibi bizim sektörde de önemli bir sorundur.

 

Son olarak Sekizli Makine olarak farklı yatırım planlarınız var mı?

2013 yılı 2.yarısında faaliyete geçirmeyi planladığımız, hem Konya’mız hem bize katkı sağlayacak olan Kumlama Tesisi projemiz bulunmaktadır.

Add comment