Sena Nur ÇELİK

AK Parti Milletvekili

AK Parti Milletvekili Sena Nur ÇELİK

AK Parti Milletvekili  Sena Nur ÇELİK

AK Parti Milletvekili

SENA NUR ÇELİK

Yeni Türkiye’nin sembolü bir kişi olsa; birçok kişiye göre bu isim Sena Nur Çelik olurdu. Türkiye’nin en genç vekillerinden biri olmasına rağmen parlak kariyeri ile dikkat çeken Sena Nur Çelik kısa sürede Alanyalıların ve Antalyalıların gözbebeği oldu. Aynı gün içinde en çetrefilli proje toplantılarına katılarak geleceğin Antalyası’nın temellerini atacak konularda fikirlerini açıklayan sonra ise adım atmadık yerleşim yeri bırakmadan vatandaşları ziyaret eden Sena nur Çelik sempatik tavırları ile görenlerin sevgisini kazanıyor. Bu sayımıza Sena Nur Çelik ile bir araya gelerek Alanya, Antalya ve Türkiye’yi konuştuk.

 

  • Kendinizden bahseder misiniz?

Alanyalıyım, bu toprakların evladı bir Yörük kızıyım. Amcalarım ve 103 yaşındaki babaannem halen Demirtaş’ın Ispatlı Mahallesi’nde yaşıyor. İspatlı, Ali Efendi, İshaklı, Keşefli ve Seki’de akrabalarımız var. Dedem Ali Efendi’den rahmetli Yörük Ali’dir. Gökçeali olarak da biliniyor. Yaz aylarında büyük ailemiz yaylamız olan Gevne’de toplanır. Buralarla ilgili çok anım var.

Üniversite öğrenimimi 28 Şubat’ın baskı ve yasakları nedeniyle ülkemde yapamadım. O dönemde yurtdışında okumaktan başka bir seçeneğimiz yoktu. Yüksek Öğrenim için İngiltere’ye gitmek zorunda kaldım. Warwick Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. . London School of Economics’te Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yaptım. Yüksek Lisansım Uluslararası Ticaret Hukuku, Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, Tahkim ve Sermaye Piyasalarını kapsıyordu. Eğitimimi tamamladıktan sonra ülkeme döndüm ve avukat olarak çalışmaya başladım. Uluslararası bir hukuk firmasında, Türkiye’de ve yurtdışında, büyük altyapı projeleri, şirket birleşme ve devralma ile stratejik ortaklık ve yeniden yapılandırma projeleri gibi ticari ve finansal işlemlerde önde gelen yabancı ve yerel yatırımcılara avukatlık ve danışmanlık yaptım.

  • Uluslararası davalara bakan çok ünlü bir hukuk bürosunda Türkiye’nin konuştuğu, kamuoyunun takip ettiği konularla ilgilendiniz. Antalya’ya bu kariyerinizin katkıları muhakkak olacaktır. Uluslararası dev firmaların Antalya’ya gelmesi ile ilgili planlarınız var mı?

Az önce de belirttiğim gibi uzun süre stratejik ortaklıklar, yabancı yatırımlar, şirket birleşmeleri ve satın almaları ile büyük altyapı projeleri üzerine çalıştım. Bu alandaki bilgi ve tecrübemin siyasi çalışmalarda faydası olacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz son 13 yılda ülkemizde hem yabancı yatırımlarda büyük artış oldu hem de çok ortaklı büyük altyapı yatırımları yapıldı. Benim çalıştığım projeler de “şirket birleşmeleri” ve “büyük altyapı projeleri” üzerineydi. Bu konuda edindiğim tecrübemi siyasette kullanmak istiyorum.

Ayrıca Alanya, biliyorsunuz Türkiye’nin iki üniversiteye sahip tek ilçesi. Alanya’yı yüksek öğrenimde bir adres haline getirecek, özellikle yabancı öğrencilerin tercih edeceği bir seviyeye taşımak için bazı çalışmalar yapmak gerekiyor. Bu konuda ilgililerle “neler yapılabilir”i konuşmak ve işbirliği içinde olmak istiyorum.

  • Antalyalılar ve Alanyalılar sizi kısa sürede benimsedi. Kimileri daha çok genç olmanıza, kimileri çok samimi olmanıza bağlıyor. Sizce Antalyalılarla aranızdaki bağın asıl nedeni nedir?

