Hatice BOZKURT

Arden gold mask’ı Bir dünya markası yapan Girişimci iş kadını

Arden gold mask’ı Bir dünya markası yapan Girişimci iş kadını Hatice BOZKURT

Arden gold mask’ı Bir dünya markası yapan Girişimci iş kadını  Hatice BOZKURT

 Arden gold mask’ı Bir dünya markası yapan Girişimci iş kadını

Hatice BOZKURT

 

 Bu sayımızda Antalya’mızın başarılı İş Kadınlarından Hatice Bozkurt ile iş ve özel hayatında ki dinamik duruşu üzerine konuştuk. Arden Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bozkurt’dan iş hayatına özel tavsiye ve tüyolar almaktan da geri kalmadık.

 

 

 Hatice Hanım öncelikle sizi tanımak isteriz. Sizin tanımınızla Hatıce Bozkurt kimdir?

Hem iş hayatımda hem de özel hayatımda çalışkan, disiplinli, titiz ve hayata hep pozitif yönden bakan yardımsever biri olarak tanınırım. Mesleki olarak da tekstil ve kozmetik sektöründe çalışmalar yapıyorum. İş hayatıma Moda Tasarımcısı olarak başladım, daha sonrasında buna kurumsal firmalar için özel tasarım üniforma yapımı eklendi. Bu işlerim yoğun bir şekilde devam ederken 3 yıl öncesinde kendi markamız ARDEN Gold Mask ile Kozmetik sektörüne de girdim. Şimdi hepsini birden yürüten çalışmalar yapıyorum.

 

Bize ARDEN Markasından bahsedebilir misin?

ARDEN Ltd. Şti. firma prensibi olarak yaptığı her işte en iyiyi sunar. Marka değerimizi korumak ve müşteri memnuniyeti bizim için önemli olduğundan az ve öz işler alırız. İşimizi vaktinde ve istenilen şekilde teslim etmekle ilgili haklı bir şöhretimiz vardır.

 

Arden Deri kuruluş öyküsünden biraz bahsedebilir misiniz?

Şahıs firması olarak başlamış olan yolculuğumuz yapılan işlerimizin büyüyüp, TUI gibi Uluslararası firmalar ile devam etmesiyle birlikte bu hızlı büyümeye ayak uydurma durumunda kalmamız bize ARDEN Ltd. Şti. olarak bir dönüşüm yaşattı, artık hem ithalat hem ihracatta daha rahat ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz.

 

Arden markası şu an ARDEN GOLD MASK olarak da karşımızda; bu projenizde ne üzerine hizmet vermektesiniz? Projemizin mimari kimdir?

ARDEN Gold Mask bir anti-aging gold kolajen maskesidir. Özel formülü bize ait olan patentli bir markadır. İçinde cilt yenilenmesini ve gençleşmesini sağlayan tamamen bitkisel içeriği ile bir ay gibi kısa bir sürede sadece 10 adet maske kullanarak cildin yeni deri oluşumunu sağlar, gözenekleri sıkıştırır, lekeleri giderir, kırışıklıkları minimum seviyeye indirir. ARDEN GOLD MASK’ın hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri hem ev tipi kullanıma hem de profesyonel kullanıma uygun bir maske olmasıdır. Tabii ki hassas ciltlerde dermatolojik olarak test edilmiş, microbioloji ve allerjen testleri yapılmış, efect etkisi olan güvenir bir ürün olması Four Seasons, Kempinski, Maxx Royal gibi lüks otel SPA’ larının bir tercihi haline gelmesini de sağlamıştır.

Projenin mimarı Arden Ltd. Şti. Firmasıdır. Maskenin orijinal içeriği yapılan AR-GE çalışmaları sonucunda eşsiz bir formüle dönüştürülerek, ARDEN GOLD MASK taklit edilemez gençleştirici bir özelliğe sahip olmuş ve bu özelliği kullanımı devam ettikçe gençleştirme etkisi de devam eden olağanüstü formülü ile ISO 9001 belgesi almaya hak kazanmıştır.

 

Okuyucularımız ARDEN GOLD MASK’ı uygulatabilmek için lüks otel SPA’larına mı gitmek zorundalar?

Şu anda markamız henüz perakende zincirine girmedi, ama konu ile ilgili hem iç pazarda hem de dış pazarda firmalar ile distribütörlük ve bayilik görüşmelerimiz devam etmekte. Bu konuda gelen yoğun talebi göz önünde bulundurarak  youthbeauty.eu e-ticaret sayfamız ile Türkiye ve Dünya pazarına maskemizi göndermekteyiz. Ürün ev tipi kullanıma da uygun olduğundan kişisel alımlar buradan rahatlıkla yapılabilir.

 

Siz bir Moda Tasarımcısı olarak sektörün son yıllarda ki gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sektörel zorlukları ve bu zorluklar karsısında ayakta durma önerileriniz nelerdir?

