Selçuk KAZAN

Hilton Garden INN Çorlu - Genel Müdürü

Hilton Garden INN Çorlu – Genel Müdürü Selçuk KAZAN

Hilton Garden INN Çorlu – Genel Müdürü  Selçuk KAZAN

 Hilton Garden INN Çorlu – Genel Müdürü

Selçuk KAZAN

 

Hilton Garden INN markasının ilk yılını geride bırakmaya hazırlanan oteli Genel Müdürü Selçuk Kazan ile markanın yeni yatırımı ve bölge potansiyeli üzerine gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Henüz yeni bir otel olmasına rağmen Türkiye’de ki  Hilton World Wide markalarından oluşan 42 otel içerisinden sıyrılarak 2015 yılı müşteri memnuniyeti analizlerinde birinci sırada yerini almayı başarmıştır. Hiç bir başarının tesadüf olmadığını bir kez daha görebilmek için röportajımızı kesinlikle okumalısınız.

 

 

Bize genel olarak Hilton Garden INN Çorlu’dan bahseder misiniz?

Santeks Tekstil ve Brode A.Þ.’nin bir yatırımı olan AB Danışmanlık işletmesinde faaliyetlerini yürüten ve iş oteli konsepti ile ön plana çıkan Hilton Garden Inn Çorlu otelimizle, doğru zamanda doğru yerde bulunarak bölgede çok önemli bir ihtiyacı karşılamaktayız. Þehrin en önemli ve işlek caddesi üzerinde bulunan merkezi konumu ile tercih sebebi olan otelimiz, 2015 yılı misafir memnuniyeti analizinde Türkiye’deki 42 otelimiz içerisinde birinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Otelimiz, görkemli binası, yenilikçi uygulamaları ve pozitif yaklaşımı ile kısa zamanda bölge halkı ve iş dünyasıyla kaynaşıp, bölgenin ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün, kaliteli hizmet dengesini sağlamıştır.

 

Hilton Garden Inn markası neden Çorlu’yu tercih etti?

Yaklaşık 275.000 kayıtlı nüfusu ile Türkiye’nin 51 ilinden daha büyük olan Çorlu, çok önemli bir üretim üssüdür. Özellikle son on yılda Çorlu sanayisindeki gelişme ve yeni yatırımların hızla artması, birçok alanda yatırımcıların ilgisini bu önemli şehre çekmiştir. Yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde Ýş oteli markamızın bu şehirde başarı sağlama potansiyelinin yüksek olması, bizi burada olmaya teşvik etmiştir. Kısa zamanda şehrin sosyo-kültürel dokusuna uyum sağlayarak şehrin yeni yıldızı konumuna gelen Hilton Garden Inn Çorlu, şimdiden gerek kamu gerekse özel sektörden birçok toplantı, seminer, kongre organizasyonuna ev sahipliği yapmıştır.

 

 

Otel dekorasyonu hakkında neler söylersiniz?

Kapısından içeri attığınız ilk adımdan itibaren sıcaklığı ve kasvetten uzak sade ama şık dekoru ile dikkat çeken, çalışan-misafir iletişimini azami oranda sağlayan fiziki yapısı da önceden planlanan detaylar arasındadır.

 

Odalarda özellikle dikkat ettiğiniz detaylar neler?

Oldukça ferah ve ergonomik dizaynı ile ön plana çıkan odalarımızın ortalama büyüklüğü 33 m2’dir. Tüm odalarda 40” Philips LCD TV bulunmakta ve açılabilir pencerelerimiz ile de ferah bir oda imkânı sağlamaktayız. Her odada standart olarak ütü ve ütü masası bulunmaktadır, banyo ürünleri olarak Peter Thomas Roth marka şampuan ürünleri de misafirlerimizin beğenisini kazanmaktadır. Olmazsa olmazımız yüksek kalitede Serta Bed yataklarımız misafirlerimizin güne zinde başlaması için özenle hazırlanmaktadır.

 

Otelde kaç kişilik bir ekiple hizmet veriyorsunuz?

Gerek diğer Hilton otellerimizden gerekse farklı markalardan bir araya gelen yaklaşık 60 personel ile hizmet vermekteyiz.

 

Sizi diğer otellerden ayıran farklılıklardan ve özelliklerden bahseder misiniz?

Her misafirimizle aynı seviyede ilgilenmeyi, ihtiyaçlarına cevap vermeyi, birebir iletişim sağlamayı ve onlara lüks otel kalitesini butik otel hizmetiyle birlikte yaşatmayı hedefliyoruz. Bu da bizi misafir memnuniyetinde başarıya götürmektedir.