Antalya’nın ve memleketim Alanya’nın insanları çok sıcak, samimi ve içten insanlar. İlgilerine, samimiyetlerine ve sahip çıkmalarına müteşekkirim. Antalya ve ailemin yaşadığı Alanya beni bağrına bastı. Onlara müteşekkirim. O kadar benimsediler ki, bu ilgiye karşılık vermek için çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Genç bir kadın aday olmam sanırım ayrı bir etken. Özellikle kadınlarla doğrudan ve samimi ilişki kurmak bir avantaj. Çünkü “kadınların halinden yine en iyi bir kadın anlar.” Seçim çalışmaları dolayısıyla her kesimden insanla temas halindeyiz. Teşkilatımızla birlikte sahada çalışıyoruz. Tanıtım faaliyetleri, esnaf ziyaretleri, mahalle toplantıları, ev sohbetleri yapıyoruz. İnsanlarımızda, özellikle kadınlarda ve gençlerde ayrı bir sahiplenme görüyorum. Daha çok bire bir temaslar yapıyoruz. Katılımı yüksek toplantılar da yapıyoruz. Gazipaşa’dan Kaş’a bütün Antalya’yı dolaşıyoruz. Konuşuyoruz, sohbet ediyoruz, taleplerini not alıyoruz. İnsanlarımızın samimiyeti ve sevgisini gördükçe sorumluluğumuzun ağırlığını hissediyor, çok ama çok çalışmak gerektiğini anlıyoruz. Mahallesinin bir sorunundan bahsederken ve çözüm için yardım isterken bile o insanların sıcaklığını ve samimiyetlerini görmeniz lazım. Size sevgisini ve şefkatini gösteren, talep ederken bile teşekkür eden bu insanlarımız için ne yapsak az diye düşünüyorum.

Bu vesile ile şu hususu belirtmek isterim.  Önemli olan halkta kabul görmektir, onlarla sahici ve samimi bir ilişki kurmaktır. Vatandaşlarla bire bir ilişkilerin önemine inanıyorum ve aday olmamdan itibaren hep bu doğrultuda çalışmalar yapmaya özen gösterdim.

  • Antalya ile ilgili projeleriniz nelerdir?

Biliyorsunuz Antalya için büyük yatırımlar gündemimizde. Tek başına iktidar olduğumuzda Antalya, büyük ulaşım yatırımlarına kavuşacak. Hızlı tren, yat limanı, kurvaziyer liman ve 3. havaalanı gibi çok büyük projeler var. Antalya baştan aşağı şantiyeye dönecek. Antalya-Alanya-Gazipaşa Otoyolu, Gazipaşa-Anamur Otoyolu, Alanya-Konya bağlantı yolu ile karayolunda çok önemli mesafeler alınacak. Ayrıca Antalya’dan biri Burdur-Afyon Eskişehir, diğeri Antalya-Manavgat-Alanya-Konya ve Kayseri olmak üzere iki hızlı tren hattı yapımına başlanacak. Kapadokya’yı içine alacak bu hızlı tren hattı ‘turizm hattı’ olarak Antalya’dan başlayacak. Bunlar çok önemli projeler. Gazipaşa havaalanı, uzatılan ve açılışı bu hafta yapılan yeni bir piste kavuştu. Bu pist, Gazipaşa havaalanının yıllık kapasitesini 1,5 milyon yolcuya çıkaracak. Bunlar çok önemli yatırımlar. Turizme, ticarete ve dünya ile entegrasyona imkân verecek yatırımlar. Biliyorsunuz 3. Havaalanı sözümüz var. Çok büyük bir araziye ve 642 kilometre kıyı uzunluğuna sahip olan Antalya’ya 3. havaalanı gelecek. Kaş, Demre, Finike bölgesinde hizmet verecek bu havaalanının müjdesini 7 Haziran seçimleri öncesinde verdik. Antalya bu yatırımla İstanbul ile birlikte 3. Havaalanı’na sahip ikinci ilimiz olacak.  . Turizm ve uluslararası fuarcılık alanında önemli bir işlev görecek olan 18 kilometrelik raylı sistem yatırımımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu, 2016 EXPO ev sahipliği yapan Antalya için çok önemli bir yatırım. Bu yıl hizmete girecek inşallah. Yeni hastaneler, sağlık merkezleri var. Projelerimiz sayılamayacak kadar çok.

