Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

SERİK BELEDİYE BAŞKANI

SERİK BELEDİYE BAŞKANI Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

SERİK BELEDİYE BAŞKANI Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

  Bu sayımızın kapak konuğu Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık. Seçim sonrası ciddi atılımlar ve projeleri ile dikkat çeken Sayın Çalık ile Serik ve hedefleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

 SERİK BELEDİYE BAŞKANI
 Prof. Dr. Ramazan ÇALIK

  

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan ÇALIK kimdir? Bizlere kendinizden bahseder misiniz?

1961 yılında Antalya Yeşilyurt’ta doğdum. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldum. Aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptım. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında 2010 yılında profesör unvanı alarak, 2012 yılında Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandım.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimde Ak Parti’den Antalya, Serik Belediye Başkanı seçildim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

 

Sizin önderliğinizde Serik İlçesinin bugünkü konumu ve gelecekteki hedefleri nelerdir?

Serik konum olarak dünyanın gözde turizm merkezlerini taşıyan bir ilçe. Bu nedenle sürekli değişime,  gelişime yeniliğe ihtiyacı var. Gelecek için hedeflerimiz çok: İlçemizi daha modern bir ilçe yapmak. Kentsel yenileme yaparak tüm alt yapı ve üst yapı hizmetleri tamamlayıp, alternatif yollarla kentimizi güzel bir merkez haline getirmek. Halkımıza en ideal şekilde hizmet ederek memnuniyetini kazanmayı hedefliyoruz. Bunun için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz.

 

Başkanım, Serik’in sizin için önemi nedir? Nüfusu, tarihi, ekonomik durumu, kültürel yapısı ve sosyal yaşamı hakkında kısaca neler söylemek istersiniz?

Serik benim Doğduğum yer. Kişinin doğduğu yere hizmet etmesi apayrı bir duygu. Ayrı bir mutluluk Bu nedenle üniversite hayatımı noktalayarak doğduğum yere hizmet için aday oldum.

Serik İlçesinde ilk yerleşim yeri, M.S. II Yüzyılda Bergama Krallığına bağlı olarak bu günkü Yanköy Köyü yakınlarında bulunan “SILLYON” (Koçhisar tepesinde) da ve Belkıs köyünde “ASPENDOS” olarak iki yerde kurulmuştur. 1817 yıllarında yerleşim bölgelerinin çok aralıklı olması nedeni ile ilçe önceleri “SEYREK” diye anılmış, 1890 yıllarına doğru SERİK olarak adlandırılmıştır. 1900 yılında bu günkü ilçe merkezinde KÖKEZ adı altında Bucak merkezi olmuştur. 1926 yılında da SERİK ilçe olmuştur. Batı Trakya Türkleri Balkan Savaşı sırasında Muhacir olarak; Girit savaşı sırasında da, Girit Türkleri Serik’e gelip yerleşmişlerdir.

İlçenin 2014 yılı toplam nüfusu TUİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2014 verilerine göre 117.670 kişidir.

İlçe merkez belediyesiyle birlikte 66 adet mahallesi bulunmaktadır.

İlçenin çalışma hayatı mevsimlere göre değişiklik göstermektedir. Özellikle yaz aylarından turizm sektöründeki canlılık ilçenin gelir kaynaklarındandır. Bunu dışında ilçenin ekonomisinin büyük bir bölümü turizme dayalı olup, halkın % 90’ı turizmle uğraşmaktadır. Tarımsal faaliyetler için ihtiyaç duyulan insan gücünün bir kısmı kendi bölgesinden, bir kısmı da çevre il ve ilçelerden karşılanmaktadır. İlçede birçok sanayi tesisi de bulunmaktadır. Gerek 250 işyeri kapasiteli sanayi sitesi, gerekse fabrikalar ve büyük işletmeler ile canlı bir ekonomik yapısı vardır.

