Seda ÖZLEM

Öğrenci koçu Seda Özlem ile ögrencilerin gelişimi konusunda yapılabilecekler hakkında görüştük

Seda ÖZLEM

Seda ÖZLEM

 

Öğrenci koçu

Seda Özlem ile

ögrencilerin gelişimi

konusunda yapılabilecekler

hakkında görüştük

 

Seda ÖZLEM

 

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

1984 Mersin doğumluyum. Akdeniz Üniversitesi Grafik Tasarım ve Teknoloji bölümünden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği bölümünü bitirdim ve her iki meslekte de çalışma anlamında mutlu olmayacağıma inandığım için Londra merkezli bir firmadan Öğrenci Koçluğu eğitimi aldım. Daha sonra eğitim danışmanlık ofisimde yaptığım öğrenci seanslarında çocukların matematikle ilgili çok ciddi bir korku ve sorun yaşadıklarını gördüm. Bunun üzerine matematiği nasıl kolay ve severek öğrenirler diye araştırma yaptım, o yıllarda Mental Aritmetik eğitiminin ülkemize yeni girdiği bir dönemde doğru ve işini oldukça fazla ciddiye alan bir Mental Aritmetik kurumundan eğitimini aldıktan sonra öğrencilerime bu eğitimi vererek matematiği oyunla sevdirmeyi başardık.

Seda Hanım Mental Aritmetik dışında hangi eğitimleri veriyorsunuz?

Hızlı okuma ve okuduğunu anlama teknikleri, zihin haritaları, dikkat ve konsantrasyon eğitimleri, ho math and chses ve kurumumuzda robotik eğitimleri verilmekte.

 

Ho math and chess nedir? 

Satranç tabanlı matematik ve geometri programı. Çocuklar en iyi eğlenerek öğrenir. Satrançta taş ve kare sayısı matematiksel olarak ideal sayıdadır. Taşların özellikleri de matematiksel konumlama ile uyuşmaktadır.  Satrancı,  matematiksel olarak düşünen ve matematiksel değerler vererek oynayan kişiler, bu oyunda daha da başarılı olmaktadır. Satrançta önseziler değil, olasılık tahmin etme ve çözüm üretme işlemleri sıkça kullanılır. Kişi kendi kafasında rakibinin hamle istatistiğini tutarak, görsel hafızasının yardımıyla geometrik olarak düşünebilmektedir. Yani satranç matematiğin güzel ve eğlenceli bir ürünüdür.

 

Zihin haritaları tekniğini bize

biraz anlatır mısınız?

Zihin Haritası, beynin tüm potansiyelini açığa çıkarmak için evrensel anahtarlar sağlayan güçlü bir grafik tekniğidir. Zihin Haritası, beynimizin düşündüğü gibi öğrenmemizi sağlayan etkili bir çalışma tekniğidir. Zihin Haritası, aklımızda tutmamız gereken bilgiyi bütün olarak görmemizi sağlar. Zihin Haritası, detayları daha iyi görmenizi, beynimizin hem sol hem de sağ bölümünü yani ikisini birden kullanmamızı, kelimeleri resme dönüştürmemizi sağlar. Böylece bilgiyi sürekli hatırlarız. Zihin Haritası, düşüncelerimizin kâğıda döküldüğü en somut ve en hızlı hatırlama tekniğidir.

 

Hızlı okuma ile ilgili nasıl bir çalışma uyguluyorsunuz? Bu programı bitiren öğrenciler dakikada kaç kelime okuyorlar?

Bilginin hızla çoğaldığı çağımızda hızlı okuma tekniklerini öğrenmek neredeyse zorunlu bir hale gelmiştir. Hızlı okuma tekniklerini öğrenmek ve kullanmak yazılı materyalleri hem daha hızlı okumamızı hem de daha fazla anlamamızı sağlamaktadır. Bu eğitim 3 hafta süren teknik bir eğitimdir, bu eğitimle sadece hızlı okuma değil okuduğunu anlama tekniği de öğretmekteyiz, bununla birlikte ortalama üç haftalık bir eğitim sürecinden sonra öğrencilerimiz dakikada bin iki yüz kelime okumaktalar ve anlama oranları yüzde altmış artmaktadır.

 

Robotik eğitimi nedir?

TEKNOKUL Robot ve Bilim Akademisiyle,7-15 yaş arası okul çağındaki çocuklarımızı; bilişimden tekstile, marketlerden lojistiğe, sağlıktan savunma sanayiine kadar artık her alanda kullanılan, çağımızın ve geleceğin en önemli teknolojisi olan robot teknolojisi eğitimiyle tanıştırıyoruz.%100 milli eğitim sistemimize uygun hazırlanmış müfredatımızla son derece eğlenceli bir şekilde çocuklarımızın kendi robotlarını tasarlayıp yapmalarını ve geliştirmelerini öğretiyoruz. Ve tüm yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını sağlıyoruz.

 

Öğrenci koçluğunda neler

yapıyorsunuz?

Öğrenci koçluğu ile öğrencinin düşünme sistemi olumlu yönde gelişir, öğrenci içsel kaynaklarını daha etkili ve verimli kullanmasını öğrenir. Koçunun rehberliğinde öğrenci, kendini daha iyi tanır, hedefini doğru olarak belirleyip bunu gerçekleştirmek yolunda adımlar atar.

Öğrencinin doğuştan gelen özelliklerinin ve temel aile yapısının üzerine kendi öz kimliğini oluşturma sürecinin en önemli dönemini yaşarken oluşan yalnızlık ve yöntemsizlik ilerideki hayatında çeşitli krizlerle karşısına çıkacaktır. Pek çok insan, hayatının orta yerlerinde yorulup, yürüdüğü yolun kendisine ait olmadığını düşünmeye başlar. Oysaki şekillenme sürecinde eğitimli danışmandan profesyonelce yardım alanlar daha doğru yöntemleri uygulayarak bu süreci başarıyla atlatırlar.

Öğrenci Koçu, öğrencinin; öğrenme teknikleri, hedef belirleme teknikleri, hızlı okuma ve okuduğunu anlama teknikleri ve diğer uygulama teknikleriyle, öğrencinin yaşama entegre olmasını, yolunu en baştan doğru çizmesini sağlar.

 

Add comment