  • Antalya’nın çok şanslı bir dönem geçirdiği söyleniyor. Buna katılıyor musunuz?

Şimdi az önce bahsettiğimiz projeler çok büyük projeler. Bunlar hayata geçtiğinde antalya2nın geleceği yeri düşünebiliyor musunuz? Tabii ki çok şansı var Antalya’nın. Antalya için düşünülen ve çalışması yapılan projeler çok büyük bütçelere ulaşıyor, neredeyse bir ülkenin yatırım programı gibi.

  • Antalya turizmi ile ilgili planlarınız nedir?

Şimdi bütün bu planlanan yatırımlar bir defa turizm alanında büyük bir sıçrama yapmamıza neden olacak. Kruvaziyer liman, yat limanı denizden gelen turizmi büyütecek. Kapasitesi artan Gazipaşa havaalanı ve Kaş-Demre-Finike bölgesine yapımı planlanan 3. Havaalanı ile Antalya’nın turizm gelirleri çok artacak. Hızlı trenin Kapadokya’yı içine alacak şekilde ve ‘turizm hattı’ olarak projelendirilmesi çok çok önemli. Bütün bunlar turizm gelirlerini büyütecek ve büyük bir ekonomi meydana getirecek yatırımlar. Antalya’nın en büyük ihtiyacı olan turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi daha mümkün hale gelecek.

  • Size göre Alanya’nın en önemli sorunu nedir?

Alanya hem bir turizm merkezi hem de tarımsal üretim merkezi olarak öne çıkıyor. Turizm alanında yapılacak çok şey var. Bunları sektör temsilcileriyle ele alacağız. Turizm gelirlerini artıracak altyapı yatırımları önemli, bunları takip edeceğim. Turizmin çeşitlendirilmesi diğer önemli meselemiz. Sahip olduğumuz potansiyeli daha iyiye taşımak istiyoruz.

Ulaşımla ilgili yatırımlardan az önce bahsettim. Çevre yolları, kısmen açılan Konya-Hadim bağlantı yolu ve tünelleri ile Mersin’e uzanan otoyol çalışmaları tamamlanacak.

Bunların yanında bir de Alanya’da kırsalın çözüm bekleyen sorunları var. Köylerin içme suyu ve tarım alanlarının sulama sorunlarını çözmemiz gerekiyor. İçme suyu ve sulama barajı ile isale hattı yatırımlarının, gölet, sulama havuzu projelerinin hızlandırılması ve bir an önce bu sorunun çözülüp Antalya’da sulanamayan bir metrekare tarım arazisi kalmaması için çalışacağım.

Bu hafta temelini attığımız Dim Vadisi’ndeki Ak Köprü çok önemli bir sorunu çözülmüş olacak. Ak Köprü, Dim Vadisi’nin ulaşım meselesini çözecek, 12 mahalleyi birbirine bağlayacak. Bu köprü, dünyanın en güzel doğasına sahip Dim Vadisi’ni, adeta altın gerdanlık gibi süsleyecek. Mahalleler tekrar birbirine bağlanacak. Ulaşımda kaybedilen zaman tekrar kazanılacak. Alanya için hayat kaynağı olan Dim Vadisi daha bir şenlenecek. Bereketli topraklarımızı sulayan, elektriğimizi temin eden ve içme suyumuzu sağlayan barajı ile yaşam merkezlerinden biri olacak. Kanyon vadiler, berrak akarsular ve yeşillikler içindeki bu bölge, bir cazibe merkezine dönüşerek hem yerli hem de yabancı turistleri kendine çekecektir

Benim de mensubu olmakla iftihar ettiğim Yörüklerin, bu yiğit insanların kültürünü yaşatmak ve desteklemek amacıyla üniversite bünyesinde bir ‘Yörük Kültürünü Yaşatma ve Koruma Enstitüsü’ kurulması için çalışacağım.

Allah nasip eder, milletimizin ve Antalyalıların takdiri ile tekrar milletvekili seçilirsem, kadınların ve gençlerin meseleleri ile çok yakından ilgilenmeyi düşünüyorum. Parti teşkilatımızla, gençlerimizle ve kadınlarımızla birlikte, siyasetin sorun çözme imkan ve kabiliyetinden yararlanmak, partimin platformlarında ve mecliste, beklentilere karşılık vermek ve topluma hizmet etmek için çaba göstereceğim.

 

 

 

Add comment