İlçemizdeki turistik yerlerin başında Akdeniz sahil kesimindeki Belek Beldesi gelmektedir. Belek, Kadriye ve Boğazkent Beldelerinde Yaklaşık 428.000 yatak kapasiteli 61 adet 5 yıldızlı otel bulunmaktadır. İlçemiz sınırlarında bulunan bu yerlerden ülkemize önemli ölçüde döviz girdisi sağlamaktadır.:

Serik bölgesi yaylaları; bozulmamış doğal yapıları, yaşayan yöre kültürü, birçok bitki türünü barındıran doğası, huzuru ve daha sayılabilecek birçok özelliği ile alternatif turizm merkezlerinden biri olmaya adaydır. İlkbaharla birlikte çiğdemler çiçek açtığında Yörükler hayvanlarını otlatmak için Toros yaylalarına çıkmaya başlarlar. Akdeniz sıcaklıklarının etkili olduğu yaz aylarında ise çevre yerleşmelerden serin yaylalara çıkışlar giderek hızlanır.

İlk olarak, Batı Trakya Türkleri Balkan Savaşı sırasında Muhacir olarak, Girit savaşı sırasında da Girit Türkleri Serik’e gelip yerleşmişlerdir.

Daha sonrasında Yörükler yerleşmiştir. İlçemizde sosyal, kültürel ve ekonomik alt yapının özünü Yörükler teşkil eder. İlçede yaşayan Yörükler, yazları Sorgun ve Çayır Yaylasında; kışın ise Serik’te ikamet etmektedirler. Yörükler açısından göç önemlidir. Hatta göç ile ilgili söyledikleri “Yörük’e göçelim diyesiye önüne göçüver” sözü buna bir örnektir. Kışı Serik’te geçiren Yörükler, Nevruzla birlikte yaylaya göçmek için hazırlıklara başlayarak yayla turizminin gelişmesinde rol oynamaktadırlar.

 

Serik Belediyesi olarak belediyecilik anlayışı ile yürüttüğünüz hizmetleriniz nelerdir?

Biliyorsunuz ki 6360 sayılı Yasa ile Bazı hizmetler Antalya Büyükşehir Belediyesine devredildi. Kanalizasyon, su ASAT’a, İtfaiye, ulaşım, mezarlıklar hep Büyükşehir Belediyesi’nde. Antalya Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları İlçemizde arttırmak için de sürekli görüşmelerimiz sürüyor. Tüm çalışmalarımız aralıksız devam ederken, yeni projelerimi başarıyla ilçemize kazandırmak bizim için çok önemli. Halkımızın daha rahat daha güzel ortamlarda yaşaması için kentsel yenileme çalışmalara start verdik. Alt yapıda çok büyük eksiklikler var. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerimizle birlikte 66 mahalleye hizmet ediyoruz. Yolları bozuk olan yerlere reglaj, yama tamir onarım çalışmalarını hızlandırdık. Asfalt çalışmalarımızda örnek bir belediye olma yolunda ilerliyoruz. Temizlik çalışmalarını da özenle yürütüyoruz.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yürüttüğümüz hizmetler için 2015 Serik’in yılı olacak dedik, sözümüzü tuttuk. Birçok alt yapı ve üst yapı kurumlarına el atıyor, böylece sosyal belediyeciliğin de örneklerini veriyoruz. Doğalgaz, yol, köprü, su, spor, yaşlılarımızın gençlerimizin, kadınlarımız, engellilerimiz her alana ama her alana el attık. Başka şehirlere de örnek olabilecek İşler Caddemizi açtık. Dahası Dsi bahçesini halkımızın nefes alacağı bir yer haline getirdik. Boğazkent’te halkımızın istifade edeceği plaj ve tesislere hizmete açtık. Belediyecilik anlayışı içerisinde hizmetlerimizin her alanda kesintisiz devam etmesi için durmadan çalışacağız.

 

Başkanım, Göreve geldiğiniz günden itibaren bugüne kadar yapmış olduğunuz ve yapımı devam eden projeleriniz nelerdir?