 

 

Otelinizde nelere dikkat edersiniz? Olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Dünya’da 20’den fazla ülkede 100’den fazla şehir gezmiş ve onlarca farklı markada konaklama yapmış birisi olarak benim için olmazsa olmaz çalışan tutumu ve temizliktir. Size hizmet eden birinin samimi davranması ya da sadece işini yapmış olmak için bir şeyler yapıyor olması arasında çok ciddi bir fark var. Başkalarının mutluluklarından beslenerek mutlu olan bir hizmet anlayışla çalışmaya özen gösteriyoruz.

Her sabah otelimizin genel alanlarını dolaşıp her şeyin % 100 uygun olduğunu bizzat görmeden güne başlamıyorum, bunu işim gereği yapmıyorum kesinlikle, ben mutlu ettiğim misafirlerimin mutluluklarıyla kendini daha iyi hisseden biriyim. Bunu tüm personelimize azami oranda aşılamaya çalışıyorum.

Misafir görüşlerini değerlendiren ve geliştirici-önleyici çalışmalarını ilgili departmanlara ileten çok başarılı bir komitemiz var ve bu bizim olmazsa olmazlarımız arasında üst sıralarda yer almaktadır. Misafirlerimizin ne düşündüğü, beklentileri bizim için çok önemlidir. Herhangi bir konuda geri bildirim yapan misafirimizin, gelişimimiz için bizlere çok değerli bir fırsat sunduğunun farkındayız.

 

Müşterinizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak şekilde kalite seviyesini yakalamak amacıyla ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Öncelikle doğru bölgeye doğru marka ile yatırım yaparak, bu şehirde konaklama hizmeti alan kitlenin beklentilerine paralel bir yatırım yapmış bulunmaktayız.  Bir otelde performansı doğru tanımlamanın sonuçlara etkisi kaçınılmazdır, bizler için bu soyut kavramın ölçümü, misafirlerimizin konaklama sonrası paylaştığı deneyimleri ile ortaya çıkan istatistiksel verilerdir. Çalışanlarımız hedeflerini tutturmak için hangi bilgi ve becerileri kullanıyor? Bizler bu konuda yeterince motivasyon sağlayabiliyor muyuz? Bu bakış açısıyla misafir beklentilerini değerlendirip, takım arkadaşlarımızla bu hedefler doğrultusunda çalışmaktayız.

 

Hilton Garden INN Çorlu olarak toplantı ve kongre için gelen misafirlerinize ayrıca hangi imkânları sunuyorsunuz?

485 m2 balo salonu, 1’i VIP toplam 4 workshop toplantı salonumuzda misafirlerimize üst düzey teknolojik ekipmanlarımız, salon içi sunum ve ikramlarımız ile maksimum kalitede hizmet sunarken 24 saat açık iş merkezimizde tamamen ücretsiz PC-internet ve baskı merkezi hizmeti sunuyoruz. 24 saat ücretsiz hizmet veren açık ve kapalı otoparkımız ile misafirlerimizin kolayca toplantı salonlarına ulaşımını sağlıyoruz.

 

Bir oteli, özellikle yeni bir oteli yönetmenin en büyük zorlukları nelerdir?

Sıfırdan bir otel açmak, A’dan Z’ye her türlü detay ile bizzat ilgilenmek demektir, tüm eğitimleri ve işleyişleri en küçük ayrıntısına kadar takip edip sonuçlarını da aynı titizlikle takip etmek demektir.

Çok farklı kültürlerden, markalardan, şehirlerden ve yaş gruplarından biraraya gelen çalışanımızını ortak bir inanç etrafında toplayıp, bir kurum kültürü sisteminde var olması pek kolay değil, burada kurum kültürünün en iyi şekilde aşılanması gerekmektedir.

 

Bir uyum içerisinde olmak, hedeflere inanmak ve bu yönde motive etmek bir hayli zor olsa da, bir heykeltıraş gibi zamanla ortaya çıkan eserden büyük keyif alıyoruz. Bu iş ekip işidir ve bir kişinin başarısı bizleri hedefe ulaştıramaz, bizler başarımıza çalışanlarımız sayesinde ulaşıyoruz.

Tüm zorluklara rağmen açılış ekibi içerisinde bulunmak ve bu ekibi yönetmek, meslek hayatıma çok önemli faydalar sağladı.

 

 

Hayata geçirmeyi düşündüğünüz yeni projeler var mı?

Mart 2016’da kapılarını açmayı planladığımız Dünya markası North Shield Pub ile bölgeye, hareket katacak çok özel bir mekan kazandırmayı amaçlıyoruz. Irish Pub formatındaki bu yepyeni mekânımız da 7 gün hizmet veriyor olacak.

 

Add comment