Deren Restaurant...

Bamya denilince akla ilk o geliyor...

Deren Restaurant

Deren Restaurant

Bamya denilince akla ilk o geliyor…

Deren Restaurant…

 

Bir zamanlar hani televizyon ekranlarında bir bisküvi reklamında dönen bir tekerlememiz vardı..

Bir bilmecem var çocuklar…Haydi sor sor… diye devam ederdi.

Ülkemizde hangi sektörde olursa olsun, marka olarak akla gelen sayı maalesef az. Bunun ciddi sıkıntılarını çekiyoruz memleket olarak. Hem bulunduğumuz şehirde,  hem de ulusal bazda marka bilinirliğimizin yeterli düzeyde olmaması, iş ve ticaret hacmimizin daha da hızlı ilerlemesine engel oluyor. Bu yüzden tüm Türkiye olarak hem yerel bazda hem de ulusal anlamda bu tür markaları çoğaltmak için kafa yormanın zamanı geldi de geçiyor bile..

Hiç mi bilinen yerlerimiz, markalarımız, yok?

Elbette var tabii.. İşte bunlardan birinden bahsedeceğiz bugün.

 

Deren Restaurant…

Biliyorsunuz,  Mevlana Konya’nın ayrı bir yerde tutulması gereken, dünyaya mal olmuş bir değeri. Konya’mıza gelenlerin önceliği tabii ki burası. Gece konaklamasını sağlayamadığımız yerli ve yabancı turistlere en azından unutamayacakları tatları tattırmak bizim görevimiz olmalı.

Bu yüzden de Konya Mutfağı büyük önem taşıyor.

 

Konya Mutfağı denilince akla ilk olarak Fırın kebabı, etliekmek, bamya çorbası, tatlı olarak da saç arası ve höşmerim geliyor. Bunları hemen her yerde yemeniz mümkün. Ancak, unutamayacağız bir lezzet tatmak istiyorsanız Mevlana Caddesinde bulunan Konya’nın 7 katlı tek restoranı olan Deren Restaorant’ı tavsiye ederiz.

 

Sadece bunlar mı elbette hayır…

Konya için Bamya Çorbası’nın ayrı bir yeri, tadı, lezzeti vardır. Özellikle Konya pilavlarına (düğün yemeği) kaşık sallamaya gelenler, Bamya çorbasını ısrarla beklerler. O yüzden bu çorba her an her saat aranılan bir lezzet olmasına rağmen her yerde bulabileceğiniz, aynı tadı yakalayabileceğiniz yer yoktur dersek yalan olmaz.  Deren Restaorant için; sabah 7’den gece yarısına kadar aynı lezzeti koruyan, Bamya çorbasını bulabileceğiz tek adres diyebiliriz.

 

Deren Restaorant’ın genç işletmecisi Salim Durusu, bulaşıkları yıkayarak başladığı baba mesleğini başarıyla sürdürüyor. Aynı zamanda da İşletme mezunu. Mutfağa girebilecek, o günün menüsünü hazırlayabilecek kadar da kabiliyetli.  Çok yer gezmiş. Hemen hemen tüm mutfakları yakinen tanıyor. Ama ille de Konya mutfağı diyor. Çünkü hem lezzetli hem de doyurucu olduğunu söylüyor. Farklı olmak için de mutfağını zenginleştiriyor. Bir Vali Kebabı yapıyor ki; hem karnınızı hem de gözünüzü doyuruyor desek yerinde olur.

 

İçinde neler mi var? Sayalım tek tek..

Etliekmek, fırın kebabı, adana, döner, ızgaraların tüm çeşitleri.  Tabii en önemlisi de yemeği sunuş şekli. Vali Kebabının özel bir de pirinçten tabağı var. O servis tabağı yemeğe ayrı bir zevk katıyor. Görev yapan tüm personelin de güler yüzlü, kibar ve nazik olmaları da yerli veya yabancı olsun tüm misafirlerinizi ağırlamak  yada kendinize bir ziyafet çekmek için arayıp da bulamayacağınız bir mekan olarak dikkat çekiyor. Konya ziyaretinizde es geçilmeyecek bir adres Deren Restaorant.

 

Merak ettik restoranın adını sorduk;

Genç Salim Durusu beye neden Deren diye?

“Bizde kendi adımıza; düşeni derleyelim toplayalım istedik. Hem de biricik kızım, canımın ismi.”

Tekerlememize kaldığımız yerden devam edelim…

Evde, pilavda yenir, acaba nedir nedir? Bamya denilince akla, tamam şimdi buldum, hemen onun adı gelir, Deren deren deren…

Bol kazançlar temennisiyle…

 

Add comment