Kazım DÖNDER

Fusiontur Turizm Acentası Ortağı

Kazım DÖNDER Fusiontur Turizm Acentası Ortağı

Kazım DÖNDER Fusiontur Turizm Acentası Ortağı

 Fusiontur Turizm Acentası Ortağı

Kazım DÖNDER

 

Fusiontur Turizm

Acentası Ortaklarından Kazım Dönder ile acenta hizmetleri ve dalış

üzerine gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlerle

paylaşıyoruz.

  

Kazım Bey bize kendinizi tanıtır mısınız?

Konya doğumlu olup 2 çocuk babasıyım. 33 yaşıma kadar mobilya sektöründe Konya’ya hizmet verdim 93 yılından sonra Antalya’ya yerleştim. Yakın zamana kadar Turizmin değişik dallarında görev yaptım. Şimdi Kemal Günay arkadaşımla beraber Fusiontur Turizm Acentası ile Antalya’da hizmet veriyoruz.

 

Firmanızın kuruluşu ve faaliyet alanları hakkında neler söylersiniz?

Acentemizde yurt içi, yurt dışı, kişiye özel turlar, firmaların yine yurt içi ve yurt dışı bayi toplantı ve seyahatlerine dönük hizmet vermekteyiz.

 

Tur firması olarak verdiğiniz hizmetlerden biraz bahsedebilir misiniz?

Bizim hizmetlerimizde alışıla gelmiş turların biraz daha dışında daha orijinal Tur organizasyonları yapmaya önem vermekteyiz.

 

Sezon talepleriniz hakkında neler söylersiniz?

Türkiye’de son zamanlarda yurt içi ve yurt dışı seyahat etme ilgisi epey arttı. İnsanlarımız artık bir çok ülkeyi birkaç kez ziyaret etmişler. Son zamanlarda talepler isimleri duyulmamış, çok az kişi tarafından gidilmiş orijinal yerleri görmek istiyorlar. Bu nedenden dolayı çalışmalarımızı bu yönde yapmaya gayret ediyoruz.

 

Son dönemde popüler olan turlar hangileri?

Gezi organizasyonları ve katılımlar çoğaldıkça dünya gezenlerin gözünde küçülüyor. Son zamanlarda Uzakdoğu ve Afrika ülkelerine rağbet biraz daha artmış durumda.

 

Şirketlerle de çalışıyor musunuz? Firmalara ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Şirketlerle çalışıyoruz yurt içi ve yurt dışı turlarımızı sunuyoruz ve şirket bayi toplantı organizasyonlarının yanı sıra Gemi turlarına da talep var. Gemi Turlarımız bayiler içinde hoş oluyorlar seyahat süresince hem iş toplantılarını düzenliyorlar hem de değişik yerleri görme fırsatı yakalıyorlar.

 

Kazım Bey denize olan tutkunuzu biliyoruz, biraz da bu tutkudan bahsedebilir miyiz? Dalışa ne zaman ve nasıl başladınız?

Benim bir sözüm var, bir insan hayatı boyunca yarım saat de olsa bir kere suyun altındaki yaşamı görmeli. Ben oldum olası denizi sevmişimdir, bu sevgiye Antalya’da bulunduğum süre içerisinde dalış malzemeleri satan arkadaşımla beraber çalışmak neden oldu. Bu zaman içerisinde bir çok dalıcılarla, uzman eğitmenlerle de tanışma, arkadaş olma imkânım oldu, nerdeyse 10 senedir dalışlara katılıyorum.

 

Dalışın yaşı var mı? Sizin firma olarak dalışla ilgili her hangi bir hizmetiniz var mı?

Türkiye’de dalış yaşı 14 Amerika ve Avrupa’da 8’dir, ama bu dalıcılar için belirlenmiş yer ve mesafelerde dalışlarını gerçekleştirmektedirler.

Biz dalış merakı olan adaylara uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerini aldırıyoruz ve dalış brövelerini almaya hak kazanan arkadaşlarla da her hafta sonu Kemer’de dalış turları düzenliyoruz.

 

Dalış malzemeleri nelerdir?

SCUBA da bir dalıcının en önemli malzemelerinden ABC malzemesi dediğimiz paleti,  maskesi, şnorkeli. Daha sonra BC dediğimiz denge yeleği, Tüpü, bu tüpe bağlı regülatörü, ağırlıkları ve kıyafetidir.

 

Denizle ilgili veya gerçekleştirdiğiniz dalışlarda yaşadığınız ilginç deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Bence her dalışın kendine has bir güzelliği ve macerası vardır bunları anlatmak değil yaşamak lazım.

 

Add comment