Yapmış olduğumuz projeler:

 

İşler Caddesi:

Her kentin, huzur içinde gezilebileceği, vakit geçirilebileceği örnek bir caddesi vardır. Şimdi Serik’imizin de böyle bir caddesi için tüm çalışmalarımızı tamamladık Örnek bir cadde oldu ama tek olmayacak. Serik her caddesiyle güzelleşecek.

 

DSİ Parkı

Devlet Su İşleri’nin bahçesinin tahsisini Serik Belediyesine kazandırdık.

Serikli vatandaşların nefes alabileceği nezih bir ortam ve görsel bir güzelliğe ev sahipliği yapan DSİ parkımızı 7 bin vatandaşımızın katılımıyla şahane bir törenle Mayıs ayında açtık. Her şey çocuklarımız ve halkımız için. Kafelerin, yemek yiyecek alanların olduğu, çocuklarımız için oyun alanı, gölet, kaykay pistleri, koşu bantları, spor kortları ve otoparklarıyla büyük bir projeyi halkımızın hizmetine sunduk.

 

Sahil Yolu:

Maviyle yeşili buluşturuyoruz. Bitimine yaklaştığımız Boğazkent sahil yolu projemizle yeşillikler içinde deniz dalgalarının sesiyle halkımızın yürüyüş yapabileceği modern bir yürüyüş alanı yarattık.

 

Evde Sağlık Hizmeti:

Evde sağlık hizmetleri ve ziyaretlerimizle yaşlılarımız artık yalnız değil. Kendi evlatları gibi onların yanında olmak için çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Halkımız hizmet zincirimizde desteği esirgemeyerek yanımızda. Halkımıza ayrıca  göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz.

 

Aile Sağlığı Merkezi:

Cumhuriyet ve Yeni Mahallemize kazandırdığımız Dr. Yusuf Aydın Sağlık Merkezi tüm Serik’imize hayırlı olsun.

 

Gebiz Ziraat Bankası:

Seçimlerden önce Gebizli vatandaşlarımıza verdiğimiz bir söz vardı. Ziraat Bankasının inşaatını 2015 yılında tamamlayıp, Gebizli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

 

22/ A Kadasto Çalışması:

Tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere Serik için 22/A çalışmaları yaptırdık. 22/A ile birlikte tarlalarımızın sınırları belirlendi.

 

Kavşaklar:

Devlet Karayolları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli olarak başlattığımız Belek ve Kadriye Kavşakları için çalışmalarımız tamamlandı.

Mobese:

Belek, Boğazkent, Kadriye, Belkıs Mahalleleri ve D-400 üzeri ile birlikte Serik Merkez’de kazandırılmasını Emniyet İl ve İlçe Müdürlüklerimizin destekleri ile sağlıyoruz.

 

Yapımı Devam Eden Projeler:

 

Kızderesi Projesi:

Serik Belediyesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ile planladığı Kız Deresi Projesinde alt yapı çalışmasında sona gelindi. Kısa bir süre sonra üst yapı çalışmasına geçilecek olup Serik’in çehresinde büyük bir değişim olacak. Trafik sıkıntısını da bitirecek olan proje, kavşaklar ve Belek yolu ile birleşince Serik çehresini değiştirecek. Ortak çalışmalar sonucu Belek yolu-kavşağı ve Kadriye kavşağı çalışmaları da tamamlanıyor.

 

Arıtma Tesisi:

150 bin kişiye hizmet verecek arıtma tesisimizin temeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından atıldı.

Seyir Tepesi Projesi:

Bugün Su Deposu olarak bildiğimiz Nevruz Tepesi tüm Seriklilerimizin ailesiyle geleceği Seyir Tepesi haline geliyor. Bu gördüğünüz alanı modern bir görünüme kavuşturacağız. Daha güvenli ve halkımızın rahatça geleceği bir alan yapacağız. Her tarafını yeşillendireceğiz. Atıl halinden kurtaracağız. En yüksek noktasına Seyir tepesini kuracağız. Yamaçlara mesire alanlarımızı oluşturacağız. İçerisinde kafe ve restoranların da bulunacağı bir kompleks oluşturacağız.