Tekstil alanında Türkiye gerek üretim, gerekse tasarım olarak dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır ve kendi marka değerini oluşturmuştur. Bence asıl önemli olan markalaşabilmektir. Bunun dışındaki sektörel zorlukları aşmak buralara kadar gelebilmiş olan firmalar için sadece bir detaydır diye düşünüyorum. Kaliteden ödün vermeden çalışmalarına devam edebilirlerse hak ettikleri pazarda mutlaka yerlerini bulacaklardır. Çünkü kalite tesadüf değildir.

 

İş hayatınızın yani sıra sosyal hayatta da oldukça aktif bir kişiliğe sahipsiniz. Bu yoğunlukta zamanı yönetme anlamında özel bir çabanız var mı? Sizler gibi olabilmek isteyen KADIN GİRİŞIMCİLERİMİZE küçük tüyolar verebilir misiniz?

Çok doğru bir tespit, hayatı dolu dolu yaşayan biri olarak zaman yönetimi benim için önemli. Bunun için aslında yaptığım fazla bir şey yok, gereksiz zaman harcamıyorum ve kaliteli zamana önem verip sadece hayatımda olmasını isteğim kişilerle vakit geçiriyorum. İş hayatımdaki disiplini özel hayatıma adapte edince de zaten iyi bir program yapmak kolay oluyor. Hayat ne taraftan baktığınıza göre değişir, ben kolay tarafını seçtim.

Kadın Girişimcilerimize hangi dalda olursa olsun bir işe başlamak için önce uzmanlaşmalarını öneririm. Sahaya çıkmadan hazırlık dönemlerinde çok iyi çalışmalılar. İş hayatında en önemli unsur müşteridir. Ne üretirseniz üretin önce müşteriniz hazır olmalı. İyi bir pazar araştırması yapılmalı, rakipler incelenmeli, ürün fiyat politikası çok iyi hesaplanmalı. Düşündüğünüz maliyetin en az 2 katı bütçe hazır olmalı, çünkü tanınıncaya kadar bu finansmana çok ihtiyacınız olacak. Sosyal olun, internetin nimetlerinden faydalanın, iletişim ürününüzün tanınması için en güzel kaynaklardan biridir. Yakın çevreniz ile işbirliği yapın, çünkü bu dönemde en çok ihtiyacınız olan şey her türlü destektir. Tüm bunlardan sonra bence daha da önemli olan mümkün olduğunca pozitif duygularla kalıp güzel enerjilerle yolunuzun açık olmasını sağlamaktır.

 

Hatice Hanım, sizin duyarlı bir Türk kadını olarak hümanist yönünüz ile sivil toplum kuruluşları için çalışmalar yaptığınızı biliyoruz. Yakın bir zamanda planladığınız bir sivil toplum projesi var mı?

‘’Herkes evinin önünü süpürürse sokaklar temiz olur.” deyişini çok severim. Bir problem varsa ben ne yapabilirim diye her zaman düşünmüşümdür. Hastane mikrobundan üst üste ölen bebeklerden çok etkilenip gümüş kumaştan hastanedeki mikrobunun vücuda geçmesini engelleyen bir hastane koleksiyonu hazırlamıştım. Bu dönem beni en çok etkileyen olay Antalya Bölgesinde yaşadığım için, bu sezon Turizmin şehrimize yaşattığı sıkıntılı durum oldu ve dünyaya Antalya’nın ne kadar güzel ve pozitif bir şehir olduğunu göstermek istedim. Önce Facebook’ta ANTALYA ÇİÇEK AÇTI & ARDEN GOLD MASK diye sadece kadın üyelerden oluşan bir grup kurdum, etkinliğin güncel haberlerini buradan takip edebilirsiniz. Bir hafta gibi kısa bir sürede binlerce yeni üyemiz oldu, Antalya’nın sivil toplum hareketleri ile tarih yazan, sayısız ödüller alan, efsane kadını Canan Tungar Hanımefendi’nin danışmanlığında, bütün kadın dernekleri ile görüşüp ki çoğu zaten arkadaşım, onları da bu projeye dahil ettim. Derginizin de değerli destekleriyle projemi oluşturdum, her şey için size de teşekkür ederim. Antalyalı Kadınlar olarak Antalya’nın Konyaaltı Varyantında, binlerce, her şehirden, her ülkeden kadın çiçekli elbiseler giyip, başımıza çiçekli taçlar takarak, balonları gökyüzüne bırakacağız. Bu resmi de dünya basınına servis edeceğiz. Tüm medya, TV ve Basın kuruluşları bu etkinliğimize davetlidir. Şehrimizin çiçek açmasına tanıklık edebilirsiniz..

 

Hatice Hanım, son olarak bize aktif üyesi olduğunuz Kadın Girişimciler Platformu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Kadın Girişimciler Kurulu 2008’deTürkiye Odalar Borsalar Birliği Bünyesinde 81 ilde kurulan Girişimci ağıdır. Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğünde çalışmalarını yürütmektedir. Antalya merkez olmak üzere Alanya, Manavgat, Kumluca ilçeleri ile toplam 248 üye  sayısı ile kadın girişimciliğini desteklemek, kadını bu yönde cesaretlendirmek, ekonomik ve sosyal hayatta kadının statüsünü arttırmak, eğitim ve  kapasite desteği sağlamak amacı ile projeler üretip uygulamaktadır.

 

Add comment