İsmail ULUSOY

ANTALYA DAHA ÇOK DEĞERLENİR

İsmail ULUSOY

İsmail ULUSOY

 ANTALYA DAHA ÇOK DEĞERLENİR

İsmail ULUSOY

 

Antalya’nın en renkli simalarından biri  İsmail Ulusoy. Her zaman esprili, güler yüzlü ve çevresine neşe saçıyor. Enerjisini çevresine de yayıyor. Bizi de aynı güler yüzü ve samimi davranışları ile karşıladı. Antalya’nın en tanınan iş adamlarından ve siyasetçilerinden biri olmasına rağmen karşımızda yaşı ilerlese de içindeki çocuğu öldürmeyen biri vardı.

 

Antalya’nın en tanınan siyasetçi ve iş adamlarından biri olan İsmail Ulusoy, emlak fiyatlarında artışı yatırımlara bağlıyor ve sözlerine Antalya daha çok değerlenecek diye başlıyor. Türkiye’de krizden ilk etkilenen sektörün inşaat ve emlak sektörü olduğunu ifade eden Ulusoy: “ İstikrarın da en çok etkilediği sektör de bunlar. Vatandaş; ülkesine, şehrine yöneticilerine güvendiği zaman geleceğine yatırım yapıyor. Antalya’da yaşadığımız da bu. Menderes Türel’in göreve gelmesinin ardından şehre olan güven arttı. Antalya’nın her bakımdan gelişeceği ve değerleneceği anlaşıldı” diyor.

 

Ulusoy, emlak fiyatlarındaki artışın nedenini Mustafa Akaydın döneminde şehrin gerilemesine de bağlayarak “ 5 yıl boyunca Antalya’da yaprak kımıldamadı. Ne bir çivi çakıldı, ne de bir yatırım yapıldı. Özel sektörün bile uzak kaldığı bir Antalya vardı karşımızda. Bu durum ev fiyatlarını da etkiledi. Antalya’da ev fiyatları asıl değerinin altında seyretti yıllarca. Bırakın Antalya’nın dünya üzerindeki rakiplerini, Türkiye’de bile diğer sahil kentlerinin çok gerisinde kaldı. Metrekare fiyatları konum olarak çok daha küçük iller ile aynı seviyede seyretti. 5 yıllık sürenin bitmesi ile birlikte yaşanan artış aslında ev fiyatlarının asıl değeri bulması ile başladı” yorumunu yapıyor.

 

Menderes Türel’in projelerinin kente çok ciddi katma değer kattığını ifade eden Ulusoy: “ Yıllarca üst geçit yapılacak mı diye beklenirken bir anda şehrin dört bir yanında üst geçitler inşa edilmeye başlandı. Antalyalılar bile hissetmedi bu çalışmaları. Şimdi vizyon projelerin zamanı. Boğaçayı projesinin adı bile bölgede emlak fiyatlarını uçurdu. İnşa edildikten sonra neler yaşanacak siz düşünün. Limanlar, Tünektepe projesi, sahil projeleri ile Antalya çok daha fazla değerlenecektir” ifadelerini kullanıyor.

 

İsmail Ulusoy’a göre Rus krizi de emlak fiyatlarını etkilemedi ve etkilemeyecek. Antalyalıların, yöneticilerine güvendiğini ve birkaç yıl içinde bu krizinde aşılacağını çok iyi bildiğini anlatan Ulusoy: “ Kriz zamanında gayrimenkuller ucuz fiyatlara elden çıkarıldığı için rakamlar düşer. Ama Antalyalı çok iyi biliyor ki bu krizde atlatılacak. Çünkü Antalya ne krizler atlattı. Bu nedenle hiç kimse evini, iş yerini ya da arsasını satmak istemeyecektir” diyor.

 

Yapılan yatırımların tüm Antalya’ya yayıldığını, sadece bir bölgede olmadığı dile getiren Ulusoy, fiyatlardaki artışın da buna paralel olarak tüm şehirde görüldüğünü anlattı. Artışların devam edeceğini savunan Ulusoy “Antalya daha çok pahalanır. Şimdiki artış asıl değerini bulması. Bundan sonrakiler ise değerine değer katmasından olacak. Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı firmaları Antalya piyasasına girmeye başladı. Bunların da etkisi ile Antalya’da ev, arsa yatırımı yapanlar hiçbir zaman kaybetmeyecektir” dedi.

 

Add comment