İkinci İşler

Caddesi Yolda:

Geçen hafta Atatürk Caddesi için projesini, Büyükşehir yetkilileriyle birlikte yerinde inceleyen Başkan Çalık, Tekeli ile Çınaraltı arasında ikinci İşler Caddesi çalışmasını başlattı. Büyükşehir işbirliğiyle yapılacak olan cadde için yazışmaların başlatıldığı belirtildi.

 

Tapu Meselesi:

Milli Emlak Genel Müdürlüğünden, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden ve Orman Bakanlığından üyelerle birlikte Serik için bir çalışma yapılmasını sağladık. Heyet üyeleri sahada çalışmalarını tamamladılar. İnşallah en kısa zamanda Tapu Sorunundan kurtulacağız.

 

Doğazgaz:

Yaklaşık üç yıl önce Serik Atatürk Caddesi’ne doğalgaz ana hattı döşemesine rağmen dağıtım gerçekleşmemişti. Şirket yetkilileriyle görüşmelerimiz sonucu Doğalgaz dağıtımına başladık. İnşallah yakın zamanda tüm Serik’imize ulaşacak.

 

Cuma Pazarı:

Belediyemizin yaptırmış olduğu anket sonucuna göre halkımızın %88’i Cuma pazarının tekrar eski yerine gelmesini istiyor. %61’i Cuma pazarı için yapılan binanın etrafına kurulmasını istiyor. Cuma Pazarımızın kurulacak yerin projelendirilmesini tamamladık.

 

Balıkçı Barınağı:

Balıkçı barınağımız ile birlikte balıkçılarımız daha rahat ve güvenli bir güvenli bir şekilde denize açılabilecekler. Barınağımızın yanında piknik alanları da oluşturularak aileleriyle vakit geçirmelerini sağlayacağız.

 

Günübirlik Alanlar:

Vatandaşlarımızın günübirlik boş vakitlerini geçirebileceği mesire alanlarını halkımıza kazandırıyoruz. Boğazkent Halk plajı için ve Baraj                 Bölgesinde yeni mesire alanları oluşturuyoruz.

 

Üniversite:

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanıp Resmi gazete yayınlanan Antalya Üniversitemiz Serik Kadriye Mahallemizde bu dönem eğitim-öğretime başlıyor. Akdeniz Üniversitesi’nin bir fakültesinin de Serik’imize gelmesini sağlayarak 10.000’nin üzerinde yükseköğrenim kenti olacaktır.

 

Seyir Tepesi:

Nevruz Tepesi’ni Serik halkının hizmetine açmak için ilk kazmayı vurduk. Modern bir mesire ve seyir alanını Serik’imize hayırlı olsun.

 

İşimiz Gücümüz Serik

Ekibimizle birlikte Aralıksız çalışmaları ve sosyal belediyeciliği birlikte yürüterek şantiye alanına çevirdik. Yeni Türkiye’nin Yeni Serik’ini kurmak için “İşimiz Gücümüz Serik” sloganı ile yeni projelerine başladık. Dedikodu yapanlara inat İşim de Serik Gücümde Serik vurgusunu yaparak, hizmet için gecemizi gündüzümüz  katarak çalışıyor.

 

Serik İlçesinin yıllardır alt yapı sorunu vardı ve siz göreve geldiğiniz günden itibaren başlatmış olduğunuz alt yapı ve saha çalışmaları hangi aşamada? Bu çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

Serik’in en önemli sorunu altyapıdır. 30 yıldır çözülmeyen içme suyu sorununu çözeceğiz dedik. Şimdi proje İller Bankası tarafından tamamlandı. Kısa sürede çalışmalar başlanacak. Bu yıl 10 milyon TL,  gelecek yıl 40 milyon TL yatırımla 2016 yılında Serik’in içme suyu problemini çözeceğiz.

