Toprak RAZGATLIOĞLU

Toprak RAZGATLIOĞLU

Toprak RAZGATLIOĞLU

 Toprak RAZGATLIOĞLU

 Bu sayımızda genç Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu ile başarıları ve tutkusu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Mototosiklet showmen’i Tekteker Arif’in oğlu olması Toprak için belki de bu günlere geleceğinin, bu zaferleri kazanacağının bir işaretiydi. Henüz 5 yaşında motosiklet kullanmaya başlayan Toprak bu yaşına kadar sayısız başarıya imza attı. Son olarak geçtiğimiz yıl Avrupa SuperStock 600 Şampiyonasında, 18. yaşında zaferlerine bir şampiyonluk daha ekledi. Bu başarılarının daim olmasını diliyoruz ve genç pilotumuza güveniyoruz.

 

Toprak merhaba, öncelikle bize kendinden bahseder misin? Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Henüz 18 yaşındayım Türkiye’de motosiklet showmen’i olarak tanınan, bilinen Tekteker Arif’in oğluyum… Daha çok küçükken, 5 yaşlarımda babam beni ufak motorlarla kros yarışlarına götürmeye ve yarıştırmaya başladı, kendisi ufak- büyük bütün motorları kullandırıyordu. Show alanında da beni sürekli eğitiyordu… Küçük yaşta Motokros’da, Supermoto’da güzel başarılar, birincilikler alıyordum. 13 yaşıma gelene kadar bu böyle devam etti. 13 yaşımda Sayın Süleyman Memnun ve babamın desteği, isteği ile büyük yarış motoruna geçiş yaptım. 600 RR Honda motoru ile yarışıp güzel başarılar elde etmeye başladım. Başarılarımdan ve yeteneğimden dolayı dikkat çekmeye başlamıştım. Sonra da T.M. Federasyon başkanımız beni Almanya’ya R6 Cup’a gönderdi. 15 yaşlarında olmama rağmen orada da başarılı oldum. Bu arada bir yandan Türkiye Şampiyonası için koştururken bir yandan da İstanbul Park’da güzel başarılara imza atıyordum. En küçük Türkiye şampiyonu unvanını aldım, pistin rekorunu da kırdım. Halada rekor bende..  Sonra Moto GP Red Bull Rookies Cup’da yarıştım orada da birçok başarılar kazandım. Bu vesile ile Kenan Sofuoğlu ağabeyim benim başarılarımı, yeteneğimi duymaya, görmeye başladı ve beni Fransa’ ya SuperStock 600 yarışına misafir yarışçı olarak götürüp yarıştırdı. Orada ilk defa Kawasaki motoruna bindim ve ilk defa bu motorla yarışmama rağmen 1. oldum. Kenan ağabeyim oldukça sevindi ve beni burada Superstock’da yarıştırmaya başladı. Bende onun bana olan güvenini, inancını boşa çıkarmadım ve geçtiğimiz yıl Avrupa SuperStock 600 kategorisinde şampiyonu oldum.

 

Motosikletle tanışmanda baban Tekteker Arif’in büyük etkisi olmuş. Peki, motosiklet kullanmak senin için ne zaman bir tutkuya dönüştü, bunda da babanın bir etkisi var mı?

Motosikletle tanışmamda ve bunun tutkuya dönüşmesinde tamamen babamın etkisi var diyebilirim… Daha 4 veya 5 yaşlarında iken babamın desteği ile motosiklet kullanmaya başlamıştım, yani motosiklet kullanmak benimle birlikte büyüyen bir tutku.

 

Günlük hayatında neler yaparsın? Bize günlük rutinlerinden bahseder misin?

Her gün spor salonuna giderim, sporumu yaparım sonra bisiklete binerim, koşarım, İngilizce öğrenmek için çalışırım… Yiyeceklerime çok dikkat ederim.

 

Yarışlara nasıl hazırlanıyorsun? Seni zorlayan durumlar var mı, varsa neler?

Yarışlara her zaman hazırlanıyoruz, her an yarışa katılacakmış gibi. Kenan ağabeyimin pistinde çok yoğun bir şekilde ve düzenli antrenman yapıyoruz… Yarış dönemleri cidden yoğun oluyoruz ama beni zorlayan pek bir şey yok diyebilirim. Zaten tutkunu olduğunuz bir şey sizi yormaz..

 

Bu sene Avrupa SuperStock 600 yarışlarında büyük bir başarı göstererek şampiyon oldun. Konu ile ilgili ne söylemek istersin?

Yeri gelmişken şunları söylemek isterim: Kenan ağabeyim sayesinde koşturduğum bu yerde, ne Kenan ağabeyimi ne de beni çok sevenleri mahcup edemezdim. Güzel bir zafer, başarı kazandım oldukça mutluyum.

 

Kendine örnek aldığın birileri var mı?

Tabi ki var, her zaman Kenan ağabeyimi örnek almışımdır. Kendisi benim için bir idol..

 

Kenan Sofuoğlu’nun menajerliğini yapması sana ne ifade ediyor? Başarılarında ne tür bir etkisi var?

Kenan ağabeyimin menajerliği benim için ayrı bir onur. O’nun dediği ile o’nun yolunda, izinde gidiyorum… Başarılarıma etkisi olduğu zaten apaçık ortada, olduğum konumumu ona borçluyum…

 

Yükselen başarılarının hedefinde ne duruyor? İlerde kendini nerede görüyorsun?

Hedefim adım adım şampiyonluklar kazanıp çıtayı hep daha yukarılara taşımak ve bu spor dalında Türkiye’nin de başarısını dünyaya duyurmak. SuperBike, Moto 2 ve en çok istediğim yer inşallah MOTO GP. Hedefim buralara ulaşabilmek ve podyumun zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırmak.  İlerde kendimi elbette ki MOTO GP de görüyorum çünkü en büyük ve tek hedefim orası… Evvela Allah’ın izni ile diyelim..

 

Buradan sana destek veren ve sevenlere bir mesajın var mı?

Şükürler olsun çok sevenim var bu yönden çok mutlu ve motive oluyorum.. Bana daima güvensinler, inansınlar, en iyi yerlerde, en büyük zaferleri kazanmak için var gücümle savaşacağım, herkesi sevindireceğim.  Tek arzum bir Türk olarak Türk milletine MotoGP’ de zafer tattırmak…

 

Sevgilerimle..

 

Add comment