ASAT kanalıyla Serik’e 2015 yılında 57 milyon 50 lira, 2016 yılında 41 milyon 800 bin lira olmak üzere toplamda 98 milyon 850 bin liralık alt yapı yatırımı yapılıyor. İçme suyu olarak Boğazkent oteller bölgesinde 7 kilometrelik bir yatırımı yapıyoruz. İçme suyu için bu sene 1.5 milyon gelecek sene 1.8 milyon TL’lik bir yatırım yapılacak. Muhtelif kanalizasyon yapımı 15 kilometre olarak planlandı. Bu sene tamamlanacak ve 3 milyon 750 bin TL harcayacağız.   Yağmur suyu drenaj hattı önemli bir projedir. Serik’in tek ana caddesi var ve bu yükü kaldırmıyor. Alternatif caddeler açmak durumundayız. Kızderesi projesiyle birlikte Serik’in giriş caddesi oluşacak. Bu caddeyi oluşturmak için kanal ıslah edilerek kapalı hale getiriliyor. İşte bu projenin temelini attık. 5.5 milyon TL’lik yatırımı ile Kızderesi yağmur suyu inşaatını başladık ve nihayet sona geldik. Sonra, yol çalışmalarına başlayıp, 2016 yılında hizmete sunacağız. Ardından Atatürk Caddesi’nde bir çalışma ile Serik’in trafik karmaşasına son vereceğiz. Büyükşehir Belediyemize bu projeyi Serik’imize kazandırdığı için çok teşekkür ederim.

 

Başkanım dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan G-20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı yıllık olağan toplantılarının onuncusu düzenlenen ve ev sahipliğini üstlenen Serik İlçesinin Belek Mahallesinde gerçekleşti. Türkiye ve Dünya açısından Serik İlçesinin ne gibi kazanımları olmuştur?

G-20 Zirvesi’nin Antalya’da yapılması, bölgemizin ve ülkemizin reklamı açısından önemli bir adım oldu. Antalya’nın, özellikle ilçemizin böylesine büyük bir organizasyonu kaldırabilmesi, potansiyelinin ne derece büyük olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu.”

G20 Zirvesinin ev sahipliğini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel Bey üstlendi. Büyükşehir ile birlikte bizlere düşen görevleri yerine getirdik.

Serik’in Belek ve Kadriye Mahallelerinde yapılan Zirve için tamamlanan çalışmalarla yetinmedik. Tüm Serik’i ayağa kaldırdık. Toroslarla Akdeniz’i bütünleştiren projelerle Serik şantiye alanına çevirdik. Projelerin bitmesi ile Yeni Türkiye’nin Yeni Serik’i bölgenin yükselen yıldızı oldu.

 

2016 yılında Serik İlçesine planladığınız yatırım, gelişim, sosyal, kültürel ve sportif anlamda Serik ilçesini ne gibi hizmetler ve projeler bekliyor?

 

Planlanan Projeler:

 

Kentsel Yenileme

Serik, Kentsel yenileme ile vizyon görümüne sahip Akdeniz’in incisi olacak. Kentsel yenileme değişim ile birlikte Serik hak ettiği çehresine kavuşacak.

 

Kent Meydanı:

Hem Serik Merkeze hem de sahil mahallerimize yakışır kent meydanlarımızın Proje çalışmalarını tamamladık. Serik’e yakışır meydanlar kültürel olgularımızla bütünlük içersinde bizleri temsil edecek.

 

Kültür Merkezi:

Çok amaçlı salonlar, toplantı salonları, sergi alanı, konferans salonu, sineması teras kafeteryası ve çeşitli donatılarıyla birçok organizasyona ev sahipliği yapacak olan kültür merkezimizin projelerini hazırladık.

 

Gençlik Merkezi:

Serik Belediyesi bünyesinde, gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunacağı Gençlik merkezimizin projesini hazırladık.

 

Tarım Organize Sanayi:

Çiftçilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmek ve vatandaşımıza istihdam sağlayabilmek için çağımıza uygun modern bir tarım organize sanayi tesisini ilçemize kazandıracağız.

 

Huzur Evi:

Sosyal Belediyecilik olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak için çalışıyoruz. Kimsesizlerin ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın kalabileceği bir huzur evini Serik’imize kazandıracağız.

 

Düğün Salonu:

Kökez Mahallemize inşa edeceğimiz Düğün salonu en kısa sürede halkımızın hizmetine girecektir. Mutluluklarımızı paylaşabileceğimiz geniş ve modern salonu, bahçesinde mesire alanı, seyir tepesi bulunan modern bir kompleks Serik’imize Hayırlı olsun.

 

Eski Hapishane Bahçesi:

İlk önce DSİ’den bahçesinin tahsisini Belediyemize sağladık. Başladığımız proje ile Serik nefes alacak. Cafelerin, yemek yiyecek alanların olacağı, çocuklarımız için oyun alanı, gölet, kaykay pistleri, koşu bantları, spor kortları ve otoparkıyla büyük bir proje tamamlayacağız.

 

Kapalı Spor Salonu:

Karadayı ve Gedik Mahallerimizin arasına planladığımız 3500 kişi kapasite kapalı spor salonumuzu Serik’imize kazandırıyoruz.

 

Fen Lisesi:

Eğitim olmazsa olmaz dedik.  Sayın Bakanımızda Fen Lisemizin sözünü aldık. Serik tarım, turizm ve ticaret merkezi olmasının yanında eğitim merkezi de olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

 

Serik Türkiye’nin Turizm açısından önemli statüye sahip ilçelerinden birisi olduğunu biliyoruz. Yerli ve Yabancı Turistlerin ilgisini çekmek ve daha iyi tanıtabilmek adına Serik’i nasıl tanımlarsınız?

Serik İlçesi, Belek Kadriye Boğazkent mahalleleriyle Belek Turizm Merkeziyle adını markalaştıran bir ilçe. Turizmde çok kaliteli otelleri var. Yazın deniz güneş kumun yanı sıra Belek Golf ve spor turizminde de kendini kanıtlamış bir ilçe. Biz turizmi daha iyi tanıtabilmek için alternatif turizm yolları arıyoruz. Dev spor köyü projesi ile İlk atağımızı spor alanında yaptık. Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Tesisleri’nin Boğazkent Mahallesi’nde yapılması için ilk ve en önemli adım atıldı.

Tesislerin kurulacağı Boğazkent Mahallesi’ndeki parsel Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oybirliğiyle bölgeye ilişkin plan değiştirildi. Bölge ‘kentsel ve bölgesel spor alanı’ şeklinde yeniden planlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla yürürlüğe girecek plana göre yaklaşık 250 dönümlük parselin 230 dönümü mera alanı olarak planlarda yer aldı. Alanın içinde aile sağlık merkezi ve cami de yer alacak.

Dev spor köyü projesini ile milli takım kamp alanı burada olacak. Böylelikle yaz kız demeden doluluk oranları artacak.

 

Başkanım, bu güzel ve içten sohbet için teşekkür ederiz. Son olarak Metropol Dergisi okuyucularına ve Serik halkına neler söylemek istersiniz?

Serik artık değişimi hissediyor. Bunun en güzel örneği hizmetlerimiz olacaktır. Çok şükür ki hizmetlerimizden bizlere gelen dönütler çok güzel. Memnuniyetler bizlere yeni projeleri üretmemizi gerekli kılıyor. Ama insanlar istiyor diye değil, Serik hak ediyor diye çok çalışmamız lazım. Serik’i Akdeniz’in incisi yapacağız. Bugünlerde dile getirdiğim bir düşüncem var; Geleceğe dair umutlar taşıyan herkesin ortak noktası Serik’i Akdeniz’in parlayan yıldızı yapma yolunda ilerliyoruz. Serik’e ve bizlere yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Derginizin yayın hayatındaki başarılarının devamını diliyorum.

 

Add comment